Trello is een SaaS oplossing voor visueel werkbeheer en de onderneming is in 2017 overgenomen door Atlassian (een grote Australische onderneming, gevestigd in de Verenigde Staten). Trello zelf bestaat sinds 2011 en is gebaseerd op de Kanban-weergave (kanban is het Japanse woord voor kaart). Vandaar dat je tijdens het gebruik van de Trello software ook deze naam zal tegenkomen.

De tool is ontwikkeld als hulpmiddel voor het beheren van projecten en workflows binnen teams (of individueel), op een visuele manier. Hiervoor wordt dus onder andere de Kanban-methode gebruikt, om workflows in kaart te brengen en te visualiseren. Zo is het duidelijk wat de taken zijn, wie wat doet en wanneer. Trello gebruikt hiervoor borden, lijsten en kaarten, waarmee je in feite een virtueel draaiboek kunt creëren voor jezelf of jouw team.
In deze review lees je wat je allemaal met de software van Trello kunt, waarbij ik uitgebreid inga op alle details van de verschillende functionaliteiten. Zo kom je er tevens achter of de software logisch in elkaar zit, gebruiksvriendelijk is en welke dingen ontbreken. Uiteraard behandel ik in deze Trello review ook de kosten en de kwaliteit van de klantenservice.
Voor- en nadelen
Pluspunten Trello
-
De Trello software zelf is voornamelijk in het Nederlands, op het gedeelte over de automatiseringen na.
-
Er is ontzettend veel online informatie te vinden over de werking van de software, van handleidingen tot en met video’s. Veel is wel in de Engelse taal.
-
Je ontvang korting bij een jaarabonnement, in plaats van een maandabonnement. Daarnaast is er een gratis versie beschikbaar.
-
Trello werkt naar mijn mening behoorlijk intuïtief, ook als nieuwe gebruiker.
-
Veel verschillende soorten weergaven, buiten de klassieke kanban-weergave.
-
Geschikt voor zakelijk en persoonlijk gebruik, zonder en met teamleden, en zowel off- als online.
-
Het slepen van kaarten en lijsten is erg makkelijk, snel en praktisch.
Minpunten Trello
-
Betalen kan enkel in dollars, niet in euro’s.
-
De automatiseringen vergen wat tijd om mee te leren werken.
-
Weinig koppelingen met Nederlandse software oplossingen.
-
Het is mogelijk om een zakelijke uitstraling neer te zetten, maar de software is na personalisatie erg kleurrijk en de meeste sjablonen hebben een zeer speelse uitstraling.
-
Het is niet mogelijk om een sjabloon van een bord naderhand aan te passen, ook als je er nog niets hebt ingezet.
-
Klantenservice reageert niet snel of zelfs helemaal niet. Maar, bij een duurder pakket ontvang je meer en betere support opties.
-
De mobiele app doet naar mijn mening iets onder aan de webversie, qua gebruiksgemak.

Expert score
Prijs / kwaliteit | ![]() 3,5 |
Slimme functies | ![]() 5 |
Gebruiksgemak | ![]() 4,5 |
Hoe is de Trello software getest?
Ik heb de software van Trello getest door middel van het Premium proefabonnement en het uitproberen van alle opties. Dit is namelijk de beste manier om een volledig beeld te krijgen van een applicatie, inclusief alle plus- én minpunten. Door de software echt te gebruiken krijg je een duidelijk idee van de mogelijkheden in de praktijk en niet zo zeer van de functionaliteiten in theorie. Denk aan eventuele bugs bijvoorbeeld, de snelheid van de software en de navigatie. Hiermee zijn de voor- en nadelen tijdens het testen naar voren zijn gekomen.
Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.
Wat kost Trello?
Later in deze review komen de kosten uitgebreid aan bod, maar omdat het prettig is om te weten waar je aan toe bent belicht ik deze al eventjes in het kort. Er bestaat bijvoorbeeld een gratis Trello oplossing, inclusief beperkte mogelijkheden.
De Premium versie is het meest gekozen betaalde pakket en kost 10 dollar per maand, per gebruiker. Hiervoor ontvang je meer mogelijkheden en deze versie is 14 dagen gratis te testen.
Er zijn nog twee andere mogelijkheden, die dus later in deze review uitgebreid aan bod komen. Iets dat ook geldt voor de eventuele extra kosten, opties en kortingen. Evenals de betaalmethodes en het opzeggen van je abonnement. Op basis van de kosten en de kwaliteit van de software zelf, kun je bepalen of Trello de moeite waard is.
Belangrijkste punten van Trello beoordeeld
Beoordeelde onderdelen | Conclusie | Expert score |
---|---|---|
Functionaliteiten | Zeer uitgebreid en te gebruiken voor een reeks aan doelen. | 5 van de 5 sterren |
Gebruiksgemak | Eenvoudig in gebruik, als nieuwe gebruiker heb je wel de tijd nodig om alle opties te ontdekken. | 4,5 van de 5 sterren |
Mobiele app | Sluit aan op de desktopversie, bestaande gebruikers zijn erg tevreden over de mobiele app. | 4,5 van de 5 sterren |
Schaalbaarheid | De software is geschikt voor privégebruik, starters, ZZP’ers, evenals grote teams. | 4,5 van de 5 sterren |
Koppelingen | Veel koppelingen mogelijk, echter weinig met Nederlandse software. | 4 van de 5 sterren |
Support | De klantenservice is geen onderdeel van ieder pakket en laat wat te wensen over. | 3 van de 5 sterren |
Prijs | De prijzen zijn schappelijk, waarbij het jammer is dat er weinig betaalopties zijn en alle bedragen in dollars zijn. | 3,5 van de 5 sterren |
Expert score | Goed | 4,2 |
Starten met Trello
Beginnen met Trello is erg makkelijk en er zijn meerdere mogelijkheden om een gratis abonnement te maken. Dit kan via je e-mailadres, maar ook via je Google, Microsoft, Apple of Slack account. Je hebt de keuze uit het gratis abonnement voor onbepaalde tijd of de Premium versie voor 14 dagen. In deze review behandel ik de laatste, aangezien zo de meeste functies aan bod komen (inclusief die van de gratis versie).
Hieronder het verschil tussen de dashboards, met name aan het menu kun je zien dat de Premium versie uitgebreider is.


Een van de handige opties bij het Premium proefabonnement is het stappenplan. Hier kun je stapsgewijs alle belangrijke mogelijkheden doorlopen, zoals het toevoegen van een bord, kennis maken met de verschillende weergaven en het beheren van de instellingen. Je kunt deze optie verbergen, en weer terugvinden in het hoofdmenu onder de noemer “beginnen”.

De uitstraling van de Trello interface is erg rustig, licht en modern. De reden hiervoor is omdat je deze geheel kunt personaliseren, met eigen afbeeldingen en aan de hand van bestaande templates (ook wel sjablonen genoemd). Het menu is voorzien van grafische iconen ter visualisatie.
Qua terminologie is de software erg duidelijk en alle begrippen zijn gewoon in het Nederlands (met uitzondering van Engelse termen die ook in het Nederlands worden gebruikt). Denk aan “borden”, “weergaven”, “highlights”, “instellingen” en dergelijke, waarvan de betekenissen voor zich spreken.
Er zijn twee belangrijke menu’s. In het menu aan de linkerzijde vind je alle functies voor je workspaces (werkplekken). Zodra je een van de menu-opties aanklikt, verplaatst het linkermenu zich opzij. Iets dat ik in het begin wat verwarrend vond, aangezien het basismenu verdwijnt. Dit “nieuwe” submenu kun je in- en uitklappen met het pijltje.
Het andere belangrijke menu bevindt zich aan de bovenzijde, waar je kunt wisselen van workspace en je opties vindt voor het “bookmarken” van borden (ster) en sjablonen. De optie voor sjablonen vind je overigens ook in het linkermenu (waar dit anders is ingedeeld).

Daarnaast zijn er nog menu’s in de linker- en rechter bovenhoeken, voor het beheren van apps (9 puntjes) en je persoonlijke instellingen (initialen). Naast het account-menu vind je nog tips (vraagteken), meldingen (bel) en een zoekbalk. Tenslotte kun je via het Trello logo altijd terugkeren naar het basisscherm.


Functies Trello
- Borden, lijsten en kaarten
- Sjablonen en Power-Ups
- Weergaven
- Automatiseringen
- Overige functies
Borden, lijsten en kaarten
Laat ik beginnen met de borden, aangezien dit een van de belangrijkste aspecten van de software is. Als je dit via het stappenplan doet, wordt je doorgestuurd naar de pagina met alle sjablonen om zo een bord te maken. Ik heb deze optie vervolgens handmatig getest, door in het linkermenu voor het menu-item “borden te kiezen”. Hier kun je eenvoudig je eerste bord maken, zonder sjabloon.
Borden kun je aanmaken voor een specifiek project of workflow. Je kunt het naar mijn mening het beste zien als een whiteboard, waar je alle post-its en notities met taken, lijstjes en meer kunt bijhouden en ordenen. Net zoals bij een fysiek whiteboard, kun je ook bij een online Trello-bord, samenwerken met collega’s.

Tijdens het maken van een bord, kun je naast de naam ook de zichtbaarheid instellen. Kies je voor een workspace, dan is het bord zichtbaar voor alle leden van die workspace. Maar je kunt ook privé en openbare borden maken, iets dat je altijd nog op een later moment kunt wijzigen (via de optie “zichtbaarheid”).
Of begin met het eerder genoemde sjabloon (waar ik straks nader op inga). Zodra je je eerste bord aanmaakt (ook zonder sjabloon) zal je scherm er totaal anders uitzien, met name vanwege de achtergrond. Persoonlijk vind ik een foto als achtergrond behoorlijk druk, maar je kunt ook een effen kleur selecteren.

Je kunt de achtergrond van een bord wijzigen via het instellingen menu aan de rechterkant (drie puntjes). Je hebt de keuze uit eigen opties, evenals standaard foto’s en kleuren. Wat erg prettig is, is dat als je dit menu uitklapt de opties ernaast zichtbaar blijven (filters, automatisering, etc.).

Bij het selecteren van een sjabloon worden er automatisch vensters aangemaakt, die in Trello lijsten worden genoemd. Hier kun je dan weer kaarten inzetten, die je vervolgens kunt verplaatsen van de ene naar de andere lijst. Denk aan een lijst met taken die nog moeten worden opgepakt, eentje met taken die momenteel worden gedaan en eentje met afgeronde taken. Zo kun je dus een workflow naar wens creëren. Zowel de lijsten als kaarten kun je overigens verplaatsen, met behulp van drag & drop (pluspunt).

Je kunt alle individuele taken (lijsten en kaarten) aanklikken, om de details te bekijken en/of te wijzigen. Er zijn erg veel opties, waaronder eventueel gekozen Power-Ups en automatiseringen die je hebt toegevoegd. Je kunt deze tevens vanuit het detailscherm zelf toevoegen, evenals het spiegelen, archiveren of het delen van een lijst. De “spiegel” is een relatief nieuwe optie, waarmee je kaarten op een ander bord kunt plaatsen, inclusief de positie. (Je moet hiervoor wel kaarten hebben staan op het bord waarnaar je het item wil spiegelen).



Sjablonen en Power-Ups
Je hoeft een workspace niet met de hand in te richten, bijvoorbeeld als je veel lijsten nodig hebt. Je kunt hiervoor namelijk gebruik maken van de eerder genoemde sjablonen. Er zijn ontzettend veel sjablonen die je kunt gebruiken in Trello, gemaakt voor specifieke projecten of workflows. Denk aan een sjabloon voor Project management, een 1-on-1 Meeting Agenda, Persoonlijke borden voor het schrijven van een boek of een Project Management bord voor Non-Profits. Je kunt zowel bladeren, filteren op categorie als zoeken op trefwoord.

Tijdens het kiezen van sjablonen kun je meer informatie bekijken, om het door jou gewenste sjabloon vervolgens toe te passen op een workspace of te delen. Persoonlijk vind ik sjablonen een eenvoudige methode om met Trello aan de slag te gaan. Zeker als nieuwe gebruiker en als je nog niet alle mogelijkheden kent.
Ik kon alleen niet vinden hoe je naderhand een template kunt veranderen van een bord, maar dit is dus niet mogelijk. Je dient dan een nieuw bord te maken met het andere template en dit handmatig te wijzigen (minpuntje).


Via de instellingen (drie puntjes) kun je andere aspecten aanpassen. Denk aan een bord kopiëren, zelf een template maken van een bord, en gebruikersrechten instellen. Ook vind je hier allerlei extra’s, zoals stickers en labels. Labels kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het filteren. Stickers kun je op lijsten plakken, maar enkel op een vaste plek. Persoonlijk moet ik wel zeggen dat veel van de Trello mogelijkheden erg kleurrijk zijn, een speelse uitstraling hebben en niet erg zakelijk overkomen.


Naast labels en stickers vind je in hetzelfde menu ook Power-ups, dit zijn een soort extra “widgets” die je kunt toevoegen aan een bord. Ook vind je hier koppelingen met andere software programma’s. Er is wederom veel mogelijk, en de widgets zijn gericht op diverse soorten gebruikers en toepassingen. Van een back-up tot een whiteboard, en van een andere manier voor het verwijderen van kaarten tot het combineren van Trello met Notion (een andere Kanban-applicatie).
Je vindt de Power-Ups ook in hun eigen dropdown menu, bovenaan je bord. Hier kun je ze snel uit en aanzetten, evenals de instellingen aanpassen. Geselecteerde Power-Ups krijgen allemaal een eigen menu-optie (inclusief icoon).

Je kunt ook enkel de Power-ups bekijken die gemaakt zijn door Trello, aangezien dit meer veiligheid biedt. Toch vind je bij andere Power-Ups (in de detail informatie) of deze wel of niet voldoen aan de gegevens- en privacy procedures van Trello. Het is verstandig om altijd eerst even de informatie te bekijken, voordat je een Power-Up toevoegt. Zo kun je zien welke veiligheidsmaatregelen er zijn en of je eventueel moet betalen voor een app. Dit staat niet duidelijk in het overzicht aangegeven.
Na het toevoegen van sommige Power-Ups verschijnt er een pop-up, bijvoorbeeld voor reclame doeleinden of om in te stemmen met de voorwaarden. De power-Ups verschillen per bord, en pas je dus niet toe op een gehele workspace.


Weergaven
Trello is gericht op het visualiseren van taken, waarbij je ook verschillende weergaven kunt kiezen (toevoegen, en bewerken). De basisopties zijn het bord en de tabel weergave, maar via het pijltje ernaast kun je dus nog meer weergaven selecteren.


De opties die je veel gebruikt kun je toevoegen als knop aan het menu, zoals kaart, dashboard en kalender.

Automatiseringen
Een optie die ik nog niet heb besproken zijn de automatiseringen, een functie waar je iets meer tijd voor nodig hebt om te ontdekken. In feite zijn er drie mogelijkheden, regels, knoppen en e-mail rapporten. De laatste optie gaat over het versturen van een e-mail, inclusief alle kaarten die binnen 7 dagen vervallen. De vervaldatum is een optie die je zelf kunt instellen en automatiseren.
Met regels kun je specifieke vereisten opstellen, die een bepaalde trigger activeren. Denk aan het plaatsen van kaarten bovenaan de lijst, zodra je deze het label urgent geeft. Of het automatisch verplaatsen van een kaart, nadat deze is afgerond.
Met knoppen kun je automatiseringen toepassen op basis van een enkele klik, iets “minder geautomatiseerd” dus. Het enige minpunt is dat de uitleg over deze optie in de Engelse taal is en niet in het Nederlands.

Overige functies
Trello is een zeer uitgebreid programma, waarbij je diep in de functionaliteiten kunt duiken. Je kunt het echter ook simpel houden, aangezien het niet nodig is om het totaalpakket aan functionaliteiten te ontdekken. Een belangrijke optie die nog niet aan bod gekomen is in deze review, is de optie om samen te werken.
Via het menu “leden” kun je zowel workspace-leden als gasten toevoegen. Gasten hebben beperkte rechten, en kunnen enkel borden bewerken als ze hier specifiek aan worden toegevoegd
Een andere optie die van pas kan komen, naar mijn mening, zijn de sneltoetsen. Deze optie is te vinden onder het menu voor je account instellingen (rechter bovenhoek). Hier kun je de sneltoetsen bekijken, die je helaas niet zelf kunt instellen.

Integraties / koppelingen
Trello is een software oplossing die met veel andere programma’s te koppelen is, iets dat mogelijk is via de eerder genoemde Power-Ups. Gezien Trello een internationale onderneming is zijn er heel wat integraties met bekende oplossingen, waaronder Slack en SalesForce. Naast de interface zelf, kun je de integraties bekijken op de site van Trello zelf. Er zijn niet veel koppelingen met Nederlandse software.

De mobiele app
Trello beschikt tevens over een mobiele app, zowel voor Android als iOS. Wel zijn er een aantal verschillen, en is de Maps Power-Up bijvoorbeeld enkel beschikbaar in de mobiele app. Voor de Android app is het momenteel mogelijk om ook de beta versie te ontvangen, voor het testen van nieuwe functies.



De app werkt vrijwel op dezelfde wijze als de versie via je laptop of PC, waarbij je het gevoel krijgt via de browser te werken en niet zozeer via een app. De look en feel is tevens hetzelfde. Persoonlijk vind ik de app iets minder overzichtelijk, dan de horizontale weergave op een groter scherm. Het is echter wel prettig dat je ook via je smartphone je
Trello borden kunt inzien, aanpassen en meer. Een pluspunt is de optie om offline te werken (ook tijdens vliegtuigmodus), waarna de synchronisatie plaatsvindt zodra je weer verbinding hebt.



Gebruiksgemak en ervaringen van overige gebruikers
Mijn persoonlijke ervaring qua gebruiksvriendelijkheid van Trello is erg goed. De meeste functionaliteiten werken eenvoudig en de opbouw is behoorlijk intuïtief. Om alle mogelijkheden van de software te bekijken, is het echter wel belangrijk om de tijd te nemen. Het is tevens prettig dat de termen duidelijk zijn en in het Nederlands, behalve het gedeelte over de automatiseringen. Het enige minpuntje is dat het soms even zoeken is waar een bepaalde optie staat en in welk menu, want er zijn nogal veel opties.
Trello is een bekende software oplossing, maar toch zijn er vrij weinig reviews te vinden op Trustpilot. Van de 181 reviews ontvangt Trello op dit onafhankelijke platform een 3.4, wat een gemiddelde beoordeling is. Wat betreft de mobiele apps ontvangt Trello juist 4.4 van de 5 sterren in de App Store en 4.2 van de 5 sterren in de Google Play Store (meer dan 120.000 reviews).
De meningen onder gebruikers zijn verdeeld, waarbij de negatieve reviews vooral gaan om het facturatie gedeelte en problemen met een gratis account. De voordelen die worden genoemd gaan vooral over het eenvoudige gebruik, over de handigheid van de app voor onderweg, en de mogelijkheid om Trello zowel alleen als in teamverband te gebruiken. Opmerkingen zijn onder andere: “I’d be very careful committing to an annual plan as they don’t make it clear that you’re unable to remove members mid way through your subscription”, “It’s very useful for keeping track of ideas” en “It’s easy to track everything you need to do.”
Persoonlijke ervaring met de klantenservice
Mijn persoonlijke ervaring met de klantenservice is helaas slecht. Ik heb na dagen wachten geen reactie mogen ontvangen op mijn vraag, na het versturen van een contactformulier. Als je een betaalde Premium account (of hoger) hebt, zijn er echter meerdere manieren om contact op te nemen via de Atlassian Support sectie. Je wordt wel vaak doorgestuurd van het ene naar het andere scherm, naar handleidingen of de community, voordat je uiteindelijk je vraag kunt indienen aan een medewerker. Dit verloopt via een ticketing systeem, er is dus geen e-mail adres, live chat of telefoonnummer dat je kunt gebruiken.
Er is echter erg veel online informatie te vinden, waardoor je vragen over de software zelf veelal kunt vinden. De meeste uitgebreide handleidingen zijn wel in het Engels, maar vaak wel voorzien van printscreens ter verduidelijking.
Complete functielijst
Trello is een zeer uitgebreide optie, waarbij niet alle mogelijkheden onderdeel zijn van ieder pakket. Hieronder de belangrijkste functionaliteiten op een rij.
- Borden, kaarten en lijsten
- Power-Ups (integraties)
- Activiteitenlogs
- Trello sjablonen
- Stickers en labels
- Automatiseringen
- Checklists (vanaf Standard)
- Aangepaste velden (vanaf Standard)
- Extra weergaven (vanaf Premium)
- Beheerdersinstellingen (vanaf Premium)
- Gasten (vanaf Standard)
- Toeschouwers (vanaf Premium)
- Collecties (vanaf Premium)
- AI (vanaf Premium)
- Openbare borden beheren (enkel Enterprise)
- Mobiele app (iOS en Android)
Is Trello veilig online te gebruiken?
