Beste Beginner Boekhoudsoftware met Moneybird en Tellow

beste beginner boekhoudsoftware tellow

De beste beginner boekhoudsoftware? Een beginner in de wereld van ondernemen. Welkom, veel ondernemers staan hier iedere maand te wachten om met ondernemen te beginnen. Ze zijn klaar om nieuwe klanten aan te trekken, markten te betreden en simpelweg hard van start te gaan. Daar herken jij jezelf als beginnende ondernemer ook vast in. Het leven van een beginner is droomachtig. Een avontuur wat je te wachten staat. En jij gaat van start.

Wie zich in het bovenstaande plaatje herkent, mag zich klaar gaan maken op een artikel van nu nog 1390 woorden over de beste beginner boekhoudsoftware voor ondernemers.

Maak je borst maar nat, want ik ben niet te soepel als het op beginners aankomt. Ik vind dat je als beginner goed moet leren hoe boekhouden werkt. Alleen dan kun je veel gemaakte fouten, die je duur kunnen komen te staan, ook echt voorkomen.

In dit artikel gaan we samen kijken naar welke boekhoudsoftware je nu eigenlijk het best aan de hand neemt. Je rustig uitlegt wat je moet doen. En vooral, wanneer.

Dit helpt je met het ondernemen. Nu en later.

Inhoudsopgave

Wat moet ik als beginner in boekhoudsoftware zoeken?

Het wordt veel te vaak gedacht dat je een boekhouder nodig hebt om een goede boekhouding te regelen. Veel boekhouders willen dat je dit ook geloofd. Het zorgt ervoor dat ze geld kunnen blijven verdienen. Zonder dat je dit geloofd, kun je niet meer voldoende geld verdienen als boekhouder aan deze groep ondernemers. Dat terwijl ondernemers jou misschien helemaal niet nodig hebben om te kunnen ondernemen.

beste boekhoudsoftware tellow

En dat is tegenwoordig ook zo. Een groot deel van de ondernemers kan uitstekend zonder een boekhouder ondernemen. Ondernemers kunnen prima de boekhouding op een hoog niveau houden zonder dat daar een boekhouder voor bij hoeft te zijn.

Daarom kun jij als beginner boekhoudsoftware gebruiken zodat je nooit meer een boekhouder nodig hebt. Hierdoor blijft ondernemen leuk en kunnen de kosten beperkt blijven.

Even terug dus naar je zoektocht naar boekhoudsoftware. Dat gaan we samen doen.

Ik leg je uit wat je over boekhoudsoftware moet weten en waar je als beginner op moet letten. Van jou verwacht ik dat je straks een keuze voor een bepaald type boekhoudsoftware maakt. Ook verwacht ik dat je eerst een van deze programma’s uitprobeert.

Dat is helemaal gratis en zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt.

Ik wil je het advies geven om net als ik de volgende onderdelen rustig te bekijken:

 • Hoe makkelijk is de boekhoudsoftware?
 • Hoe goed legt de boekhoudsoftware aan jou als beginner de werking uit?
 • Zij er nog specifieke zaken die je met de boekhoudsoftware moet weten?
 • Kan je jouw belastingaangiftes ook makkelijker met de boekhoudsoftware doen?

Vier eenvoudige vragen waar goede boekhoudsoftware je altijd antwoord op moet kunnen geven. Voor wie klaar is om hier in te duiken, zeg ik, lees de volgende hoofdstukken goed door. Wie weinig tijd heeft, kan meteen door naar de top 10 gesorteerde boekhoudsoftware voor beginners onderaan dit artikel

Hoe makkelijk is de boekhoudsoftware?

Als je een beginner bent, wil je op een stapsgewijze manier boekhouden leren. Je hebt vast geen zin of tijd om de boeken in te gaan. Je hebt vooral zin om met het ondernemen verder te gaan. Boekhouden zal niet in de top 5 staan.

Helaas weet je dat je vroeg of laat niet aan je boekhouding ontkomen gaat. Je moet om aan de strenge regels van de Belastingdienst te voldoen, je boekhouding op orde hebben. Hoe makkelijker jouw boekhoudsoftware is, hoe beter jij als beginner je boekhouding kunt doen.

Een van de eerste dingen om te doen, is te zoeken naar makkelijke boekhoudsoftware. En straks in mijn top 10, leg ik je kort per software uit hoe makkelijk een programma is. Dit is belangrijker dan je denkt, dus lever hier niet op in.

Hoe goed legt de boekhoudsoftware aan jou als beginner de werking uit?

Boekhoudsoftware wordt makkelijker als het je leert hoe het werkt. Alle boekhoudsoftware kan er nog zo makkelijk uitzien; als het je niet leert hoe het werkt, weet je alsnog niet hoe je het moet gebruiken.

Mijn favoriete boekhoudsoftware zorgt ervoor dat je op een goede manier geleerd krijgt wat je van het programma moet weten. Je weet als je voor de eerste keer boekhoudsoftware gebruikt, niet wat je precies moet doen. Je zult nooit weten hoe je btw aangifte met boekhoudsoftware kunt doen zonder dat je daar enigszins uitleg van krijgt.

Goede boekhoudsoftware zal er altijd, op de een of andere manier, ervoor zorgen dat je een goede uitleg krijgt. Dit kan onder andere door:

 • Handleidingen
 • FAQ’s
 • Webinars
 • Video tutorials
 • Virtuele rondleidingen

Zij er nog specifieke zaken die je met de boekhoudsoftware moet weten?

De verschillen tussen de verschillende soorten boekhoudsoftware kunnen groot zijn. Sommige exemplaren zijn duurder, andere weer minder gebruiksvriendelijk en bij een deel zullen functies compleet ontbreken.

Bij het uitkiezen van boekhoudsoftware is het belangrijk dat je een eisenlijstje maakt. Je moet bepalen waar je precies waarde aan hecht bij het gebruik van de software. Als jij het geen probleem vindt dat er geen smartphone app voor je boekhoudsoftware is, is dat ook niet nodig. Net zoals je misschien liever boekhoudsoftware dat zo makkelijk mogelijk is. Dan moet je dat ook hoog op je lijstje zetten.

Kan je jouw belastingaangiftes ook makkelijker met de boekhoudsoftware doen?

Veel ondernemers hebben de verschillende belastingaangiftes als grootste ergernis bovenaan op hun lijstje staan. Niet heel goed, aangezien je met boekhoudsoftware juist dit wilt kunnen oplossen. Wanneer je een beginner bent en alsnog urenlang per kwartaal met de aangiftes werkt, gaat er iets kennelijk niet goed.

Daar kun je als ondernemer prima verandering in maken en wel met boekhoudsoftware. Verschillende soorten boekhoudsoftware zorgen ervoor dat je sneller je btw aangifte kunt doen dan vroeger. Heb je alles al die tijd netjes in je boekhoudsoftware verwerkt? Dan is de btw aangifte met enkele seconden gedaan. Zo makkelijk kan het zijn!

Beginner? Dit zijn de 10 beste boekhoudsoftware om mee te beginnen

Ik kan je honderden boekhoudsoftware vertellen waarmee je zou kunnen boekhouden. Veel hiervan helpt je prima met het boekhouden zelf, maar zorgt er nooit voor dat je het maximale uit je boekhouding haalt. Daarom heb ik voor de ondernemer als beginner, een lijst van de tien beste boekhoudsoftware voor beginners op een rij gezet.

Al deze tien soorten boekhoudsoftware kun je gratis uitproberen. Door dit te doen, kun je gratis ontdekken of de softwareoplossing iets voor jou is. Je ervaart hoe alles werkt, waar welke knoppen zitten en of het programma in jouw geval gebruiksvriendelijk genoeg is.

Je kunt dit meestal voor een proefperiode van 30 dagen tot wel enkele maanden doen. Je zou in een paar weken genoeg informatie moeten hebben om een idee te krijgen of de boekhoudsoftware die jij uitprobeert, iets voor jou is.

 1. Tellow
 2. MoneyMonk
 3. Moneybird
 4. E-Boekhouden
 5. Rompslomp
 6. Informer
 7. Gekko
 8. Paperdork
 9. Silvasoft
 10. InvoiceHippo

Van deze top tien, wil ik de top 3 wat dieper met je doornemen. De eerste drie boekhoudprogramma’s zijn namelijk het proberen waard. Met de rest kun je weliswaar leuk boekhouden, alleen nooit zo makkelijk als de eerste drie boekhoudprogramma’s.

1. Tellow

Tellow is eenvoudig, duidelijk en te gebruiken door beginners. Dat komt doordat Tellow vrijwel iedere functie bevat die je nodig hebt zonder dat je hier lang naar hoeft te zoeken of uit te vinden hoe het werkt. Het spreekt simpelweg voor zich.

Wie in één keer Tellow goed wilt ontdekken, heeft daar de kans voor doordat Tellow van veel uitgebreide handleidingen voorzien is. Hier wordt uitgelegd hoe functies werken en hoe je ze kunt inzetten om je boekhouding goed te regelen.

tellow

Speciaal voor ZZP

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

2. MoneyMonk

MoneyMonk is net wat uitgebreider dan Tellow en dan ook wat lastiger. Toch blijft het betrekkelijk eenvoudige boekhoudsoftware wat komt door de uitgebreide handleidingen en virtuele rondleidingen die MoneyMonk je gratis geeft.

Het ontdekken van nieuwe functies kost hierdoor weinig tijd. Dit zorgt dat je MoneyMonk snel onder de knie krijgt terwijl je alsnog van een groot aantal functies gebruik kunt maken.

moneymonk boekhoudprogramma

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

3. Moneybird

Moneybird is de meest uitgebreide boekhoudsoftware van deze drie. Het is dan ook weer een tandje lastiger dan MoneyMonk en Tellow. Ook hier wordt dit voor een groot deel gecompenseerd doordat Moneybird veel webinars houdt om beginners in de boekhoudsoftware wegwijs te maken.

Ook zijn op de FAQ-pagina’s van Moneybird over vrijwel iedere functie wel handleidingen of handige hulpjes te vinden. Hierdoor is het bijna kinderwerk een functie te leren. Iets wat voor boekhoudsoftware op het eerste gezicht een ingewikkelde opgave lijkt.

Voor nu is het aan jou om een van de bovenstaande boekhoudsoftware echt eens goed te gaan ontdekken. Met welke software trek jij aan het langste eind?

Moneybird

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Veel gestelde vragen

Wat kost een boekhoudsoftware abonnement?

Wat een boekhoudsoftware abonnement kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De kosten voor het goedkoopste boekhoudprogramma zijn er al vanaf € 5,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand. Met een online boekhoudprogramma van € 5,95 per maand heb je al een uitgebreid boekhoudprogramma met alle belangrijke functies.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat is het beste online boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:

* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat doet een online boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten