Wat zijn bedrijfsverzekeringen?

Misschien is jouw eerste associatie met het woord ‘verzekering’ premies en het eigen risico. Dit zijn zeker belangrijke zaken als het gaat om het beschermen van een onderneming tegen onverwachte en vervelende omstandigheden. Maar voordat je een bedrijfsverzekering afsluit moet je goed weten wat het precies inhoudt. En daar helpen wij jou graag bij met dit artikel.

Wat is een bedrijfsverzekering?

Zoals de naam al doet vermoeden is een ‘bedrijfsverzekering’ een brede term die verwijst naar verschillende soorten verzekeringsdekking voor bedrijven. Van eigendomsverzekering tot aansprakelijkheidsverzekering: er zijn allerlei soorten zakelijke verzekeringen beschikbaar om je bedrijf te helpen beschermen tegen mogelijke risico’s. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, brand of een faillissement.

Welke verzekeringen zijn extra belangrijk voor bedrijven?

Een belangrijke bedrijfsverzekering is de zogeheten ‘eigendomsverzekering’. Deze beschermt jouw bedrijfspand en inboedel bij schade of diefstal. Misschien heb je werknemers in dienst. In dat geval is het verstandig om een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten omdat het dekking vormt bij ongelukken van werknemers en/of verwondingen die ze daardoor opnemen.
Daarnaast kan een openbare aansprakelijkheidsverzekering je dekken als iemand gewond raakt of zijn eigendom beschadigd wordt als gevolg van activiteiten binnen jouw bedrijf

wat is een bedrijfsverzekering

Welke andere bedrijfsverzekeringen komen vaak voor?

De bovengenoemde verzekeringen zijn slechts het topje van de ijsberg. Zodoende raden we aan om met een verzekeraar te praten over je specifieke behoeften. Zij kunnen je adviseren over het beste type dekking voor jouw bedrijf. Ook leer je in een gesprek van alles voer de vrschillende soorten zakelijke verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Welk type je nodig hebt hangt  af van de aard van je bedrijf. De meest voorkomende soorten zakelijke verzekeringen zijn:

1 – Productaansprakelijkheidsverzekering

Dit type verzekering beschermt jou tegen claims als gevolg van verwondingen of schade veroorzaakt door je producten. Het is voor elk bedrijf dat producten maakt, verkoopt of levert belangrijk om dit type dekking te hebben.

2 – Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Ook wel bekend als de ‘fouten- en omissieverzekering’. Dit type dekking beschermt jou tegen claims als gevolg van professionele nalatigheid. Verleen je advies aan klanten? Dam moet je dit type verzekering hebben voor het geval er iets misgaat.

3 – Eigendomsverzekering

Dit type dekking beschermt jouw eigendommen, zoals panden en apparatuur, tegen schade of diefstal. Wanneer een bedrijf fysieke activa heeft, is deze vorm van bescherming noodzakelijk.

4 – Bedrijfsonderbrekingsverzekering

Dit type dekking biedt financiële bescherming in het geval dat jouw bedrijf de activiteiten moet staken als gevolg van een verzekerde gebeurtenis, zoals een brand of overstroming. Dit houdt jouw bedrijf mogelijk overeind in moeilijke tijden.

5 – Autoverzekering

Als je bedrijf voertuigen gebruikt, heb je dit type dekking nodig om ze (en hun bestuurders) te beschermen tegen ongelukken en schade.

6 – Werkgevers Compensatieverzekering

Het komt wel eens voor dat een werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Toch wil je hem of haar in dienst houden. Met deze verzekering ben je beschermd tegen de kosten die daarbij komen kijken.

Benieuwd hoe je zelf je boekhouding kunt doen?

Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma heb je 24/7 actueel inzicht in je cijfers. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een boekhouder of accountant. Je kunt eenvoudig je bonnetjes naar de boekhouding sturen met de boekhoud app. Of een factuur maken terwijl je onderweg bent. Bekijk onderstaande boekhoudprogramma’s die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer uitleg of tips voor je boekhouding?