Beste Boekhoudprogramma voor Schilders

Als schilder, of je nu ZZP’er bent of een MKB hebt, is het belangrijk om orde te scheppen in jouw administratie. Dit doe je het snelste met goede boekhoudsoftware en in dit artikel vind je het beste boekhoudprogramma voor schilders. Zo ben je zo min mogelijk tijd kwijt met het bijwerken van je administratie en houd je tijd over voor je vak.

Het gebruik van goede boekhoudsoftware brengt nog wat andere voordelen met zich mee en zal je uiteindelijk ook geld opleveren. Niet alleen omdat je minder geld kwijt bent aan een boekhouder of accountant, maar ook omdat je altijd inzicht hebt in jouw financiële situatie. Het is hierdoor veel makkelijker om veranderingen door te voeren en winstgevendere keuzes te maken.

Kort samengevat zijn dit de beste boekhoudprogramma’s voor schilders:

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

rompslomp

 • Met kilometer- en urenregistratie
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Klantwaardering: 7,8
Meer informatie

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Koppeling met externe apps
 • Scan en herken service
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

Waarom goede boekhoudsoftware onmisbaar is voor schilders

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor boekhoudsoftware, in plaats van het handmatig bijhouden van de administratie in Excel. Hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen:

 • Controle | Met het juiste boekhoudprogramma behoud je zelf de controle over de financiële situatie van je bedrijf. Zo weet je altijd, en waar je ook bent, hoe jouw onderneming er financieel voorstaat
 • Tijdbesparend | Dankzij goede boekhoudsoftware hoef je minder tijd te besteden aan de boekhouding en houd je tijd over voor je vak
 • Geldbesparend | Naast tijd bespaar je ook een hoop geld omdat boekhoudsoftware veel goedkoper is dan het inhuren van een boekhouder of accountant. Natuurlijk kun je gewoon blijven samenwerken met een financieel adviseur
 • Inzicht | Rapportages en overzichten zorgen ervoor dat je meer inzicht hebt in de geldzaken van jouw onderneming
 • Minder fouten | De slimme functies, het feit dat je zelf geen berekeningen meer hoeft uit te voeren of veel gegevens hoeft over te typen, zorgen ervoor dat het aantal fouten in je administratie minimaal is

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s voor schilders

Hieronder vind je de top online boekhoudprogramma’s, die zijn verkozen als beste door collega’s in hetzelfde vakgebied. Ieder boekhoudprogramma is kort omschreven en verderop in het artikel vind je meer informatie per aanbieder.

1. e-Boekhouden – Beste prijs – kwaliteit verhouding

e-Boekhouden is als beste uit de bus gekomen en biedt het meeste waar voor je geld. Dit betekent een uitgebreid aanbod van functies waar je als schilder baat bij hebt, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Startende ondernemers kunnen zelfs meer dan een jaar lang gebruik maken van de online boekhoudsoftware van e-Boekhouden.

e-Boekhouden is zelfs het meest gebruikte boekhoudprogramma van Nederland, en de software maakt het bijhouden van de administratie begrijpelijk. Ook als je geen verstand hebt van cijfertjes. Mocht je ergens toch niet uitkomen, dan biedt e-Boekhouden een professionele klantenservice, welke je zowel telefonisch als per e-mail kunt bereiken.

Pluspunten e-Boekhouden

 • Gratis voor startende ondernemers (15 maanden)
 • Uitgebreid aantal functies
 • Voordelige prijs
 • Compleet programma, inclusief app

Minpunten e-Boekhouden

 • Alleen tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar

2. Rompslomp

Deze moderne onderneming blinkt uit door zijn eenvoud. Als jij al duizelig wordt als je aan de BTW aangifte denkt, dan is Rompslomp een perfecte keuze. Deze Nederlandstalige boekhoudsoftware doet zijn naam namelijk eer aan en neemt alle “rompslomp” van je over. Het programma werkt enkel met eenvoudige begrippen, zodat je ook als startende ondernemer zonder enige kennis van de wetten en regels, jouw boekhouding grotendeels zelf in orde kunt brengen.

Net als bij e-Boekhouden, kun je indien gewenst je boekhouder of accountant laten meekijken. Rompslomp beschikt tevens over een hulpvaardige klantenservice, waar je met al je vragen en problemen terecht kunt via de chat of per e-mail.

Pluspunten Rompslomp

 • Erg eenvoudig in gebruik
 • Gratis proefabonnement
 • Inclusief voorraadbeheer

Minpunten Rompslomp

 • Extra kosten voor bepaalde functies
 • Geen telefonische ondersteuning
 • Minder geschikt voor het MKB

3. Exact

Exact Online is waarschijnlijk een van de meest bekende boekhoudprogramma’s op de markt en al meer dan een half miljoen MKB’s maken gebruik van deze cloud-based software. Het grootste voordeel van Exact Online is dat de software in staat is om met jouw onderneming mee te groeien. Dus als je van plan bent om jouw schildersbedrijf uit te breiden, meerdere werknemers aan te nemen en misschien wel internationaal aan de slag te gaan, dan is Exact Online de beste keuze.

Exact Online is enorm uitgebreid en er zijn tevens tal van apps te koppelen via het Exact App Center. Hier vind je ook apps die speciaal gericht zijn op schilders, zodat je de software perfect kan laten aansluiten op de wensen van jouw onderneming. Exact richt zich met name op het MKB waardoor de prijs wat hoger is dan e-Boekhouden en Rompslomp, maar hier krijg je dan ook een ontzettend uitgebreid boekhoudprogramma voor terug.

Pluspunten Exact

 • Marktleider met ruim 30 jaar ervaring
 • Geschikt voor het MKB en groeiende ondernemingen
 • Uitgebreid aantal functies
 • De mogelijkheid om een groot aantal externe apps te koppelen

Minpunten Exact

 • De prijs is aan de hoge kant
 • Geen kilometerregistratie inbegrepen

Zonder een goede boekhouding laat je als schilder geld lopen

De juiste boekhoudsoftware zorgt ervoor dat je geld bespaart en dit is vanwege meerdere redenen. Ten eerste heb je altijd een foutloze administratie, waardoor je met een gerust hart mensen en bedrijven blij kunt maken met een fris geschilderd huis of bedrijfspand. Ten tweede bespaar je geld doordat je de administratie grotendeels zelf kunt bijhouden. Jouw boekhouder kan uiteraard gewoon nog meekijken indien gewenst. Ten derde bespaar je geld doordat je meer inzicht krijgt in jouw onderneming.

beste boekhoudprogramma voor schilders

Welke schilderwerken leveren het meeste op?

Dankzij dit inzicht zie je bijvoorbeeld precies welke klanten de meeste omzet genereren, welke klanten niet (op tijd) betalen, welke categorieën van werkzaamheden het meest winstgevend zijn, maar ook waar nog winst te behalen valt. Zo kun jij jouw schildersbedrijf naar een hoger niveau tillen, door deze informatie mee te nemen in jouw bedrijfsvoering.
Dankzij de moderne technologieën is het bijhouden van jouw administratie helemaal niet moeilijk, want alledrie deze boekhoudprogramma’s bieden hulpmiddelen aan om jou zo ver mogelijk op weg te helpen.

e-Boekhouden voor schilders

De online boekhoudsoftware van e-Boekhouden heeft alles wat een schilder nodig heeft om de zakelijke administratie tip top in orde te krijgen. Je hebt de keuze uit twee verschillende pakketten: het ZZP Mini pakket voor slechts €9,95 per maand inclusief de facturatie module, en het Standaard pakket waarbij je de keuze hebt om 1 of 2 modules af te nemen, boekhouden en/of factureren voor €14,50 en/of €9,50 per maand.

Naast de voordelige prijs beschikt e-Boekhouden over een aantal handige functies voor schilders, waaronder het factureren in eigen huisstijl. Zo verstuur jij jouw klanten alle facturen inclusief je logo, voor extra herkenbaarheid. Je voegt tevens een handige betaallink toe, zodat je klanten sneller betalen en het geld dus sneller op je bankrekening staat.

Als schilder ben je waarschijnlijk vaak onderweg naar klanten en het grote voordeel van e-Boekhouden is, dat je ook je kilometers kunt bijhouden door middel van de e-Boekhouden app. Zo kun jij jouw kilometers direct factureren aan je klant en voldoe je tevens aan het urencriterium van de belastingdienst, mocht dit voor jou van toepassing zijn. Uiteraard beschikt dit nummer 1 boekhoudprogramma ook over alle functies waar je bij een compleet boekhoudpakket naar op zoek bent, zoals: het automatisch indienen van de BTW aangifte, het koppelen van je zakelijke rekening via de automatische bankkoppeling, het verkrijgen van inzicht in real-time en nog veel meer.

e-boekhouden voor schilders

Rompslomp voor schilders

Geniet met Rompslomp van het meest eenvoudige boekhoudprogramma, gericht op ZZP’ers uit allerlei sectoren waaronder schilders. Deze software richt zich op alle ondernemers die geen zin hebben om veel tijd te stoppen in de administratie en op zoek zijn naar een simpele en efficiënte methode. Bij Rompslomp heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten, waaronder een gratis pakket. Wil je echter een compleet boekhoudprogramma, kies dan voor het Pro pakket van €15,- per maand. Als je direct voor 2 jaar een abonnement afsluit, ontvang je 16% korting.

