Wat is een uitstelregeling?

Ben je benieuwd of je onder de uitstelregeling valt? Dan is het verstandig om hier eerst meer over te weten te komen. Het is namelijk een regeling waarbij een belastingconsulent voor meer klanten tegelijkertijd uitstel kan aanvragen voor het doen van de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Als ondernemer kun je dit zelf dus niet aanvragen, maar je kunt het wel door jouw consulent laten doen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je jouw belastingaangifte op een later moment wilt gaan doen. Zo kan een zwaar jaar hier eentje van zijn. Er moet wel altijd een goede reden zijn.

De uitstelregeling voor ondernemers van de btw

Om gebruik te kunnen maken van de uitstelregeling moet je wel ondernemer voor de btw zijn. Daarnaast moet je als belastingconsulent geregistreerd staan bij de Belastingdienst. Als consulent krijg je dan een speciaal beconnummer, welke je bij iedere correspondentie moet vermelden. Je kunt dit nummer eenvoudig aanvragen via de website van de Belastingdienst, waardoor je gelijk aan de slag kunt gaan. Ook kun je dan nog meer informatie verkrijgen, zodat je precies weet waar je aan kunt gaan denken en op welke manier je gebruik kunt gaan maken van de regeling.

De mogelijkheden tot een goedlopend bedrijf verwezenlijken

De uitstelregeling kan ervoor zorgen dat je iets meer ademruimte krijgt als ondernemer. Je hoeft de belasting niet direct te betalen en kunt hierdoor eerst de administratie weer op een goede manier bijwerken. Vanaf dat moment heb je alles naar behoren en kun je gaan kijken met de consulent wat de belastingaangifte voor jou gaat zijn. Laat je daarbij als ondernemer altijd adviseren, zodat je de beste resultaten kunt gaan krijgen met jouw bedrijf. Uiteindelijk kun je weer winstgevend worden en hoef je geen gebruik meer te maken van de vertrouwde uitstelregeling.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *