Online boekhouden voor je eenmanszaak met mijn top 5 boekhoudprogramma’s!

Online boekhouden eenmanszaak

Je wil online boekhouden voor je eenmanszaak, maar het vinden van een online boekhoudprogramma dat op jouw eisen aansluit is zoals je hebt gemerkt niet gemakkelijk. Je kunt als eenmanszaak uit tientallen online boekhoudprogramma’s kiezen waarmee je voor een eenmanszaak allemaal online kunt boekhouden. Om de zoektocht voor jou te vereenvoudigen, heb ik mijn vijf favorieten als eenmanszaak boekhouder bij elkaar gebracht. Met ieder van deze vijf programma’s kan jij uitstekend online boekhouden voor de eenmanszaak. Zelfs als dit de eerste keer is dat je gaat boekhouden.

 • Gratis proefperiode van minimaal 30 dagen
 • Inclusief handige boekhoud app
 • Boekhouden en factureren in 1
 • Inclusief BTW aangifte

Als oprichter en eigenaar van een eenmanszaak ben jij veel met je boekhouding bezig. Je wilt correct en actueel online boekhouden voor je eenmanszaak waarmee jij op ieder moment weet of jouw bedrijf financieel gezond is. Daarnaast wil je in staat kunnen zijn om de toekomst enigszins te voorspellen. Een goede boekhouding geeft een overzicht van het verleden, heden en de toekomst tot zover dat mogelijk is. Moderne online boekhoudprogramma’s helpen jou hier graag bij. Voor een eenmanszaak is online boekhouden de verstandigste optie als de boekhouding binnen het bedrijf gehouden moet worden. Alleen als je besluit om je boekhouding volledig uit te besteden, is dit artikel niet voor jou weggelegd.

Ben jij benieuwd welke vijf boekhoudprogramma’s ik heb opgenomen in mijn overzicht? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Moneybird is met online boekhouden voor de eenmanszaak goedkoop en gebruiksvriendelijk

Moneybird

‘Accounting can be fun!’ is de met zorg gekozen slogan van Moneybird. Het bedrijf, dat ondertussen 150.000 klanten heeft, is het snelstgroeiende Nederlandse bedrijf van de boekhoudbranche. De zeer gebruiksvriendelijke software van Moneybird is ingericht om zonder moeite een eenmanszaak online te laten boekhouden. Alle financiën kunnen via de software geregeld worden, waaronder het aanmaken van facturen, inscannen van bonnetjes en het versturen van offertjes. Alle financiële transacties worden verzameld en voorzien van extra informatie door van bankkoppelingen gebruik te maken.

Dat Moneybird alweer 12 jaar actief is, is voor velen onbekend. Het zijn namelijk de laatste vijf jaar dat Moneybird zichzelf heeft weten uit te groeien tot een bedrijf met een indrukwekkend boekhoudprogramma.

Alhoewel de beginjaren van Moneybird stroef waren, is online boekhouden nog nooit zo makkelijk geweest als nu met de Moneybird cloud software. Veel van wat Moneybird namelijk te bieden heeft is eenvoudig te leren. In tegenstelling tot sommige andere programma’s van deze lijst heeft Moneybird geen uitgebreide rondleiding waarmee je alles over online boekhouden leert. Als eenmanszaak en je online wilt boekhouden is dat in het begin toch wel handig. Wanneer je eenmaal het boekhouden onder de knie hebt, is het programma daarentegen wel ongelofelijk eenvoudig te gebruiken. Dat terwijl de kosten van Moneybird tot de laagste van deze markt behoren met een startabonnement van € 12,- per maand.

Je kunt ook kiezen om Moneybird gedurende een periode van twee maanden gratis te gebruiken. Tijdens deze periode kunnen alle functies ingezet worden die in de duurdere pakketten inbegrepen zijn. Na de proefperiode wordt je overgezet op het gratis Moneybird abonnement waarbij je slechts drie facturen per maand kunt versturen.