Rompslomp is uitermate geschikt voor schilders, van het opstellen van facturen tot het bijhouden van je kilometers. De handige app is voor dit laatste erg geschikt, evenals het registreren van losse bonnen. Nog even snel tanken of wat verf halen onderweg naar een klant, met de Rompslomp app voeg je jouw losse bonnen meteen toe aan je administratie en raak je ze dus nooit meer kwijt.


Een andere reden waarom veel ZZP’ers tevreden zijn over deze boekhoudsoftware, is het inzicht dat je krijgt in de financiële situatie van je onderneming. Iets dat je met boekhouden in Excel niet hebt. Zo weet je precies waar jouw omzet uit bestaat, welke facturen van welke klanten nog openstaan, is je voorraad altijd up-to-date en nog veel meer.

rompslomp boekhoudapp

Exact Online voor schilders

Exact Online biedt 3 verschillende pakketten aan, plus een op maat gemaakt pakket voor grotere ondernemingen. Je hebt de keuze uit Essentials voor €39,-, Plus voor €75,- of Professional voor €111,-. Alle prijzen zijn per maand en je kunt de software een maand lang gratis uitproberen.

Exact Online beschikt over alle functies waar jij als schilder behoefte aan hebt en mocht iets niet inbegrepen zijn in het pakket zelf, dan kun je dit koppelen via een (externe) app. Denk bijvoorbeeld aan automatische communicatie software, voor het opbouwen van relaties met opdrachtgevers.

Hoewel je voor Exact Online wellicht iets meer neertelt dan voor de andere pakketten, ben je er dan wel zeker van dat de software met jouw bedrijf mee zal groeien. Een aantal van de functies van deze boekhoudsoftware zijn: een bankkoppeling, het automatisch indienen van de BTW en ICP aangifte, uitgebreide rapportages, een koppeling met de Kamer van Koophandel en zowel e-mail als marketingcampagnes.

exact online voor schilders

Veelgestelde vragen

Heeft mijn schildersbedrijf wel een boekhoudprogramma nodig?

Ja, vanwege meerdere redenen. Het juiste boekhoudprogramma bespaart je tijd en levert je geld op. Dankzij de slimme functies en zelflerende software worden veel taken uit handen genomen. Je hebt tevens altijd inzicht in de financiële situatie, zodat je hierop kunt inspelen. Zowel startende als ervaren ondernemers hebben veel baat bij boekhoudsoftware, al is het alleen maar om fouten in jouw administratie te voorkomen.

Moet ik niet gewoon een boekhouder inschakelen?

Door gebruik te maken van online boekhoudsoftware voor schilders, kun je alsnog een boekhouder of accountant inschakelen. Het grote verschil is dat je zelf altijd real-time inzicht hebt en hiervoor niet van jouw boekhouder afhankelijk bent. Tevens bespaar je kosten, omdat jouw boekhouder enkel bepaalde taken hoeft uit te voeren.

Hoe helpt boekhoudsoftware mij als schilder verder?

Een online boekhoudprogramma kan je op meerdere manieren als schilder helpen. Functies waar je bij een boekhoudprogramma van profiteert zijn: het doen van de BTW aangifte, het versturen van facturen, het maken van offertes, het bijhouden van kilometers en/of uren en uiteraard real-time inzicht dankzij de automatische bankkoppeling.

Ik weet alles over schilderen maar niets over boekhouden, waar begin ik?

Om gebruik te maken van online boekhoudsoftware heb je geen kennis nodig van boekhouden. De software is zo gemaakt dat alles zich vanzelf wijst. Je leert dus terwijl je jouw administratie bijhoudt, waardoor je steeds meer de controle krijgt over de financiële kant van jouw schildersbedrijf.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

Online Boekhoudprogramma ZZP – De Beste ZZP Tools Vergelijken

Zeker weten dat je het beste ZZP online boekhoudprogramma kiest? Ik kan met zekerheid zeggen dat dit jouw beste opties zijn.

Beste Facturatie Software 2024? | Top 10 Ruim 9 Maanden Getest

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als startende schilder?