Wat is een aangiftebrief?

Iedereen in Nederland krijgt te maken met een aangiftebrief. Dit is namelijk de brief die wordt verzonden wanneer de inkomstenbelasting gedaan moet worden. Het geeft aan voor welke datum de aangifte binnen moet zijn. Ook wordt de brief gebruikt voor de premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. De brief geeft alle informatie die jij nodig hebt om ervoor te zorgen dat je geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Je kunt de brief dus niet zomaar negeren, maar je krijgt hem lang niet altijd meer op de deurmat. Tegenwoordig wordt deze namelijk ook digitaal verzonden.

De aangiftebrief bevat veel informatie

De aangiftebrief wordt naar iedereen gestuurd die in de voorgaande jaren elektronisch aangifte heeft gedaan bij de Belastingdienst. Ook op verzoek kan de brief worden verzonden. Alle persoonsgegevens staan erin vermeld. Zo staat het volledige adres, het burgerservicenummer en de geboortedatum erin. Tevens vind je hier ook het bankrekeningnummer waar de eventuele teruggave op gestort kan worden. Zo weet jij zeker dat de brief daadwerkelijk aan jou gericht is en kun je beginnen met het invullen van de aangifte. Lees daarom ook goed wanneer de aangifte gedaan moet worden, zodat je niet te laat bent.

Veel informatie voor een goede aangifte

Bij de aangiftebrief krijg je dus een uitnodiging voor een elektronische aangifte. Echter kun je ook een papieren aangifte doen. Hiervoor moet je een apart verzoek indienen, zodat de papieren opgestuurd worden. Ondanks dat jij alles handmatig invult, wordt het bij de Belastingdienst wel gedigitaliseerd. Als ondernemer wordt het echter eenvoudiger als je de instructies in de brief volgt, zodat je niets over het hoofd gaat zien. Ook heb je dan alle informatie van de eerdere aangiftes bij de hand, zodat het automatisch doorgevoerd kan worden. De brief kan jou dus op veel gebieden helpen om belastingaangifte te doen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *