Beste boekhoudprogramma voor Taxichauffeurs

In dit artikel behandel ik het beste boekhoudprogramma voor taxichauffeurs, inclusief de beschikbaarheid van een mobiele app, uren- en kilometerregistratie, evenals overige functies, de kosten en de klantenservice. Zo kun je als zelfstandige taxichauffeur met gemak je eigen administratie bijhouden.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste boekhoudprogramma’s voor taxichauffeurs:

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Koppeling met betaalsystemen
 • Inclusief BTW aangifte
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

Reeleezee

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Klantwaardering: 7,6 
Meer informatie

rompslomp

 • Koppeling met bankrekening
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

Waarom goede boekhoudsoftware onmisbaar is voor taxichauffeurs

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor boekhoudsoftware, in plaats van het handmatig bijhouden van de administratie in Excel. Hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen:

 • Controle | Met het juiste boekhoudprogramma behoud je zelf de controle over de financiële situatie van je taxibedrijf. Zo weet je altijd, en waar je ook bent, hoe jouw onderneming er financieel voorstaat
 • Tijdbesparend | Dankzij goede boekhoudsoftware hoef je minder tijd te besteden aan de boekhouding en houd je tijd over voor je vak
 • Geldbesparend | Naast tijd bespaar je ook een hoop geld omdat boekhoudsoftware veel goedkoper is dan het inhuren van een boekhouder of accountant. Natuurlijk kun je gewoon blijven samenwerken met een financieel adviseur
 • Inzicht | Rapportages en overzichten zorgen ervoor dat je meer inzicht hebt in de geldzaken van jouw onderneming
 • Minder fouten | De slimme functies, het feit dat je zelf geen berekeningen meer hoeft uit te voeren of veel gegevens hoeft over te typen, zorgen ervoor dat het aantal fouten in je administratie minimaal is
beste boekhoudprogramma voor taxichauffeurs

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s voor taxichauffeurs

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste boekhoudprogramma’s, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent met het bijhouden van de administratie. Deze programma’s zijn gekozen op basis van de behoeften en wensen van zelfstandige taxichauffeurs.

Rompslomp brengt je met gemak van A naar B

Rompslomp is een Nederlandse aanbieder van boekhoudsoftware, welke inmiddels onderdeel is van de overkoepelende organisatie Visma. Het boekhoudprogramma Rompslomp staat bekend om het aanbieden van boekhoudsoftware voor ZZP’ers, op een zo simpel mogelijke manier. Om met de software aan de slag te gaan hoef je dus geen boekhoudkennis te hebben en je hoeft ook niet bang te zijn voor ingewikkelde termen. Naast de meest gangbare functies zoals het inboeken van verkoopfacturen, het doen van de BTW aangifte en factureren, bevat de software een aantal handige specifieke functies voor taxichauffeurs.

Een voorbeeld hiervan is de Rompslomp app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Je doet in deze app eigenlijk alles wat je ook op vaste apparaten kunt, van het versturen van een offerte tot het bekijken van jouw up-to-date financiële overzicht. Andere handige functies van het boekhoudprogramma van Rompslomp zijn de uren- en rittenregistratie. Je uren bijhouden is erg eenvoudig en kan zowel per periode als per klant. Het is tevens mogelijk om deze uren direct te factureren, of te verzamelen voor een bepaalde periode per klant en te versturen aan het einde van de maand. Het registreren van ritten oftewel het bijhouden van kilometers is eveneens erg simpel, waarbij de afstanden automatisch worden berekend. En ook deze factureer je indien gewenst meteen door naar de klant of een bepaald project. Wat de software kost behandel ik verderop in dit artikel.

Pluspunten Rompslomp

 • Korting bij een jaarabonnement
 • Inclusief uren- en kilometeradministratie
 • Je hebt geen boekhoudkennis nodig
 • Goede mobiele app
 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten Rompslomp

 • Beperkingen in het starterspakket (maximaal 10 facturen)
 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

Reeleezee voor een uitgebreide rit

Reeleezee is onderdeel van Exact, maar met het grote verschil dat Exact zich vooral richt op het MKB en Reeleezee op ZZP’ers. De boekhoudsoftware van Reeleezee staat bekend om het uitgebreide aantal mogelijkheden, om je administratie perfect te regelen. Tevens heb je met een abonnement toegang tot de kennisbank, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen en handige instructievideo’s. Het boekhoudprogramma voor taxichauffeurs heeft een zakelijke uitstraling, waarbij je even wat tijd nodig hebt om alle mogelijkheden onder de knie te krijgen. Naast alle basisfuncties, zoals relatiebeheer, facturaties en het inboeken van transacties, biedt ook Reeleezee specifieke functies aan die erg handig zijn als je vrijwel de hele dag onderweg bent.

Ten eerste worden erg veel handelingen in Reeleezee geautomatiseerd, waardoor je veel minder zelf hoeft te doen. Als je iets handmatig moet regelen kan dit via vaste apparaten, maar ook met de Reeleezee app. Denk aan het registreren en factureren van uren (inclusief het gebruik van concept facturen), plus het registreren en factureren van kilometers. Onderweg een zakelijke aankoop gedaan? Dan scan je het aankoopbonnetje gewoon even met je mobiele telefoon, waarna deze automatisch wordt meegenomen in de administratie. Zo voorkom je het kwijtraken van bonnetjes en fouten in je administratie, omdat overtypen tot de verleden tijd behoort. Houd er wel rekening mee dat de mate van automatisering afhankelijk is van het door jou gekozen abonnement, waar ik later verder op inga.

Pluspunten Reeleezee

 • Veel aandacht voor ontwikkeling van nieuwe functies en visuele verbeteringen
 • Lage prijsstelling voor kleine ondernemers en freelancers
 • Uren- en rittenregistratie zijn goede nieuwe toepassingen
 • Bankkoppeling mogelijk met alle grote banken

Minpunten Reeleezee

De bereikbaarheid van de support kan beter

e-Boekhouden voor een vlotte rit

e-Boekhouden heeft in de loop der jaren (meer dan 20) een goede reputatie opgebouwd en ze richten zich specifiek op het ontwikkelen van boekhoud- en facturatiesoftware. Meer dan een half miljoen klanten maken gebruik van de software en het team van e-Boekhouden bestaat uit 60 personen. De software is geschikt voor iedere ondernemer, dus voor zelfstandige taxichauffeurs, maar ook voor het MKB, verenigingen en stichtingen. Voor taxichauffeurs die zichzelf nog maar net hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is de software zelfs gratis, waar ik later meer over vertel.

De functies die e-Boekhouden aanbiedt omvatten alles wat je nodig hebt voor het professioneel bijhouden van de zakelijke administratie. Denk aan: de automatische bankkoppeling, mail & herken, scan & herken, het doen van de BTW aangifte en opgaaf ICP, factureren, urenregistratie, kilometerregistratie, factureren waaronder periodiek, evenals koppelingen met externe apps. Het grote voordeel van e-Boekhouden is dat je ongeacht het gekozen abonnement gebruik maakt van alle functies, aangezien de prijs afhangt van het aantal boekingen per jaar.

Pluspunten e-Boekhouden

 • Gratis voor startende taxichauffeurs (15 maanden)
 • Uitgebreid aantal functies
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Compleet programma, inclusief app

Minpunten e-Boekhouden

 • Facturatiemodule dien je apart af te nemen als je boven de 240 boekingen zit.

Zonder goede boekhoudsoftware loop je geld mis

Goede boekhoudsoftware kan je een hoop geld besparen, omdat het ervoor zorgt dat je zakelijke administratie snel bijgewerkt is. Uiteraard vergt het wel een investering, waarvan de kosten verschillen per aanbieder. Het is echter een investering die je uiteindelijk geld oplevert, want je vergeet nooit meer inkoopbonnen in te dienen, administratieve fouten behoren tot het verleden en je ziet precies waar eventuele kansen liggen. Indien gewenst kun je jouw financieel adviseur gewoon laten meekijken, want de boekhoudprogramma’s voor taxichauffeurs in dit artikel zijn inclusief het meekijken van je boekhouder of accountant. Zo kun jij je concentreren op de aspecten van het ondernemen waar je energie uithaalt.

Inzicht in de financiële situatie van jouw taxibedrijf

Naast het feit dat de juiste boekhoudsoftware ervoor zorgt dat je geld bespaart, zorgt het ook voor inzicht. Denk hierbij aan: uitgebreide rapportages van inkomsten, uitgaven, openstaande kosten, verkoopfacturen die nog betaald moeten worden en hoeveel je moet betalen of terugkrijgt bij het doen van de aankomende BTW-aangifte. Omdat alle gegevens op een centrale plaats staan en ook via de mobiele app toegankelijk zijn, kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Het is op deze manier ook makkelijker om te zien waar eventuele aanpassingen zinvol zijn en waar kansen liggen.

Rompslomp voor taxichauffeurs

De boekhoudsoftware van Rompslomp is onderverdeeld in verschillende pakketten, waaronder 1 gratis en 3 betaalde abonnementen. Het gratis pakket is echter geen volledig boekhoudprogramma, maar wel een handige manier om kennis te maken met de software en de gebruiksvriendelijkheid te testen.

De drie betaalde abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, maar je kunt ook kiezen voor een jaarabonnement en daarvoor ontvang je 16 % (2 maanden) korting. De uren- en rittenregistratie, evenals het gebruik van de mobiele app zitten in alle betaalde pakketten inbegrepen, maar hoe duurder het pakket; hoe meer andere functies je ontvangt. De kosten zijn als volgt: €5,50 voor het Plus pakket, €17,25 voor het Pro pakket en €28,75 voor het Premium pakket. Houd echter wel rekening met bijkomende kosten, zoals die voor de automatische bankkoppeling, het versturen van de BTW-aangifte en meer.

rompslomp voor taxichauffeurs

Reeleezee voor taxichauffeurs

Je hebt de keuze uit verschillende boekhoudpakketten, waarbij alle Reeleezee abonnementen maandelijks opzegbaar zijn en 30 dagen lang gratis zijn uit te proberen. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat een gratis proefabonnement automatisch wordt omgezet in een betaald pakket, want dit is iets dat je zelf moet aangeven. Je hebt daarvoor de keuze uit drie verschillende boekhoudprogramma’s, namelijk: Slim Boekhouden Start voor €15, Slim Boekhouden voor €33 en Slim Boekhouden+ voor €66.

Het grote verschil zit hem in de functies die onderdeel zijn van het pakket, zo is het e-mailen van verkoopfacturen en automatisch koppelen van de bank bijvoorbeeld enkel onderdeel van het duurste pakket. Het doen van de BTW aangifte is onderdeel van ieder pakket, maar het indienen van de opgaaf ICP is niet mogelijk bij het goedkoopste pakket. Hoewel het boekhoudprogramma van Reeleezee te koppelen is met veel applicaties, hangt ook dit af van het pakket. Iets anders om rekening mee te houden zijn eventuele bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor een extra tijdschrijfgebruiker en periodieke facturen.

reeleezee voor taxichauffeurs

e-Boekhouden voor taxichauffeurs

e-Boekhouden biedt in totaal vier verschillende opties aan. Allereerst het gratis boekhoudprogramma, waarbij wordt gerekend vanaf de datum van inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Je ontvangt dan het ZZP/Mini pakket 15 maanden lang gratis.

Dit is tevens de goedkoopste optie en beschikbaar voor bedrijven met minder dan 240 boekingen per jaar. Het abonnement kost €9,95 en bestaat uit de modules boekhouden en factureren. Als je hierboven zit heb je de keuze uit twee aparte modules, namelijk het Boekhouden Standaard pakket voor €14,50 en het Facturatie Standaard pakket voor €9,50. Alle prijzen zijn per maand en je kunt de boekhoudsoftware voor taxichauffeurs 14 dagen lang gratis uitproberen.

e-boekhouden voor taxichauffeurs

Veelgestelde vragen – FAQ’s

Heeft mijn taxibedrijf wel een boekhoudprogramma nodig?

Een online boekhoudprogramma is niet noodzakelijk, maar het brengt wel enorm veel voordelen met zich mee. Met de juiste boekhoudsoftware bespaar je geld en tijd, en weet je altijd hoe jouw onderneming ervoor staat. Lees dit artikel om erachter te komen welke boekhoudsoftware het beste is voor taxichauffeurs.

Moet ik niet gewoon een boekhouder inschakelen?

Boekhoudsoftware sluit het inschakelen van een boekhouder of accountant niet uit. Zo kan jouw financieel adviseur bijvoorbeeld online meekijken, als er vragen zijn of als het tijd is voor de jaaraangifte bijvoorbeeld. Je bepaalt zelf welke taken jouw boekhouder doet, maar dan zonder zelf het overzicht te verliezen.

Hoe helpt een boekhoudprogramma mij als taxichauffeur verder?

Een online boekhoudprogramma kan je op meerdere manieren helpen, zoals bij het factureren, het inboeken van in- en verkoopfacturen, het doen van de BTW aangifte, maar ook voor het registreren van je uren en/of kilometers. De meeste boekhoudsoftware is zowel te gebruiken via vaste als mobiele apparaten, zodat je ook onderweg de administratie kunt bijwerken.

Ik weet alles over taxi rijden maar niets over boekhouden, waar begin ik?

Online boekhoudsoftware is zo ontworpen dat het intuïtief werkt. Dit betekent dat de software logisch in elkaar zit en je gaandeweg leert om met het programma te werken. Hoewel goede software gebruiksvriendelijk is, zit er wel verschil tussen de programma’s. Over het algemeen geldt, hoe uitgebreider de software; hoe meer tijd je nodig hebt om alle mogelijkheden te leren kennen. In dit artikel behandel ik de beste drie boekhoudprogramma’s voor taxichauffeurs.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

Online Boekhoudprogramma ZZP – De Beste ZZP Tools Vergelijken

Zeker weten dat je het beste ZZP online boekhoudprogramma kiest? Ik kan met zekerheid zeggen dat dit jouw beste opties zijn.

Beste Facturatie Software 2024? | Top 10 Ruim 9 Maanden Getest

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als startende taxichauffeur?