Trello is onderdeel van moederbedrijf Atlassian en op de site van Atlassian is veel informatie te vinden over de getroffen beveiligingsmaatregelen. Hier is ook een overzicht te vinden van de compliance certificaten die de onderneming bezit, waaronder SOC2 Type 2, PCI-DSS en ISO/IEC 27001. Je kunt over ieder onderwerp meer informatie inzien. In de footer van de Atlassian site vind je tevens informatie over de privacy van gegevens. Als je de privacy voorwaarden aanklikt op Trello, wordt je ook doorgestuurd naar deze pagina. Gezien de grootte van de onderneming is het veilig om aan te nemen dat veiligheid uiterst serieus wordt genomen. In 2019 vond er echter wel een datalek plaats bij Atlassian, waar Trello en haar gebruikers zelf niet bij betrokken waren.
Pakketten en kosten
Trello biedt vier verschillende opties aan, waaronder een gratis versie en een pakket waarbij de prijs op aanvraag is. Je hebt de keuze uit een maand- en een jaarabonnement, en bij de laatste optie ontvang je korting. Tevens zijn er speciale kortingen voor non-profit communities en onderwijsinstellingen.
De betaalmethodes variëren per pakket, waarbij je enkel met creditcard kunt betalen voor het Standard en Premium pakket. Houd er rekening mee dat de prijzen in dollars zijn. Alle prijzen hieronder zijn per gebruiker, zodra je dus een extra gebruiker toevoegt zal deze worden gefactureerd.
Kosten pakketten:
Abonnement | Free | Standard | Premium | Enterprise |
---|---|---|---|---|
Maandabonnement | Gratis | $ 6 per maand | $ 12,50 per maand | $7,38 tot $17,50 per maand |
Jaarabonnement* | Gratis | $ 5 per maand | $ 10 per maand | $88,50 tot $210 per jaar |
Details | Max. 10 borden per workspace en 250 workspace opdrachtuitvoeringen per maand | Onbeperkt aantal borden en max. 1.000 workspace opdrachtuitvoeringen per maand | Extra opties, zoals toeschouwers, collecties, en meer | Minimaal 50 gebruikers, extra mogelijkheden |
*Jaarabonnementen worden jaarlijks gefactureerd, opzeggen kan in dit geval niet per maand.
Conclusie
Trello is naar mijn mening een goede oplossing als je op zoek bent naar visuele software voor het beheren van allerlei processen, taken, projecten en/of workflows. De SaaS-oplossing is flexibel inzetbaar, zowel privé als zakelijk, evenals offline en online, via vaste apparaten en smartphones. De functionaliteiten zitten logisch in elkaar, vooral als je een beetje door hebt wat de mogelijkheden zijn. De sjablonen maken het ook voor beginnende gebruikers erg makkelijk. Je hebt echter wel de tijd nodig om alle opties te ontdekken, waaronder de automatiseringen.
Een van de grootste nadelen is het feit dat je enkel in dollars kunt betalen en dat er weinig betaalmogelijkheden zijn. De mate van support is een ander minpunt, met name voor gratis en Standard gebruikers. Het Premium en Enterprise pakket ontvangen echter meer mogelijkheden en premium support. De gratis Trello versie is echter wel behoorlijk uitgebreid en een ander pluspunt is de korting die je ontvangt bij het afnemen van een jaarabonnement.
Trello is naar mijn mening een kwalitatieve oplossing als je zoekt naar projectbeheer software. Of zoals ze zelf zeggen een visuele oplossing voor “werkbeheer”.

Expert score
Prijs / kwaliteit | ![]() 3,5 |
Slimme functies | ![]() 5 |
Gebruiksgemak | ![]() 4,5 |
Alternatieven
Uiteraard kan het zijn dat Trello niet aan je verwachtingen voldoet, er belangrijke opties ontbreken, je de software niet prettig vindt werken of je niet wil betalen met een creditcard. Hieronder twee alternatieven, als Trello om de een of andere reden niet is waarnaar je op zoek bent.
Monday.com
Monday is een van de alternatieven en een van de beste strokenplanning software-oplossingen. De software is specifiek ontwikkeld voor ondernemers en heeft net als Trello een speelse en moderne uitstraling. Monday is met name een geschikte keuze als je zoekt naar projectsoftware, voor zowel startende ondernemingen als MKB-bedrijven. Monday biedt meerdere pakketten aan vanaf €9 per maand/per gebruiker, inclusief een gratis optie voor maximaal twee gebruikers.

Pluspunten Monday
-
Moderne en simpele software
-
Gericht op de verkoop
-
Geschikt voor kleine en grote bedrijven
-
Gratis abonnement mogelijk
-
24/7 support
Minpunten Monday
-
Facturatie op jaarbasis
-
Functies zijn beperkt bij het Gratis en het Basic pakket
-
Prijzen worden goedkoper weergegeven dan in werkelijkheid
-
Klantenservice is in het Engels
Teamleader
De Belgische onderneming Teamleader is een uitgebreid alternatief voor Trello, inclusief veel verschillende mogelijkheden. Zo is er een projectmanagament tool, maar ook een CRM, facturatie software, en meer. Een groot verschil met Trello is dat je meer betaald, mede omdat je de project- en planningsoftware niet los kunt afnemen. Teamleader is tevens net als Monday echt gemaakt voor ondernemers, maar dan met de focus op het verkoop-gedeelte. Het goedkoopste pakket kost zonder korting €50 per maand, wat exclusief de Projectmanagement Booster app is.

Pluspunten Teamleader
-
Speciaal pakket voor eenmanszaken
-
Korting bij een jaarabonnement en vanaf 6 gebruikers
-
Gratis proefabonnement van 14 dagen
-
Gebruiksvriendelijke interface
-
Meerdere software oplossingen inbegrepen in de prijs
-
Veel koppelingen mogelijk
Minpunten Teamleader
-
Geen maandabonnement mogelijk
-
Contactaanvragen worden binnen 24 uur beantwoord, je kunt niet direct contact krijgen met de klantenservice
Veelgestelde vragen
Trello is een online software oplossing voor het beheren van projecten, zowel als individu en als team. De nadruk ligt op het visualiseren van taken via de kanban-weergave, door middel van borden, kaarten en lijsten.
Atlassian is het moederbedrijf van Trello. Onder Atlassian vallen onder meer ook de bedrijven Jira, Loom en Confluence.
Hoewel het gebruiksgemak per persoon verschilt, is Trello naar mijn mening eenvoudig in gebruik. Bestaande gebruikers zijn tevens te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de software.
Er bestaat een gratis Trello pakket, waarmee je behoorlijk uit de voeten kunt. Voor alle functionaliteiten en meer mogelijkheden kun je een van de betaalde pakketten kiezen.
Trello is gratis te gebruiken. De betaalde pakketten starten vanaf 5 dollar per gebruiker en per maand, op basis van een jaarabonnement.
Trello Premium kost 10 of 12,50 dollar per maand en per gebruiker. De prijs is afhankelijk van het soort abonnement, waarbij je korting ontvangt als je kiest voor een jaarabonnement en jaarfacturatie.
Met Trello kun je op een visuele manier een project indelen in verschillende taken en subtaken. Dit doe je aan de hand van workspaces, borden, lijsten en kaarten. Je kunt via Trello ook taken verdelen binnen een team, en op deze manier samenwerken en workflows beheren.
Nee, een Trello abonnement kan enkel worden betaald in dollars. Voor de meeste abonnementen heb je een creditcard nodig.
Nee, Trello hanteert enkel creditcard betalingen voor de goedkopere betaalde pakketten. Voor het Enterprise abonnement bieden ze meer opties aan, maar geen iDEAL.
In deze review noem ik twee alternatieven voor Trello, alle twee met zowel overeenkomsten als verschillen.
Gerelateerde artikelen
De beste Strokenplanning Software voor Ondernemers
Strokenplanning software bespaart tijd en voorkomt fouten. Daarom heb ik de beste strokenplanning tools getest en de beste voor je uitgekozen
Beste Voorraadbeheer Software
Welke voorraadbeheer software is wél jouw geld waard? Ontdek meteen welke voorraadbeheer software het beste is. Wees zeker van je keus!
Top 10 beste facturatie software
Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer
Over mij
ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.