Wat is een API koppeling?

Een API koppeling is een koppeling die verschillende programma’s met elkaar kan laten communiceren. Het is belangrijk om een goede optimalisatie te realiseren. Digitale systemen gaan hierdoor een stuk beter verlopen en zijn daarom ook onmisbaar geworden bij bedrijven. Er bestaat immers geen informatiestroom zonder deze koppelingen. Alle data die uitgewisseld worden komen dankzij de API’s tot stand en er is altijd een interactie mogelijk. Als ondernemer moet je weten hoe dit in zijn werk gaat voordat je met een webshop aan de slag gaat.

Een API koppeling als optimalisatie op de server

Een API koppeling kan het beste uitgelegd worden aan de hand van een voorbeeld. Het internet is in feite een groot netwerk waarin meerdere servers met elkaar verbonden zitten. Alle applicaties en pagina’s worden op een externe server opgeslagen. De verzoeken die worden gedaan op het netwerk, moeten verwerkt worden. Daarom is een voortdurende optimalisatie vereist. Als je alleen al een website wilt openen, wordt er een verzoek gestuurd en moet er data verwerkt worden. Dit wordt verbeterd door API’s, die op de achtergrond aan de slag gaan om alles met elkaar te laten communiceren.

Verzoeken verwerken en doorvoeren

Het deel van de server dat verzoeken ontvangt en verzend is in dit geval de API. De koppeling die op de website is geïntegreerd zorgt ervoor dat jouw klanten de juiste pagina’s op het scherm kunnen zien, de producten in een winkelmandje kunnen plaatsen en de betalingen uit kunnen voeren. Het is een ingewikkeld proces, waar door een ICT’er goed over nagedacht moet worden. Deze koppelingen kunnen daarom ook niet vergeten worden bij het opzetten van de website. Als ondernemer kun je er alleen maar profijt van hebben als je de koppelingen gemaakt hebt. Jouw webshop zal te allen tijde naar behoren werken.

Bekijk ook onderstaande artikel om met een API koppeling in je administratie te werken met een voorbeeld boekhouding.

Voorbeeld boekhouding gebruiken

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *