Wat zijn ontvangsten?

Het behalen van winst is van cruciaal belang voor het voortbestaan van een bedrijf. Dat is alleen mogelijk met voldoende ontvangsten. Oftewel: het geld dat binnenkomt door middel van betalingen. Dit is een vrij korte en simpele omschrijving van het begrip. Over ontvangsten is namelijk nog veel meer te vertellen. Lees snel verder om er achter te komen wat het precies betekent!

Wat zijn ontvangsten?

Het geld dat een bedrijf ontvangt is een maatstaf voor het succes en de efficiëntie ervan. Onderschat het belang van ontvangsten dan ook niet. Het betreft al het geld dat een bedrijf of project genereert uit verkoop, dienstverlening, investeringen of andere bronnen. De opbrengst is het bedrag dat daadwerkelijk binnenkomt op de rekening(en) van een onderneming en is inclusief btw.  Zodoende is het een essentieel onderdeel van de financiële rapportage en heeft een vaste plek op de de winst- en verliesrekening.

wat zijn ontvangsten

Wat voor soorten ontvangsten bestaan er?

Afhankelijk de aard van het bedrijf of project zijn er verschillende vorm van ontvangsten. Laten we ze even op een rijtje zetten:

Ontvangsten door verkoop
Dit is het geld dat wordt verdiend door de verkoop van goederen of diensten aan klanten. Voor een detailhandelaar is dit bijvoorbeeld de omzet door de verkoop van producten en/of diensten een consumenten.

Ontvangsten door dienstverlening
Voor dienstverlenende bedrijven vertegenwoordigt deze opbrengst de vergoeding die wordt ontvangen voor het leveren van diensten. Denk bijvoorbeeld aan consultancybedrijven of IT-dienstverleners.

Abonnementen
Dit is het geld dat wordt gegenereerd door abonnementen of periodieke betalingen van klanten. Het komt bijvoorbeeld voor bij softwarebedrijven die hun producten als een dienst aanbieden.

Rente ontvangsten
Bedrijven ontvangen geld door het uitlenen van geld of het beleggen van kapitaal en het ontvangen van rente op leningen of investeringen.

Royalty’s
Voor bedrijven of individuen die intellectuele eigendommen bezitten, zoals patenten, auteursrechten of handelsmerken, vertegenwoordigen royalty’s de opbrengst die wordt ontvangen van derden die deze eigendommen gebruiken.

Waarom zijn ontvangsten belangrijk?

De opbrengst is een cruciale financiële parameter voor het succes van een bedrijf of project. Zo is het direct gerelateerd aan de winstgevendheid van een bedrijf. Door de opbrengsten te vergelijken met de kosten bepaalt een bedrijf of het winst of verlies maakt. Daarnaast wijzen stijgende opbrengstenop een gezonde groei van ondernemingen en/of projecten. Het stelt bedrijven in staat om te investeren in uitbreiding, nieuwe projecten en technologieën.

Voldoen aan financiële verplichtingen

Voldoende ontvangsten zijn essentieel om een bedrijf operationeel te houden en aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, zoals het betalen van leveranciers en werknemers en het aflossen van schulden. Bovendien kijken investeerders en stakeholders naar de opbrengstcijfers om het potentieel en de stabiliteit van een bedrijf of project te beoordelen voordat ze besluiten om te investeren.

Meten van rendement

We kunnen wel zeggen dat de opbrengst een belangrijke factor is bij het meten van het rendement van een investering. Het toont namelijk aan hoeveel geld een investering heeft opgebracht  in verhouding tot de kosten

Hoe maximaliseer je de ontvangsten?

Inmiddels heb je het rendement in kaart gebracht. Dit leidt echter tot een nieuwe vraag: hoe maximaliseer je de ontvangsten? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Laten we ze eens op een rijtje zetten:

1 – Analyseer de markt
Een grondige analyse van de markt (vraag en aanbod) kan bedrijven helpen om producten of diensten te ontwikkelen die beter aansluiten op de behoeften van klanten. En dit verhoogt mogelijk de opbrengsten.

2 – Zorg voor efficiënt kostenbeheer
Door kosten efficiënt te beheren, vergroot een bedrijf mogelijk de winstmarges en verhoogt het de algehele opbrengsten.

3 – Bouw goede klantrelaties op
Het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties leidt mogelijk tot loyale klanten. Oftewel: herhaalde aankopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over positieve mond-tot-mondreclame, wat mogelijk ook zorgt voor hogere ontvangsten.

4 – Zorg voor voldoende innovatie
Zorg voor voldoende innovatie door producten en/of diensten regelmatig te vernieuwen. Dit trekt mogelijk nieuwe consumenten aan én je weet de interesse van bestaande klanten te behouden. Twee vliegen in één klap dus!

Benieuwd hoe je zelf je boekhouding kunt doen?

Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma heb je 24/7 actueel inzicht in je cijfers. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een boekhouder of accountant. Je kunt eenvoudig je bonnetjes naar de boekhouding sturen met de boekhoud app. Of een factuur maken terwijl je onderweg bent. Bekijk onderstaande boekhoudprogramma’s die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer uitleg of tips voor je boekhouding?