Twinfield van powerhouse Wolters Kluwer

‘Twinfield maakt professioneel boekhouden persoonlijk’. Een weer volledig andere insteek dan Moneybird, maar net zo persoonlijk. Eenmanszaken moeten zich thuis voelen in de omgeving van Twinfield dat aanvoelt alsof het specifiek ontworpen is voor de eenpitters onder ons. Met een duidelijke focus op gebruiksvriendelijkheid, is het programma ingericht voor de professional. In tegenstelling tot veel van de andere boekhoudprogramma’s op deze lijst is dit programma uitstekend te gebruiken door je boekhouder of accountant. Het is namelijk van een eigen boekhouder modus voorzien waarmee jouw boekhouder gemakkelijk de weg kan vinden tussen de verscheidene onderdelen en functies.

Online boekhouden met Twinfield betekent dat jouw ondernemerszaak een boekhouding heeft die voldoet aan de nieuwste regelgeving, geautomatiseerd is en gebruik maakt van een sterke beveiliging. Je wilt natuurlijk niet dat anderen zonder toestemming bij jouw online boekhouding voor je eenmanszaak kunnen komen. Vanuit de Twinfield software kan je overigens ook persoonlijk advies vragen aan een van de vele Twinfield professionals. Hierdoor leer je nog beter online boekhouden!

Met een starttarief van € 44,- is Twinfield behoorlijk wat duurder dan Moneybird en eBoekhouden. Daar krijg je wel een boekhoudprogramma voor terug dat ook met jou meegroeit. Als jouw bedrijf namelijk groeit, groeit de boekhoudsoftware van Twinfield met jou mee. Voor de eenmanszaak die online boekhouden en plannen hebben om de komende jaren fors uit te breiden is het kortom een uitstekende optie.

Lees ook het review artikel: Twinfield review

twinfield logo

Marktleider voor MKB

 • Uitgebreide rapportages mogelijk
 • Eenvoudig te koppelen met andere software
 • Met gratis voorbeeld boekhouding
Klik hier voor meer informatie

Visma eAccounting

Wie wel eens naar schaatsen kijkt, moet eerder in aanraking zijn gekomen met het logo van Visma. Het bedrijf is namelijk een van de grootste sponsoren van de schaatssport. Behalve dat het met het sponsoren van schaatsers de sporters wilt motiveren, wilt het bedrijf met haar boekhoudprogramma zzp’ers en mkb’ers motiveren om maximaal te presteren.

Automatisch verwerken van facturen en bankmutaties

Visma wilt zich voor de gemiddelde eenmanszaak onderscheiden met het online boekhouden door zoveel mogelijk van het werk te automatiseren. Dit zou fouten voorkomen en tijd schelen. Daar heeft Visma gelijk in. De functies van het programma komt overeen met de rest van deze top vijf. Het inscannen van facturen en bonnen wordt gedaan in een handomdraai. Ze waren automatisch naar je administratie gepusht en worden in de rapportages verwerkt.

Crediteurenadministratie, wat is een goed voorbeeld

Door de verschillende bankkoppelingen kunnen betalingen automatisch met facturen gematched worden. Hierdoor hoeven facturen niet meer handmatig worden nagekeken. Ook als je betalingen binnenkrijgt via een kassa of pinautomaat. Niet ieder programma uit onze top vijf is in staat om ook met stand-alone apparatuur samen te werken.

BTW aangifte

Veel van het werk van een eenmanszaak is te herleiden naar de verschillende aangiftes die het moet doen. De periodieke btw-aangifte kan veel sneller worden gedaan met Visma, aangezien het een koppeling kan maken met de systemen van de Belastingdienst. Hierdoor kan je in de Visma omgeving je online boekhouding controleren om vervolgens praktisch automatisch je aangifte te doen. Hierdoor hoef je een minder tijd te investeren in het bijhouden van je boekhouding.

Uren- en kilometerregistratie

Ten slotte kunnen gebruikers tegen een betaling van € 9 per maand een module aan het programma toevoegen waarmee het registreren van uren en autoritten mogelijk is. Wanneer je als freelancer jezelf regelmatig op basis van uren verhuurd, is deze module onmisbaar.

Tarief Visma eAccounting

De software van Visma voor online boekhouden is voor eenmanszaken vanaf € 10,- per maand beschikbaar. Voor dit tarief kan je instappen op een boekhoudpakket waarbij je uitsluitend facturen kunt ontvangen en versturen. Het verzorgen van een complete boekhouding is binnen deze modus niet mogelijk. Daarvoor moet je opschalen naar de Visma eAccounting Standaard variant, waar je vanaf € 16,- per maand terechtkunt. Wil je van alle functies gebruik kunnen maken? Dan is de Visma eAccounting Pro variant een betere optie.

Lees ook het review artikel: Visma eAccounting review

visma eaccounting

Meest gekozen door ZZP

 • Inclusief factureringsmodule
 • Met zeer goed boekhoud app
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

e-Boekhouden – de goedkoopste optie voor iedere ondernemer

e-Boekhouden is voor een enorm deel van ondernemend Nederland het eerste boekhoudprogramma geweest waarmee zij in aanraking kwamen. Het programma is namelijk al meerdere jaren voor een periode van 15 maanden, voor beginnende ondernemers, gratis te gebruiken. Alles wat jij als ondernemer nodig hebt is inbegrepen in het proefpakket van eBoekhouden. Na afloop van de proefperiode kan je beslissen welke functies onderdeel moeten zijn van het vervolgpakket.

De belangrijkste basisfuncties zijn in het pakket van € 5,95 inbegrepen. Je kunt dan denken aan het versturen en inboeken van 120 facturen per jaar. Dit is inclusief offertes, urenregistratie en voorraadbeheer. Mocht je meer dan 120 facturen per jaar willen inboeken, kan je kiezen voor het pakket van € 9,95 per maand waarmee je tot wel 240 facturen per jaar kunt inboeken. Daarnaast kan je ook je btw-aangifte, relatiebeheer en budgetten via dit pakket regelen.

Het pakket dat net als het proefpakket voorzien is van alle functies is beschikbaar vanaf € 14,95 per maand. Dit is nog steeds het goedkoopste pakket van onze top vijf waar alle basisfuncties bij inbegrepen zijn.

Een belangrijk voordeel van eBoekhouden is dat je gratis zoveel gebruikers kunt toevoegen als je zelf wilt. Dit is bij alle andere boekhoudprogramma’s niet het geval. Ook kan je jouw contract bij eBoekhouden maandelijks opzeggen. Hierdoor zit je niet vast aan een duur jaarcontract wat bij diverse Visma pakketten wel het geval is.

Lees het review artikel: eBoekhouden review

e-boekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Exact Online

‘Compleet inzicht in je onderneming met Exact Online’ is een gedurfde uitspraak van Exact Online. Zonder dat jij namelijk al jouw gegevens correct in de Exact Online software verwerkt, is jouw inzicht nooit maximaal. Toch durft het bedrijf dat de laatste tijd met enige regelmaat onder vuur ligt zichzelf de beste software te noemen voor ondernemers en accountants. Wat betreft de laatste gebruiker, accountants, ben ik van mening dat Exact Online absoluut de beste optie is. Iedere fatsoenlijke accountant weet moeiteloos de weg in Exact Online te vinden. Een gemiddelde accountant heeft kortom al ruime ervaring met het programma.

Daar staat dan wel een prijskaartje van om en nabij de € 50 tot € 100 per maand tegenover. Deze kosten kunnen fors oplopen als je extra’s aan het pakket toevoegt. Een Exact Online adviseur die even meekijkt en je helpt met de onboarding? € 840. Een bonnetje inscannen? Daar betaal je iedere keer tientallen centen voor.

Lees ook het review artikel: Exact Online review

exact home

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat is het beste boekhoudprogramma voor een eenmanszaak?

We hebben een overzicht gemaakt van de beste boekhoudprogramma’s voor een eenmanszaak. Deze programma’s zijn uitvoerig door ons getest op functies en gebruiksgemak. Al deze boekhoudprogramma’s kun je gratis gebruiken voor een bepaalde periode. We raden aan om 3 programma’s te testen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Bekijk hier onze top 10 boekhoudprogramma’s voor eenmanszaak.

Wat kost een boekhoudprogramma voor een eenmanszaak?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s voor eenmanszaak zijn er al vanaf € 9,95 per maand.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden voor eenmanszaak?

Voordelen online boekhouden:
1. Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
2. Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
3. Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
4. Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
5. Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Klik hier voor meer informatie

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Klik hier voor meer informatie

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudprogramma erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken.

Bekijk hier de top 10 beste boekhoudprogramma’s.

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten