King Software Review

Koning van de Boekhoudsoftware?

king software

Als ondernemer is het erg belangrijk, om de boekhouding op orde te hebben en inzicht te krijgen in de financiële stand van zaken van jouw onderneming. Een efficiënte manier om dit te doen, is middels een online boekhoudpakket. In dit artikel bekijken we de boekhoudsoftware van King. We hebben deze software voor jou getest en beoordeeld op: functies, kosten, klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en meer. Zo weet jij na het lezen van deze review, of King Software past bij jouw onderneming.

Inhoudsopgave

Wat is King Software?

King Software is een Nederlands bedrijf dat onder meer online boekhoudsoftware aanbiedt. Het bedrijf heeft twee vestigingen, in Rotterdam en Heemskerk. King Software is een business platform en richt zich op Enterprise Resource Planning (ERP), accountancy, handel en zakelijke dienstverleners. Ze bieden verschillende soorten software aan, die aansluiten op de desbetreffende sector. Het bedrijf is inmiddels al 40 jaar actief en wellicht dat je ze kent onder hun voorgaande naam: Muis Software. In dit artikel beoordelen we met name de online software voor boekhouden.

king boekhoudprogramma

King Software boekhoudpakketten, kosten en functies

Een van de eerste aspecten waarop we de online boekhoudsoftware van King hebben beoordeeld, zijn de boekhoudpakketten die het bedrijf aanbiedt. Hierbij hebben we gekeken naar de kosten, in combinatie met de aangeboden functies binnen het pakket. Het is erg belangrijk om naar allebei deze aspecten te kijken. Soms lijkt een boekhoudpakket op het eerste gezicht erg goedkoop, maar kom je er later pas achter dat deze niet voldoet aan jouw verwachtingen. Het is erg zonde als je er te laat achter komt dat een boekhoudpakket onvoldoende is, belangrijke functies ontbreken of er onverwacht extra kosten in rekening worden gebracht. Het is dan ook onmogelijk, om deze twee belangrijke factoren (kosten en functies) los van elkaar te zien.

Boekhoudpakketten: kosten en functies

King Software biedt in totaal 4 online boekhoudpakketten aan, waarvan alle pakketten geschikt zijn voor het doen van de zakelijke boekhouding en facturatie. Alle pakketten zijn voor 1 administratie, maar uit te breiden naar meer administraties voor €3,50 extra per maand. De kosten van de pakketten zijn per maand (exclusief BTW), maar sluit je af op jaarbasis.

King Software Lite van €19,95

Dit pakket biedt een eenvoudige oplossing voor de zakelijke administratie, inclusief facturatie. Het gebruik van sommige functies brengt extra kosten met zich mee. Deze kosten staan echter duidelijk omschreven.

 • Inclusief 1 gebruiker, dit pakket is niet uit te breiden naar meer gebruikers
 • Beschikbaar in het Nederlands en Engels
 • Eenvoudige rapportages, om inzicht te krijgen in jouw onderneming
 • BTW aangifte
 • Maximaal 10 verkoopfacturen per maand, via Spitsfactuur. Inclusief het versturen in PDF en UBL formaat en de mogelijkheid om BTW te verleggen
 • Het versturen van e-facturen naar de Nederlandse overheid
 • Een automatische bankkoppeling voor maximaal 5 rekeningnummers, uit te breiden voor €2,- extra per maand. Het is ook mogelijk om dit handmatig te doen
 • Automatische herkenning van bankafschriften en het automatisch verwerken van dagafschriften
 • Het verrichten en fiatteren van betalingen
 • Het verwerken van inkoopfacturen. 2 PDF facturen of 1 UBL factuur zijn inbegrepen, maar bij het verwerken van meerdere inkoopfacturen kost dit €0,15 extra voor een PDF factuur en €0,30 voor een UBL factuur
 • Losse bonnen en facturen fotograferen en uploaden/mailen via de King Software app
 • Gebruik van de King Live app

King Software Basis van €39,95

Dit pakket omvat alle functies van het Lite pakket.

 • Inclusief 1 gebruiker, dit pakket is uit te breiden naar meer gebruikers en dit kost €7,95 per maand extra
 • Het versturen van aanmaningen
 • Inclusief kostenplaatsen/kostendragers
 • Het inlezen van Ascii bestanden
 • Een onbeperkt aantal facturen aanmaken en versturen met Spitsfactuur, inclusief het toevoegen van online betalingen via iDEAL, PayPal en creditcard
 • Het toevoegen van verkooporders en bijlagen
 • Het koppelen van een onbeperkt aantal rekeningen

King Software Plus van €69,95

Dit pakket omvat alle functies van het Lite en Basis pakket

 • Inclusief 1 gebruiker, dit pakket is uit te breiden naar meer gebruikers en dit kost €10,95 per maand extra
 • Uitgebreide financiële rapportages
 • Facturen maken en versturen via de Verkoop Module, inclusief factuurregister en statistiek
 • Inclusief: artikelen, orderbevestigingen en verzendbonnen
 • Het maken van prijsafspraken
 • Uitgaande documenten in meerdere talen; Nederlands, Engels, Frans en Duits
 • Contracten en documenten
 • Extra financiële modules: vernummeren, transitorische posten en budgetteren

King Software Pro van €89,95

Dit pakket omvat alle functies van het Lite, Basis en Plus pakket

 • Het maken en versturen van offertes
 • Samengestelde artikelen
 • Een activaregister, voor het registreren, beheren en analyseren van activa
 • Een rekening courant, om belastingvrij geld te halen uit een BV
 • Een G rekening; een geblokkeerde rekening voor het betalen van loonheffingen en BTW
 • BTW fiscale eenheid
 • Het toepassen van een werkkostenrekening (WKR), voor het geven van onbelaste voordelen aan werknemers
 • Vreemde valuta
 • Consolidatie; het financieel samenvoegen van bedrijven
king prijzen boekhouden

King Software applicaties

Naast deze online boekhoudpakketten, biedt King Software meerdere apps aan. Deze zijn af te nemen bij bepaalde pakketten en brengen extra kosten met zich mee per maand. De kosten verschillen per app en pakket, ze variëren van €5,- tot €20,- per maand. Het gaat om de apps: Nmbrs & Loket.nl (HR- en salarissoftware), SpeedBooks (vieweraccount), VitoSoft (CRM Software) en tal van overige (gratis) apps zoals: Trifact365, Magento, Crebos en meer. De laatstgenoemde apps, zijn te vinden op basis van sector of s.

Gebruiksgemak King Software

Om het gebruiksgemak van de King software boekhoudpakketten te beoordelen, hebben onze experts zelf een account aangemaakt en hebben zij tevens gekeken naar reviews van bestaande gebruikers. Hou er rekening mee dat bij het aanvragen van de demo, soms de naam Muis wordt gehanteerd. Dit was de voorgaande naam van King Software. De software is 30 dagen gratis uit te proberen. Hiervoor dien je een aantal persoonlijke gegevens in te geven, zoals: je e-mailadres, naam en telefoonnummer. Per e-mail ontvang je vervolgens jouw inloggegevens, om in te loggen op de demo account. Zodra je dit hebt gedaan, kom je in het dashboard terecht van een demo administratie. Dit is erg handig, omdat er al gegevens zijn verwerkt en je de functies op deze manier beter kunt bekijken. Het nadeel hiervan is, dat je de software niet eerst kunt testen met jouw eigen gegevens.

Hoewel het mogelijk is om zonder boekhoudkundige kennis met het programma te werken, zal dit wel wat energie kosten. De software is behoorlijk uitgebreid en werkt met veel boekhoudkundige termen. Dit zal in het begin wat meer tijd in beslag nemen, maar als je de software eenmaal onder de knie hebt zal deze met jouw onderneming meegroeien. Mede dankzij het grote aantal uitbreidingsmogelijkheden.

De look & feel van de software is minimalistisch en zakelijk. Er wordt weinig gebruik gemaakt van kleur en afbeeldingen. Er zijn verschillende manieren om bepaalde informatie te zoeken of een bepaalde handeling te verrichten. Dit kan via het hoofdmenu, dat is onderverdeeld door middel van drop down menu’s in meerdere subcategorieën. Handig als je niet weet hoe een bepaalde functie heet. Weet je dit wel, dan kun je ook gebruik maken van de zoekbalk en zoeken op trefwoord. Het fijne van deze zoekbalk is dat er aan de hand van jouw keyword, razendsnel suggesties worden gegeven naar items die dit keyword bevatten. Er staat tevens aangegeven, onder welke categorie deze zoekresultaten zich bevinden.

Indien je ergens niet uitkomt, zijn er meerdere mogelijkheden om informatie in te winnen of hulp te vragen. Denk aan:

 • De kennisbank, welke bestaat uit veelgestelde vragen en informatieve artikelen
 • Help, stap-voor-stap instructies, sneltoetsen en instellingen voor het pakket
 • Nieuws, hier vind je updates van de software, zoals nieuwe functies en verbeteringen
 • Teamviewer, dit is een manier waarop je een medewerker van King Software toegang kan geven, om jouw computer over te nemen. Een nadeel dat wij ondervonden is, dat het programma automatisch wordt gedownload zodra je op de knop klikt. Er is verder weinig informatie beschikbaar over de werking van Teamviewer en hoe je hier gebruik van maakt in combinatie met King Software
king software webinar

Helaas konden we (buiten het gebruik van Teamviewer) geen andere manieren vinden binnen het dashboard zelf, om contact op te nemen met de klantenservice. Op de website zelf, staat wel een contactformulier waarmee je vragen kunt stellen aan de klantenservice van King Software. Er is ook een online chat beschikbaar, waar je een bericht achter kunt laten indien deze functie niet online is. Er bestaat tevens een support telefoonnummer, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een keuze menu. Hier en daar laat de support naar onze mening wat te wensen over, in vergelijking met de kosten van de pakketten zelf.

Indien je jouw kennis wil bijspijkeren, zijn er overigens wel webinars te volgen op bepaalde tijdstippen. Deze richten zich met name op nieuwe klanten, die meer te weten willen komen over de mogelijkheden van de software. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de overstapservice, indien je wil overstappen van het ene naar het andere boekhoudprogramma. Deze service is helaas niet beschikbaar voor ondernemingen die nog geen online boekhoudprogramma gebruiken. Een ander nadeel van de software via vaste apparaten is, dat deze vaak gebruik maakt van pop-ups. Iets dat in de meeste gevallen vrij storend is.

Gebruiksgemak King Software app

De applicatie van King Software is zowel te downloaden voor Android als iOS. Op het moment van schrijven, dien je op zoek te gaan naar de app onder de oude naam, Muis Software, om de app te downloaden in de Play of App Store. Het downloaden van de Muis Live app is gratis en je logt in met jouw domeincode, of met je gebruikersnaam en wachtwoord. In tegenstelling tot het dashboard op vaste apparaten, heeft de app een redelijk ouderwetse uitstraling. Om de app te gebruiken dien je een betaald abonnement te hebben en het is helaas niet mogelijk om de app te testen met de gratis demo account.

De Muis app is een toevoeging op jouw King Software administratie en te gebruiken voor alle 4 de King Software online boekhoudpakketten. De functies van de app zijn onder meer:

 • Een real time overzicht van jouw administratie, ongeacht waar je op dat moment bent. Inclusief visuele elementen, zoals grafieken en tabellen
 • Rapportages, waaronder die van openstaande posten en een saldilijst
 • Een omzetprognose en kostenbegroting
 • Handige tools voor ondernemers die niet op kantoor zijn, zoals het opvragen van klantengegevens
 • Foto’s maken van losse bonnen en andere documenten opslaan in de administratie

Naast de Muis Live app, bestaat er ook de Spitsfactuur app, welke je kunt koppelen met jouw King Software administratie. Met deze app, stel je ook onderweg facturen op.

boekhoudsoftware app

Slimme functies King Software

Slimme functies, zijn kortweg gezegd functies die jouw leven makkelijker maken. Online boekhoudsoftware biedt veelal slimme functies aan, waarmee bepaalde handelingen worden geautomatiseerd. Een voorbeeld van een slimme functie van King Software, is de automatische bankkoppeling. Hiermee koppel je jouw zakelijke bankrekening aan de software, waardoor in- en uitgaven iedere ochtend worden verwerkt. Hetzelfde geldt voor in- en verkoopfacturen, waardoor je nooit meer last hebt van losse bonnetjes en andere documenten.

Een ander voorbeeld van een slimme functie, is de mogelijkheid om snel en eenvoudig te factureren. Je doet dit (indien gewenst) elektronisch, inclusief een betaallink. Dit kan zowel via iDEAL, PayPal als creditcard, waardoor klanten geneigd zijn sneller te betalen en het geld dus ook sneller op jouw bankrekening staat. 

Zodra het tijd is voor de BTW aangifte, wordt deze automatisch uitgerekend door de software zelf. Indien gewenst, kun je deze laten nakijken door jouw accountant. King Software biedt sowieso de mogelijkheid om online samen te werken, met je accountant of boekhouder.

Andere slimme functies, zijn onder meer te vinden in de koppelingen met apps van partners. Deze externe apps zorgen ervoor, dat er vrijwel altijd een oplossing is voor een specifieke situatie.

Inzicht in je onderneming met King Software

Met King Software heb je altijd een realtime overzicht van de situatie van jouw onderneming. Dit inzicht verkrijg je zowel via vaste apparaten, als via de app op jouw mobiele telefoon of tablet. Het verschilt per pakket, hoe uitgebreid de rapportages en overzichten zijn. Het inzicht dat je krijgt in jouw onderneming met de online boekhoudsoftware van King, is met name bij het duurste pakket ontzettend uitgebreid. Helaas is het niet mogelijk om al deze rapporten te bekijken in de demo versie, omdat er voor bepaalde categoriën (zoals verkoopstatistiek en artikel statistiek) geen demo gegevens zijn opgenomen. Als je visueel bent ingesteld, zal je merken dat de software weinig gebruik maakt van kleur, grafieken en andere visuele elementen om inzicht te geven in jouw onderneming.

Conclusie King Boekhoudsoftware

King Software is een dienstverlener, die zich voornamelijk richt op het MKB. Dit is terug te zien in de software die zij aanbieden, welke over het algemeen zeer uitgebreid is. Dit is zowel een voordeel- als een nadeel. Het voordeel is dat jouw onderneming de software niet zal ontgroeien en deze gegarandeerd meegroeit met jouw onderneming. Het nadeel is wel dat je als startende ondernemer zonder boekhoudkundige kennis, in het begin inzet nodig zal hebben om met de software aan de slag te gaan.

Als we kijken naar de online boekhoudpakketten van King Software, bieden ze 4 verschillende pakketten aan. Hiervan variëren de prijzen van €19,95 tot €89,90 per maand.

Voor sommige functies dien je extra te betalen, zoals het toevoegen van een extra gebruiker of administratie. Deze extra kosten, staan echter duidelijk vermeld bij de pakketten zelf. Het programma is gratis uit te testen voor een periode van 1 maand, inclusief demo gegevens. Dit is een erg fijne manier om het programma te ontdekken, inclusief demo data. Nadeel is wel, dat je het programma niet kunt testen op basis van je eigen gegevens en cijfers. Een ander nadeel is, dat je een betaald abonnement enkel kunt afsluiten op jaarbasis en dit niet maandelijks opzegbaar is.

Het grote aantal mogelijkheden, is terug te zien in het gebruiksgemak van het programma. Over het algemeen werkt het programma goed, maar je dient je er wel in te verdiepen. Het zoeken op keyword is erg handig en toont snel relevante resultaten.

Op het gebied van de klantenservice, is met name het gebruik van Teamviewer ontzettend handig. Met dit programma kan een medewerker van King Software, met jou meekijken en zelfs je computer overnemen (indien je hier toestemming voor verleent). De andere manieren van support zijn helaas wat beperkt, evenals de hulp bij het instellen van het programma. 

Onze conclusie is dat we King Software zeker aanraden voor het MKB, als je op zoek bent naar betrouwbare en uitgebreide software voor jouw zakelijke administratie. Er zijn tevens veel mogelijkheden om pakketten uit te breiden met modules en (externe) apps.

Veelgestelde vragen – FAQ’s

Wat is King Software?

King Software is een Nederlandse onderneming, die voorheen bekend stond als Muis Software. Het bedrijf specialiseert zich als business platform voor het Middel en Klein Bedrijf (MKB). Ze bieden onder meer online boekhoudpakketten aan voor ondernemers.

Klik hier voor meer informatie

Hoe duur kost een boekhoudpakket van King Software?

King Software biedt in totaal 4 pakketten aan voor het doen van jouw zakelijke boekhouding. De prijzen zijn als volgt: Lite van €19,95, Basis van €39,95, Plus van €69,95 en Pro van €89,95. Alle prijzen zijn per maand en exclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie

Wat is het goedkoopste boekhoudpakket van King Software?

Het goedkoopste pakket voor het regelen van jouw online boekhouding met King Software kost €19,95 per maand. Hou er rekening mee dat er maar 10 verkoopfacturen, zijn inbegrepen bij dit pakket. Verder biedt dit online boekhoudpakket tal van handige functies, zoals: een automatische bankkoppeling, BTW aangifte en het gebruik van de King apps.

Klik hier voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

King Boekhoudsoftware Gratis Uitproberen?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten