Wat is een verkoopadministratie?

De verkoopadministratie is een belangrijke tak binnen een bedrijf, ongeacht de grootte ervan. Het vormt namelijk de basis van alle verkoopactiviteiten en draagt dus bij aan het commerciële succes. En dit is nog maar een korte samenvatting van het belang van een goede verkoopadministratie. In dit artikel vertellen we er graag nog veel meer over. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is een verkoopadministratie?

Een verkoopadministratie betreft alle activiteiten en procedures die samenhangen met de verkoopactiviteiten van een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van orders, verkooprapportages, verkoopbeheer en het contact met klanten. En dit zijn slechts
enkele onderdelen van de uitgebreide verkoopadministratie.

wat is een verkoopadministratie

Uit welke onderdelen bestaat een verkoopadministratie?

We benoemden zonet al een paar onderdelen van de verkoopadministratie. Laten we er eens wat dieper op ingaan en alles overzichtelijk op een rijtje zetten:

Onderdeel 1: De orderverwerking
Het verwerken van orders is een zeer belangrijk onderdeel van verkoopadministratie. Dit betreft het ontvangen en controleren van bestellingen van klanten, het bijhouden van de voorraadniveaus en de levering van producten. Klanten zijn over het algemeen meer tevreden en geneigd om herhaalaankopen te doen als hun bestellingen snel worden geleverd. En dat kan alleen met een effectief orderverwerkingssysteem.

Onderdeel 2: Beheer van klantrelaties
Voor succes op lange termijn is het onderhouden van sterke relaties met de klant(en) essentie. Bedrijven gebruiken vaak CRM-software voor hun verkoopadministratie om interacties met klanten bij te houden, leads te beheren en om individuele service te verlenen. Verkoopteams proberen met behulp van een goed CRM-systeem de behoeftes van consumenten beter te begrijpen. En eventueel passen ze hun strategie aan als dat nodig is. Klanttevredenheid is afhankelijk van een snelle en nauwkeurige verwerking van bestellingen en van goede communicatie.

Onderdeel 3: Verkooprapportage en –analyse
Om inzicht te krijgen in de verkoopprestaties is het opstellen van rapportages en het uitvoeren van gegevensanalyses noodzakelijk. Dit geeft bedrijven meer inzicht. Zo ontdekt men sneller bepaalde patronen en daardoor worden bepaalde verkoopdoelen sneller bereikt. Oftewel: het vergemakkelijkt het opstellen van verkoopstrategieën.

Onderdeel 4: Registratie en documentatie
Een belangrijke bouwsteen van de verkoopadministratie is het nauwkeurig bijhouden van gegevens. Dt betreft bijvoorbeeld het bijhouden van klantgesprekken, verkooptransacties en financiële informatie. Goede documentatie zorgt voor voldoende transparantie, duidelijkheid en naleving van de regels wat betreft boekhouden en financiële verslaglegging.

Tot slot: hoe belangrijk is de verkoopadministratie echt?

Het belang van een goede verkoopadministratie mag niet worden onderschat. Sterker nog: het speelt een steeds grotere rol naarmate een bedrijf zijn activiteiten uitbreidt. Grote verkoopvolumes zijn namelijk alleen op te vangen door de verkoopadministratie en alles wat daarbij hoort op te schalen. En natuurlijk moet dat nooit ten koste gaan van de productkwaliteit en de klantenservice. Kortom: een hoop zaken om rekening mee te houden!

Benieuwd hoe je zelf je boekhouding kunt doen?

Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma heb je 24/7 actueel inzicht in je cijfers. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een boekhouder of accountant. Je kunt eenvoudig je bonnetjes naar de boekhouding sturen met de boekhoud app. Of een factuur maken terwijl je onderweg bent. Bekijk onderstaande boekhoudprogramma’s die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer uitleg of tips voor je boekhouding?