Qeld Review

kortlopende leningen voor ondernemers

Online zijn er steeds meer kredietverstrekker die zich richten op kleine bedrijven. Banken zijn namelijk huiverig om ondernemingen met beperkte omvang het vertrouwen te geven. Qeld is een kredietverstrekker die zich hier dus juist wel op focust. In onze review lees je of geld lenen bij Qeld een goed idee is. We bespreken de betrouwbaarheid, de kosten en andere voorwaarden van een lening. Het artikel begint met een kort stukje over online kredietverstrekkers in het algemeen. Want we vinden het belangrijk dat je als ondernemer de gevaren inziet van het aanvragen van een lening.

Hoe kan ik je helpen met een bedrijfslening?

Benieuwd hoe je een lening kunt aanvragen voor ZZP, eenmanszaak of MKB? Qeld is een betrouwbare kredietverstrekker. De aanvraag duurt slechts 1 minuut en is geheel gratis en 100% vrijblijvend. Qeld maakt de lening dezelfde dag over op je bankrekening.

Voor wie zijn online kredietverstrekkers voor Qeld bedoeld?

Ben je als ondernemer op zoek naar financieel vermogen om sneller te groeien maar heb je zelf geen kapitaal? Dan is een lening voor jou wellicht de uitkomst. Bij Qeld kan in feite ieder type bedrijf krediet aanvragen. Dat zijn dus onder andere zzp’ers, bv’s, nv’s en mkb’s. Qeld richt zich in het bijzonder op kleinere ondernemers. Zelfs met een geringe omzet is het mogelijk om krediet uitgekeerd te krijgen. Uiteraard hebben ze daar wel je gegevens voor nodig en dien je de kredietbeoordeling aan te vragen. Hoe dat precies zit lees je verderop in het artikel.

qeld

De voorwaarden voor ondernemers zijn anders dan die voor particulieren

Voor ondernemers zitten de regels om geld te lenen iets anders in elkaar. Dat komt onder andere omdat de voorwaarden er van een lening er heel anders uitzien. Als particulier leen je geld en het onderpand is je (vaste) inkomen. Een lening voor een bedrijf heeft als onderpand de omzet van een bedrijf. Het idee is dat deze stijgt onder de invloed van de financiële injectie. Daarom zijn de voorwaarden verbonden aan een bepaalde projectie. Hierdoor is het risico voor kredietverstrekkers een stukje groter. Want als de belofte niet wordt waargemaakt heeft de kredietaanvrager de mogelijkheden niet om de lening terug te betalen. Het doel van dit artikel is niet om in te gaan op de exacte details van een zakelijke lening en het onderscheid met een kredietaanvraag van een particulier. Maar het is belangrijk om te beseffen dat de rente bij een zakelijke lening om de hierboven genoemde reden altijd hoger is dan bij een particuliere lening.

Een gat dat gecreëerd is door banken wereldwijd

Als ondernemer is een lening aanvragen lang niet zo makkelijk als wordt aangenomen. Je hoort overal dat investeren in het bedrijfsleven werk creëert, ondernemerschap stimuleert en de economie in het algemeen een boost geeft. Maar als je de banken moet geloven zijn kleine leningen de moeite niet waard. Ze zijn niet lucratief en daarom zijn ze er maar mee opgehouden. Even voor de duidelijkheid: een kleine lening betekent in dit geval minder dan €1.000.000,-. Het spreekt voor zich dat de meeste starters en eenmanszaken nooit een lening aanvragen voor een dergelijk bedrag.

Online kredietverstrekkers bieden uitkomst voor ondernemers

Waarom het voor online kredietverstrekkers wel lucratief is om kleinere leningen te verstrekken en voor banken niet? Over het antwoord doen banken vrij geheimzinnig. Ze zeggen eenvoudigweg dat het de moeite niet waard is. Kennelijk zijn de hoge rentes op leningen niet genoeg om te compenseren voor de uitvoerige controles die uitgevoerd moeten worden. Om een bedrijfslening goedkeuring te verlenen zijn uitvoerige controles nodig. Want hoe bepaal je de bedrijfsgroei en de impact van de lening? Er zijn methodes om te anticiperen hoe een onderneming het in de toekomst doet. Maar het blijven projecties en het verloop is soms heel anders dan verwacht. Daarom hebben financiële instellingen vaker te maken met wanbetalers. Kredietverstrekkers zijn, in tegenstelling tot banken, wel bereid om dit risico te nemen. Daar staan uiteraard wel bepaald voorwaarden tegenover.

Oppassen voor slechte voorwaarden bij online kredietverstrekkers

Op zich zijn online kredietverstrekkers een welkome toevoeging voor ondernemers die op zoek zijn naar een snel financiële injectie. Maar het is wel oppassen geblazen. Want er zijn kredietverstrekkers met merkwaardige en ongunstige voorwaarden. Het resultaat is dat ondernemers uiteindelijk compleet worden uitgeknepen. Ze hanteren bijvoorbeeld naast een rente een vast bedrag per maand voor de service. Daarbij is een bedrag van €20,- niet ongebruikelijk. Verder is er vaak sprake van een maandelijkse rente. Die ligt bijvoorbeeld op de 3% en lijkt daardoor ontzettend laag. Het probleem is dat lang niet alle ondernemers financieel inzicht hebben. Hierdoor laten ze zich te makkelijk verleiden door mooie praatjes op een website.

qeld reviews

Controles bij leningverstrekkers zijn lang niet altijd afdoende

Op het internet vind je na kort zoeken talloze partijen die jou maar wat graag een lening aanbieden. In sommige gevallen staat er dat de aanvraag onafhankelijk van het Bureau Krediet Registratie (BKR) verloopt en je eigenlijk aan geen enkele voorwaarde dient te voldoen. Het is verstandig om met een wijde boog om dergelijke verstrekkers heen te lopen. In feite zijn ze namelijk illegaal bezig. Want iedere lening dient aan het BKR doorgegeven te worden. Zelfs wanneer je een smartphone op afbetaling koopt. Kredietverstrekkers die amper gegevens nodig hebben en het BKR omzeilen zijn per definitie niet te vertrouwen.

De betrouwbaarheid van online kredietverstrekker Qeld

Wanneer er geld in het spel is staat één eigenschap ver boven alle anderen voor de beoordeling. Dat is uiteraard de betrouwbaarheid. Een partij die je niet kunt vertrouwen is sowieso niet geschikt. De bovenstaande alinea’s geven nog maar eens aan dat je nooit lukraak financiële ondersteuning aan moet vragen. Gelukkig kunnen we zeggen dat Qeld te vertrouwen is. De kredietverstrekker valt onder de Finansinspektionen, oftewel de Zweedse financiële autoriteit. Daarnaast hebben we op het internet geen slechte verhalen gevonden van klanten die het gevoel hebben dat ze zijn opgelicht door Qeld.

Het minimale en maximale bedrag dat je leent bij Qeld

Qeld probeert een grote groep bedrijven aan te spreken. Het gaat hierbij wel voornamelijk om startende ondernemers en middelgrote ondernemingen. Echt grote bedrijven hebben waarschijnlijk minder baat bij de diensten van Qeld. Het minimale bedrag dat je kunt lenen is met €1.000,- behoorlijk laag. Datzelfde geldt eigenlijk voor de maximale lening van €200.000,-. Uiteraard is dat een behoorlijk bedrag. Maar het komt niet in de buurt bij het krediet dat verstrekt wordt aan grote multinationals. Voor hen is een paar ton in feite nog kleingeld. Hoeveel geld je mag lenen is afhankelijk van de zogenaamde kredietbeoordeling. Dat is een soort controle die je invult. Op basis daarvan bepaalt Qeld of je in aanspraak komt voor een lening en hoe hoog het maximale bedrag is.

De hoogte van de rente voor een zakelijke lening

Wie de website van Qeld bezoekt komt erachter dat het bedrijf herhaaldelijk aangeeft niet met variabele rentes te werken. Maar zoals je begrijpt is het lenen van geld natuurlijk niet gratis. Bij Qeld betaal je maandelijks een bepaalde aflossing plus de gebruikerskosten. Samen vormen zij het bedrag dat je iedere maand naar de kredietverstrekker overboekt om je lening af te lossen. Uiteindelijk komt dit neer op het betalen van rente. Daarom is het een beetje verwarrend dat Qeld zo vaag doet over hun kosten. Ze hebben er in feite gewoon een andere naam aan gegeven. Maar we zijn wel erg te spreken over de duidelijke voorwaarden. Je ontvangt bij Qeld een keurig overzicht van je lening. Daarop staat hoe hoog je maandbedrag is. Dat staat helemaal vast. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag over de duur van de lening. Je komt dus niet voor nare verrassingen te staan. Want de rente stijgt nooit. Daarnaast weet je exact wat je per maand kwijt bent en hoe lang het aflossen gaat duren. Zelfs wanneer je financieel niet zo goed onderlegd bent is het daarom in een oogopslag duidelijk wat de voorwaarden zijn.

De looptijd van een lening bij Qeld

Snelheid staat bij Qeld hoog in het vaandel. Ze proberen klanten aan te trekken door een soepele procedure om een lening aan te vragen. Online kredietverstrekkers proberen eigenlijk allemaal om zo snel mogelijk kapitaal te verstrekken. Dat merk je ook aan de duur van een lening. Bij Qeld ligt de looptijd tussen de 6 en 18 maanden.

Krediet aanvragen gaat snel en gemakkelijk

Qeld probeert zich te onderscheiden van de concurrentie door leningen razendsnel te verstrekken. Het aanvragen ervan duurt volgens de website slechts één minuut. Het klopt dat je zeer snel je gegevens in kunt vullen. Maar het duurt over het algemeen wel even om alles te verzamelen. Tenzij je al je bedrijfsgegevens klaar hebt liggen om de kredietbeoordeling te voltooien. Na je aanvraag krijg je razendsnel een antwoord. Binnen 24 uur heeft Qeld een voorstel voor je klaarstaan. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat je verzoek wordt afgewezen.

De basisvoorwaarden om een lening aan te vragen

We bespreken in dit artikel de voorwaarden voor ondernemers in Nederland. Omdat de eisen in ieder land uiteen lopen. Voor je mag beginnen met het invullen van de kredietbeoordeling dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zoals gezegd is Qeld een kredietverstrekker voor ondernemers. In Nederland houdt dat in dat je in ieder geval bij de Kamer van Koophandel bent ingeschreven. In andere woorden, je beschikt over een KvK nummer. Daarnaast is de eigenaar van deze onderneming woonachtig in Nederland. Als dit allemaal op orde is begin je met de kredietbeoordeling.

Waarom de kredietbeoordeling verplicht is

De kredietbeoordeling bepaalt of jouw onderneming in staat is om de lening terug te betalen. In Nederland, en de meeste andere landen, is het namelijk niet zomaar toegestaan om geld te lenen. Dat geldt voor zowel individuen als bedrijven. Dat is deels om de verstrekker te beschermen tegen wanbetalers. Maar het voorkomt ook dat mensen zich nodeloos in de schulden werken. Want zoals we allemaal weten kost geld lenen geld. Als je onderneming niet in een gezonde staat verkeerd is het ingewikkeld om ook nog een lening plus de rente terug te betalen.

Zo ziet de kredietbeoordeling er ongeveer uit

Qeld prijst zichzelf met het feit dat iedere aanvraag compleet individueel beoordeeld wordt. Het is bijvoorbeeld niet eens noodzakelijk om jaarcijfers te presenteren. Qeld vraagt wel wat je gemiddelde omzet is. Daarnaast dien je zakelijke bankafschriften van de afgelopen drie maanden op te sturen. Uiteraard is het wel mogelijk om meer mee te sturen. Dat komt je aanvraag en de uiteindelijke voorwaarden ten goede. Stuur desgewenst bankafschriften van een langere periode naar Qeld. Jaarrekeningen en projecties hebben ook altijd een positief effect, op voorwaarde dat ze een positief beeld schetsen. Daarnaast is er ruimte om er een eigen verhaal aan toe te voegen. Verklaar bijvoorbeeld waarom jij je lening sowieso kan aflossen. Laat je ideeën en ambities zien om een beoordelaar van Qeld persoonlijk te overtuigen. Uiteraard spelen je lopende leningen die bij het BKR staan geregistreerd ook een rol.

De kosten van een lening bij Qeld

Door het individueel goedkeuren van een kredietaanvraag is het lastig om de kosten exact vast te stellen. Ze verschillen eenvoudigweg van lening tot lening. Je kunt er vanuit gaan dat het zeker helpt om over meer gegevens te beschikken. Want een mooi verhaal heeft absoluut een positieve invloed, het neemt niet weg dat een kredietverstrekker een hoog risico neemt. Op de website van Qeld staat een calculator om de kosten te berekenen zonder dat je allerlei gegevens in hoeft te vullen. Afhankelijk van wat je invult ligt de rente rond de 10%. Op zich is dat redelijk. Maar vergeet niet dat het voorbeeld van Qeld zelf is en waarschijnlijk een positief beeld probeert te schetsen. Feit is dat de rente van leningen van Qeld op kan lopen tot 20%. Dat is redelijk fors. Tegelijkertijd betreft het een lening van maximaal 18 maanden waardoor je niet te lang bezig bent met afbetalen.

De mogelijkheid om de schuld voortijdig af te lossen

Goed om te weten is dat je bij Qeld je schuld desgewenst eerder afbetaalt en dat je hiervoor niets hoeft te betalen. Het proces verloopt bovendien verrassend snel. Je plaats eenvoudigweg je verzoek en Qeld stuurt je wat later een factuur om de lening in één keer vroegtijdig af te lossen.

De procedures wanneer een schuld te laat of niet wordt afgelost

Op zich stelt Qeld zich in eerste instantie redelijk vriendelijk op wanneer je niet of niet op tijd betaalt. Je krijgt eerst een betalingsherinnering gestuurd waaraan geen voorwaarden zijn verbonden. Bij het uitblijven van een reactie ontvang je nogmaals een herinnering, deze keer met een boete. Bij langdurige wanbetalers wordt een incassobureau ingeschakeld. Als je echt laat betaalt is Qeld verplicht om dat door te geven aan het BKR. Dat is eenvoudigweg een verplichting waaraan alle financiële instellingen moeten voldoen.

qeld lening aanvragen

De klantenservice van Qeld is helemaal op orde

Qeld zet volledig in op gebruiksgemak en snelheid. Dat merk je ook aan de klantenservice. Als ondernemer word je persoonlijk te woord gestaan wanneer je vragen of opmerkingen hebt. Het meesturen van aanvullende gegevens om je aanvraag meer kans te geven past daar perfect bij. Zelfs na een afkeuring is het mogelijk om te bellen en om opheldering te vragen. Je wordt zelfs door een medewerker gebeld nadat je een aanvraag ingevuld en opgestuurd hebt. Dat is niet om je lastig te vallen, maar om te vragen of je wellicht nog hulp nodig hebt. Het is een extra kans om je persoonlijke verhaal te delen of om extra informatie aan te dragen. Bij elkaar opgeteld is de klantenservice van Qeld stukken beter dan die van de meeste andere kredietverstrekkers. Je krijgt daadwerkelijk het gevoel dat ze interesse hebben in jou als persoon en niet alleen maar in de te behalen winst.

Conclusie over geld lenen bij Qeld

Het mag duidelijk zijn dat Qeld een prettige en betrouwbare kredietverstrekker is voor de kleine ondernemer. Met name voor degenen die op zoek zijn naar een relatief kleine lening voor de korte termijn. Bovendien is het proces van aanvraag tot goedkeuring erg kort zodat je snel over je geld beschikt. De voorwaarden zijn vooraf duidelijk waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Helaas kunnen we in deze review niet dieper ingaan op de kosten. Aangezien die van aanvraag tot aanvraag wordt bepaald op basis van je zakelijke gegevens en de kredietbeoordeling. Gelukkig is deze vrijblijvend in te vullen. Beoordeel daarom zelf het voorstel dat je ontvangt en vergelijk dat met voorstellen van concurrenten. Qeld is in ieder geval een betrouwbare online kredietverstrekker met een uitstekende klantenservice. Je kunt hier met een gerust hart terecht voor een kortlopende, zakelijke lening.

Meestgestelde vragen

Wie kan bij Qeld een lening aanvragen?

Ben je als ondernemer op zoek naar financieel vermogen om sneller te groeien maar heb je zelf geen kapitaal? Dan is een lening voor jou wellicht de uitkomst. Bij Qeld kan in feite ieder type bedrijf krediet aanvragen. Dat zijn dus onder andere zzp’ers, bv’s, nv’s en mkb’s. Qeld richt zich in het bijzonder op kleinere ondernemers. Zelfs met een geringe omzet is het mogelijk om krediet uitgekeerd te krijgen. Uiteraard hebben ze daar wel je gegevens voor nodig en dien je de kredietbeoordeling aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie

Is Qeld een betrouwbare kredietverstrekker?

Wanneer er geld in het spel is staat één eigenschap ver boven alle anderen voor de beoordeling. Dat is uiteraard de betrouwbaarheid. Een partij die je niet kunt vertrouwen is sowieso niet geschikt. De bovenstaande alinea’s geven nog maar eens aan dat je nooit lukraak financiële ondersteuning aan moet vragen. Gelukkig kunnen we zeggen dat Qeld te vertrouwen is. De kredietverstrekker valt onder de Finansinspektionen, oftewel de Zweedse financiële autoriteit. Daarnaast hebben we op het internet geen slechte verhalen gevonden van klanten die het gevoel hebben dat ze zijn opgelicht door Qeld.

Klik hier voor meer informatie

Wat is het minimale bedrag dat je kunt lenen bij Qeld?

Qeld probeert een grote groep bedrijven aan te spreken. Het gaat hierbij wel voornamelijk om startende ondernemers en middelgrote ondernemingen. Echt grote bedrijven hebben waarschijnlijk minder baat bij de diensten van Qeld. Het minimale bedrag dat je kunt lenen is met €1.000,- behoorlijk laag. Datzelfde geldt eigenlijk voor de maximale lening van €200.000,-. Uiteraard is dat een behoorlijk bedrag. Hoeveel geld je mag lenen is afhankelijk van de zogenaamde kredietbeoordeling. Dat is een soort controle die je invult. Op basis daarvan bepaalt Qeld of je in aanspraak komt voor een lening en hoe hoog het maximale bedrag is.

Klik hier voor meer informatie

Hoelang duurt een kredietaanvraag bij Qeld?

Qeld probeert zich te onderscheiden van de concurrentie door leningen razendsnel te verstrekken. Het aanvragen ervan duurt volgens de website slechts één minuut. Het klopt dat je zeer snel je gegevens in kunt vullen. Maar het duurt over het algemeen wel even om alles te verzamelen. Tenzij je al je bedrijfsgegevens klaar hebt liggen om de kredietbeoordeling te voltooien. Na je aanvraag krijg je razendsnel een antwoord. Binnen 24 uur heeft Qeld een voorstel voor je klaarstaan. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat je verzoek wordt afgewezen.

Klik hier voor meer informatie

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Benieuwd hoeveel je kunt lenen?