e-Boekhouden app

Gratis download, handige functies en meer

Van alle boekhoud apps, is momenteel de e-Boekhouden app de populairste. Duizenden Nederlandse ondernemers maken volgens e-Boekhouden dagelijks van de app gebruik. Als ik de recensies van de verschillende App Stores mag geloven, is dat met positieve ervaringen.

De mobiele app van e-Boekhouden is ontworpen met het idee ondernemers te helpen hun boekhouding vanuit de smartphone op uren te krijgen. Het is misschien niet mogelijk om je voltallige boekhouding vanuit de app te doen, maar je komt wel dichtbij. Vooral als je een zelfstandige ondernemer bent, is de e-Boekhouden app uitstekend in gebruik. Zoals je in mijn eigen review van de e-Boekhouden app kunt zien, hoef je aanzienlijk minder vaak van de browserversie gebruik te maken als je de app gebruikt.

Ik neem je op deze pagina mee langs mijn eigen ervaring met de app, leg je de functies uit en geef je kort meer informatie over het e-Boekhouden abonnement. Want wat zijn nu eigenlijk de kosten van het gebruik van deze app? Kan je ook gratis de app blijven gebruiken als je in het proefabonnement blijft hangen?

Laten we snel op onderzoek gaan!

Gratis Boekhouden als startende ondernemer? e-Boekhouden.nl is 15 maanden Gratis voor Starters!

Prijs / kwaliteit
5
Slimme functies
5
Gebruiksgemak
5

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Speciale pakketten voor ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants

 • Gratis pakket (15 maanden) voor startende ondernemers

 • Met € 9,95 per maand een van de meest betaalbare opties

 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • De vormgeving van de software is wat gedateerd

 • In het begin kan het even zoeken zijn naar alle functies

 • Urenregistratie is alleen mogelijk met het duurdere pakket van € 14,50 per maand

Wie kan van de e-Boekhouden app gebruik maken?

Er zijn in totaal zes manieren om van de e-Boekhouden app gebruik te maken. Bij alle manieren, is het nodig om een abonnement bij e-Boekhouden te hebben. Goed nieuws: dit kan ook met het gratis abonnement.

Laten we eerst even kijken naar de zes manieren waarbij dit mogelijk is:

Startende ondernemers die willen boekhouden of factureren (allebei gratis)

ZZP/Mini voor kleine administraties en holdings (€ 5,95 per maand of € 7,95 per maand)

Standaard voor alle ondernemers (€ 9,50 per maand of € 14,50 per maand)

Het grootste voordeel van e-Boekhouden is de prijs. Als je net begint met ondernemen kan je maar liefst 1.5 jaar gratis en vrijblijvend van e-Boekhouden gebruik maken. Daarna hoef je niet de buidel te trekken, want je bent slechts enkele euro’s per maand aan het basis boekhoudpakket kwijt. Vanaf een € 7,95 per maand kan jij gebruik maken van e-Boekhouden tot 20 facturen per maand. Mocht je alle functies van het boekhoudprogramma willen gebruiken, kom je uit op een kostenplaatje van € 14,95 per maand.

Op basis van het bovenstaande beeld, kun je dus wel begrijpen dat het erg interessant is om als beginnende ondernemer voor e-Boekhouden te gaan. Je maakt de weg vrij om zonder enige kosten meteen van de e-Boekhouden app gebruik te kunnen maken.

Waarom e-Boekhouden een uitstekend boekhoudprogramma is om mee te beginnen

Tijdens mijn algemene e-Boekhouden review kwam ik keer op keer terug op dezelfde conclusie: e-Boekhouden is vooral perfect voor de zelfstandige ondernemer. Echt alles wat je als zelfstandige ondernemer nodig hebt, is te vinden in de online software van e-Boekhouden.

Voor kleinere ondernemers is het vaak nog realistisch om snel wat facturen in te willen zien. Als je eenmaal meerdere werknemers hebt, heb je al snel iemand in dienst die dit voor jou doet. Ook zijn er dermate veel facturen dat het niet realistisch is om deze taak op je te nemen. En dan is de hele toegevoegde waarde van een e-Boekhouden weg.

Een voordeel is dat e-Boekhouden geen extra kosten voor extra gebruikers rekent. Dat is opvallend, want iedere concurrent van het bedrijf doet dat namelijk wel. Je bent al snel tientallen euro’s per maand meer kwijt als je bij een concurrent gebruikers toevoegt. Hierdoor is dit programma ook uitermate geschikt als jouw bedrijf nog aan het groeien is.

Ten slotte is de mailfunctie voor veel ondernemers een perfecte toevoeging aan dit al uitgebreide programma. Als je een email met een factuur ontvangt (of verstuurt), kan je jouw persoonlijke e-Boekhouden e-mailadres aan de bcc toevoegen. Vervolgens ontvangt jouw persoonlijke e-Boekhouden mailbox de factuur ook, waarna het deze factuur automatisch in jouw boekhouding opneemt.

Gratis e-Boekhouden app

Laten we niet te ver van het onderwerp van deze pagina afdwalen: de e-Boekhouden app.

e-boekhouden app voor zzp

Je weet nu dat je gratis de e-Boekhouden app kunt gebruiken als je een beginnende ondernemer bent. Voor een periode van 15 maanden betaal je helemaal niets voor e-Boekhouden en kun je het boekhoudprogramma op ieder denkbare manier voor boekhouden gebruiken. Als je echter alweer even ondernemer bent, kan je niet van deze 15 maande proefperiode gebruik maken.

Gelukkig is er nog een andere manier om de e-Boekhouden app voor bepaalde tijd gratis te kunnen gebruiken. Iedereen kan voor een periode van 30 dagen het boekhoudprogramma van e-Boekhouden benutten. Tijdens deze periode kun je ook weer de app gebruiken. Je hebt tijdens deze periode geen beperkingen. Alle functies die zelfs in de duurste boekhoudpakketten terugkomen, zijn tijdens de proefperiode te gebruiken.

Wat kun je met de e-Boekhouden app doen?

Zoals ik je al vertelde, is de e-Boekhouden app vooral gemaakt voor taken die echt bij een boekhoud app horen. De meeste ondernemers zullen vooral de browserversie blijven gebruiken. Dat is namelijk sneller en makkelijker voor het maken van facturen of het doorvoeren van kosten. De daadwerkelijke e-Boekhouden app is ideaal voor ondernemers waar veel administratieve taken bij komen kijken die eigenlijks dagelijks verwerkt moeten worden.

Dit zijn daar de beste voorbeelden van:

 • Bonnetjes
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie

Bonnetjes invoeren

Zelfstandige ondernemers zullen het maar al te goed kennen: bonnetjes. De gemiddelde zzp-er heeft zo’n 10 bonnetjes per maand. Dat zijn er dus zeker 2 per week! Al deze bonnetjes moeten eigenlijk fysiek worden bewaard. De Belastingdienst heeft echter sinds enkele jaren de regel aangepast. Je mag bonnetjes nu ook digitaal bewaren. Maar dat kan natuurlijk alleen als je daar een goed systeem voor hebt.

Met de e-Boekhouden app kun je snel een foto van een bonnetje nemen. Vervolgens scant de app het bonnetje. Het bonnetje wordt nu in het programma zo goed mogelijk vertaald. Daarna wordt het bonnetje in een digitale factuur omgezet met de afbeelding van de originele bon. Het enige wat jij hebt moeten doen is het maken van een foto. Als e-Boekhouden er in slaagt de gegevens van het bonnetje goed te scannen, staat het automatisch met de juiste gegevens in je administratie.

Urenregistratie

Heb je vandaag niet 8 maar 10 uur voor een bepaalde klant gewerkt? Ben je urenlang kwijt geweest aan een extra taak en wil je deze uren wel kunnen declareren? Dan is het wel belangrijk dat je dit meteen kunt doen.

In de urenregistratie module van de e-Boekhouden app, kun je gemakkelijk invoeren welke uren gewerkt zijn. Met een slider en een handig veld om in te beschrijven wat je precies gedaan hebt, kun je aan specifieke projecten of opdrachtgevers je uren toevoegen. Als je daarna op factureren klikt, is er automatisch een factuur van je gewerkte uren gemaakt. Het enige wat jij dan nog moet doen, is wachten totdat de factuur voldaan wordt. Heel veel makkelijker dan dit kan boekhouden niet worden!

Rittenregistratie

Het registreren van ritten is veel ondernemers niet ongewoon. Lange tijd was het normaal om een multiband bij te houden waar alle ritten in weergeven zijn die je in een bepaalde maand hebt gemaakt. De Belastingdienst verwacht van jou dat je dit netjes blijft doen. Of het nu in die multiband is, of digitaal!

Want de digitale rittenregistratie is tegenwoordig ook geaccepteerd. Je kunt met de e-Boekhouden app bijzonder gemakkelijk even een ritje toevoegen. Heb je de afgelopen weken meerdere ritten gemaakt? Je pakt met gemak de kilometerstand erbij en je kunt de ritten zo aan je administratie toevoegen. Als de Belastingdienst of je boekhouder dan om een uitdraai vraagt, heb je binnen enkele minuten een net overzicht klaarstaan. Dat terwijl je dat allemaal met de e-Boekhouden app hebt kunnen bijhouden!

Overzichten

Misschien is het uiteindelijk eerder fijn om te weten dat het kan, dan dat je het daadwerkelijk veel zal gebruiken. Toch zijn ze er: overzichten. De e-Boekhouden app zit vol met handige overzichten die je kunt gebruiken om je resultaten te maken. Welke facturen staan er open? Welke omzet heb ik de afgelopen maanden gehaald en waar draai ik winst of verlies?

Je maakt het jezelf heel wat makkelijker als je altijd weet wat je resultaten zijn. In plaats van dat je een boekhouder moet opbellen of dat je weer in je boekhouding moet duiken, kun je nu gewoon direct je e-Boekhouden app openen. Binnen enkele minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Voor iOS en Android

Je kunt de huidige versie van de e-Boekhouden app downloaden voor Android en iOS. Ook tablets zoals de iPad en Samsung Galaxy Tab kunnen met e-Boekhouden werken. De app synchroniseert iedere minuut met de database zodat je tegelijk met je collega’s in e-Boekhouden kunt blijven werken.

Inzicht in je boekhouding met een mobiele app? e-Boekhouden.nl nu gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit
5
Slimme functies
5
Gebruiksgemak
5

Meest gestelde vragen

Hoeveel kost een boekhouding app?

De goedkoopste boekhouding apps zijn er al vanaf € 9,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhouding app tussen de € 25 en € 50 per maand.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

De voordelen van online boekhouden zijn:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Is e-Boekhouden makkelijk te leren?

e-Boekhouden is een zeer eenvoudig boekhoudprogramma. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Voor welke bedrijfstypes is e-Boekhouden geschikt?

e-Boekhouden is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Boekhouden met een Mobiele APP?