Ease2Pay, de eerste gratis parkeer- en tankapp waarmee nu ook elektrisch rijden betaald kan worden

Ease2Pay, onderdeel van Rabobank en alleen te gebruiken door Rabobank klanten, is een app waarmee je kunt betalen voor parkeren, tanken en meer. Het is een innovatief transactieplatform voor betalingstransacties via smartphone en fungeert als vervanger voor Rabo Wallet. Ease2Pay is opgericht door Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne, ook wel bekend van particulier en zakelijk autodeelbedrijf Greenwheels. Begin 2017 ging Ease2Pay naar de beurs.

Rabobank is de eerste Nederlandse bank die parkeren aanbiedt. Dat zij bij het aanbieden van deze dienst hebben gekozen voor Ease2Pay past goed binnen de strategie van Ease2Pay. Die is namelijk om de diensten zowel via eigen apps als via strategische partners met een groot en/of gericht klantbereik aan te bieden.

In dit artikel lees je over de ontwikkelingen financiële en strategische bij Ease2Pay.

© Ease2Pay

Een voordelige parkeer en tank app, maar hoe beschermd zijn jouw gegevens?

Waarom kiezen voor parkeren of tanken met Ease2Pay en niet met een ander betaalmiddel? De app maakt parkeren makkelijk door in de app te kunnen betalen voor het parkeren, zonder dat je op zoek hoeft naar de parkeerautomaat. Deze app is helemaal gratis, dus geen registratie-, transactie- en abonnementskosten. Je betaalt dus alleen de daadwerkelijke parkeerkosten. Bij concurrenten lopen de extra kosten per transactie soms op tot vijftig cent. De app is gratis, maar wel volledig functioneel zoals bij betaalde concurrenten. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden, je alleen vooraf via iDeal kunt betalen en de app heeft weinig extra opties. Tanken via Ease2Pay is functioneel ingericht, een zorgt ervoor dat je niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa van het pompstation.

Hoe het zit met het gebruik maken van je gegevens voor marketingdoeleinden heeft de consumentenbond uitgezocht. Zij schrijven: “De Rabobank zal volgens de privacyverklaring je gegevens niet gebruiken voor commerciële doeleinden, wel voor serviceberichten. Ease2pay verklaart dat zij gegevens niet delen met andere bedrijven zonder dat dit noodzakelijk is voor het functioneren van de app. Ze koppelen wel gegevens terug naar Rabobank, en met jouw toestemming kunnen ze de gegevens gebruiken voor direct marketing.”

Impact van Covid-19 op parkerend Nederland

Ondanks dat er door het vele thuisblijven in verband met de Covid-19-maatregelen minder gereden is, heeft dat geen significante impact gemaakt op Ease2Pay. De omzet gemaakt met parkeertransacties is gestegen. Het bedrijf laat weten dat het aantal parkeerbetalingen met de app een derde hoger lag dan in 2019 en dat het aantal betalingen voor brandstof meer dan verdubbelde. De groei in omzet van parkeertransacties is wel langzamer gegaan dan Ease2Pay in eerste instantie had voorspeld. Ease2Pay lijkt tot nu toe ongeschonden uit de strijd te komen.

Ook elektrisch opladen betalen met Ease2Pay

Niet alleen het reguliere tanken aan de pomp kan met Ease2Pay, tegenwoordig is het ook mogelijk de elektrische tank te betalen. De plannen om uit te breiden naar elektrisch opladen hebben ook de investeerders gunstig gezind. Met het oog op deze plannen hebben zij namelijk 1,3 miljoen euro opgehaald met het uitgeven van nieuwe aandelen aan een aantal bestaande investeerders.

Zo heeft Ease2Pay ook het parkeerplatform van Monotoch, prettigparkeren.nl per 2 augustus 2021 overgenomen. Ze willen met het platform parkeerinnovaties realiseren in Nederlandse gemeenten. Het platform wordt gecombineerd met het online betalen van elektrisch opladen en OV-tickets, twee andere diensten die Ease2Pay aanbiedt aan gemeenten. In 2018 nam Ease2Pay al het mobiele platform MyOrder over.

Koersexplosie voor Ease2Pay in 2021, een vervijfvoudiging van de aandelenkoers

Eerder zorgde de overname van MyOrder al voor een flinke koersstijging van ruim 85%. Toch is er verder weinig nieuwswaardigs te vinden over de koers van Ease2Pay. Lange tijd bleef de koers hangen tussen de 0,80 en 1,26 euro. Begin 2021 kwam daar ineens verandering in. In januari vervijfvoudigde de waarde van het aandeel in slechts enkele dagen. Een dag na de hoogst gemeten koerswaarde, daalde het aandeel weer, maar bleef wel staan op een verviervoudigd bedrag van wat het eerst was.

Financiële ontwikkelingen bij Ease2Pay

–   Een omzetstijging van 197.000 euro in 2020 naar 354.000 euro in 2021

–   Er is ook sprake van een toegenomen verlies van – 808.000 euro in 2021 ten opzicht van – 740.000 in 2022.

–   In 2021 zijn er 7 werknemers in dienst

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *