Een vergelijking van de vijf populairste boekhoudprogramma’s

Welk boekhoudprogramma past bij jou?

Een vergelijking van de vijf populairste boekhoudprogramma’s links boven

Het enorme aanbod online boekhoudprogramma’s maakt het er ondertussen niet makkelijker op. We zoeken, graven en speuren wat af om te ontdekken welk programma het best in staat is onze administratie te verzorgen. Binnen ieder categorie, welk product dan ook, is echter een top vijf te maken. Ook bij online boekhouden is dat mogelijk, aangezien vijf spelers de absolute top 5 bepalen. Hierbij de vergelijking van de beste boekhoudprogramma’s.

Om jouw zoektocht voor het perfecte online boekhoudprogramma wat makkelijker te maken, hebben we een top vijf opgesteld met onze favorieten. Wij hebben deze programma’s eenieder uitvoerig getest. Hierdoor weet jij zeker dat het programma in staat is te voldoen aan jouw wensen.

5 – Visma eAccounting

In deze vergelijking van boekhoudprogramma’s het wat statige Visma is een naam die voor velen bekend in de oren klinkt. Het bedrijf is namelijk de hoofdsponsor van verschillende sportteams, waaronder het landelijke schaatsteam. Een klein deel is echter op de hoogte van wat Visma precies doet. Een korte blik het belangrijkste product verklapt het al: eAccounting. Visma was voorheen een van de grote drie spelers op het gebied van boekhoudsoftware. Ondertussen is het bedrijf ook online gegaan en biedt het een soortgelijk product in de ‘cloud aan’.

Vanaf € 10,- p.m. kunnen ondernemers gebruik maken van Visma eAccounting voor factureren, waarmee je jezelf vooral beperkt tot het versturen van facturen. Het volledig uitgeladen programma, dat voor veel ondernemers de functies bevat die onmisbaar zijn, betaal je al snel € 25,- per maand. In onze boekhoudprogramma’s vergelijking komt Visma daarom opvallend duur uit de test.

Lees ook mijn review artikel: Visma eAccounting review

visma eaccounting

Meest gekozen door ZZP

 • Inclusief factureringsmodule
 • Met zeer goed boekhoud app
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

4 – MoneyMonk

De laatste vijf jaar zijn het vooral de kleinere bedrijven die hebben laten zien online boekhoudsoftware te kunnen ontwikkelen voor een scherpe prijs. Uitgebreide boekhoudprogramma’s voor een scherpe € 10,- per maand (eerste 6 maanden, daarna € 20 per maand). MoneyMonk is een van de jonge spelers waar je voor deze prijs van een sterk boekhoudprogramma gebruik kunt maken.

Van uren- en rittenadministratie tot het opmaken van offertes, facturen en nieuwe projecten. MoneyMonk bevat vrijwel alle functies die een ZZP-er nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Voor het MKB heeft MoneyMonk een systeem gebouwd dat in staat is extra onderdelen aan te kunnen. Vanaf € 40,- per maand kunnen VOF’s en BV’s eenvoudig gebruik maken van MoneyMonk. MoneyMonk verdient absoluut een plek in onze vergelijking van boekhoudprogramma’s.

Lees ook het review artikel Moneymonk

moneymonk boekhoudprogramma

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Klik hier voor meer informatie

3 – Moneybird

De snelste groeier van 2017, 2018 en 2019 is met stip Moneybird. Moneybird doet het in onze vergelijking van boekhoudprogramma’s goed, mede doordat de systemen zeer gebruiksvriendelijk zijn en vanaf ieder apparaat bereikbaar is. Vanaf € 12,- per maand kunnen ondernemers bij Moneybird terecht. Het goedkoopste pakket bevat alle functies van de duurdere pakketten, met uitzondering van het aantal gekoppelde banktransacties. Indien je al jouw banktransacties met Moneybird gekoppeld wilt hebben, adviseren wij je dan ook te kiezen voor een alternatief als Exact Online of e-Boekhouden.

Moneybird weet zich vooral te onderscheiden door haar eenvoudige interface. Als volledig online boekhoudprogramma is de website vanaf ieder apparaat op ieder vlak te gebruiken. Facturen inboeken, rapporten of jaarrekeningen bekijken tot het versturen van herinneringen. Voor iOS en Android apparaten is er zelfs een app beschikbaar om de administratie vakkundig te beheren!

Moneybird

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

2 – e-Boekhouden

e-Boekhouden is een verrassende deelnemer in onze top vijf. Het bedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft weten uit te bouwen tot een betrouwbare ‘online boekhouder’ kan zich met duizenden positieve reviews als een verdiende zilveren winnaar zien. Het heeft namelijk in onze vergelijking van boekhoudprogramma’s sterk weten te houden tegen partijen als Moneybird en MoneyMonk.

Maar wat heeft e-Boekhouden gedaan om op de tweede plek te kunnen eindigen? Dat heeft onder andere te maken met het gratis instappakket dat e-Boekhouden startende ondernemers biedt.

Als je minder dan 15 maanden geleden gestart bent met je bedrijf kan je bij e-Boekhouden maar liefst 15 maanden lang zonder beperkingen gratis gebruik maken van de online boekhoudsoftware. Aan het einde van de periode kan de gebruiker zelf voor een verlenging kiezen. Hiermee laat e-Boekhouden zien overtuigd te zijn van de kwaliteiten van de eigen boekhoudsoftware.

Ook de andere pakketten van e-Boekhouden liegen er niet om. Ondernemers kunnen vanaf slechts € 5,95 per maand al terecht bij het bedrijf. Hierdoor is e-Boekhouden de meest betaalbare optie voor beginnende ondernemers. Zelfs het volledig doorgeladen programma blijft de betaalbaarste optie, met een maandelijks prijskaartje van € 14,50 per maand.

Binnen dit pakket kan de gebruiker onbeperkt facturen versturen, gebruikers toevoegen en is de volledige administratie overal en altijd bereikbaar.

Lees ook mijn review artikel: eBoekhouden review

e-boekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

1 – Exact Online

Voor veel ondernemers komt het niet als een verrassing dat juist Exact Online bij onze vergelijking van boekhoudprogramma’s op de eerste plek staat. Exact staat in Nederland te boek als dé bekendste en grootste partij op het gebied van boekhouden. Ook het online boekhoudprogramma doet het in de vergelijking uitstekend. Exact heeft haar expertise van eerdere boekhoudprogramma’s naadloos toegepast op de online variant. Dit heeft als gevolg dat gebruikers optimaal hun administratie met de software van Exact kunnen verzorgen.

Daar stopt onze vergelijking niet, want het koppelen van banktransacties gaat bij Exact Online nog net wat makkelijker dan bij Moneybird. 90 procent van de bankafschrijvingen wordt door het algoritme van Exact Online met de juiste rekening gekoppeld. Hierdoor ben jij minder tijd kwijt aan het controleren van betalingen.

Tevens is de online boekhoudsoftware van Exact Online eenvoudig uit te breiden naarmate jouw bedrijf in omvang toeneemt. Weliswaar is Exact Online een stuk duurder dan de overige deelnemers van onze boekhoudprogramma vergelijking, maar daar krijg je dan ook aanzienlijk meer voor terug.

De boekhoudpakketten van Exact Online beginnen vanaf € 39,- per maand waarbij de basisfuncties van het beheren van een boekhouding zijn inbegrepen. Het pakket dat wij aanbevelen, door Exact Online ook wel het Pluspakket genoemd, bevat echt alles dat bij een goed online boekhoudpakket hoort.

Een continue kostenanalyse, mogelijkheid tot budgetbeheer en vreemde valuta is bij dit pakket inbegrepen. Ook kan je kosteloos een extra gebruiker aansluiten waar je bij veel andere boekhoudprogramma’s een meerprijs voor moet betalen.

De populaire Exact Online iOS en Android app is bij ieder pakket inbegrepen. Met deze app kan je iedere functie die in het reguliere programma te bedienen is ook vanaf een mobiel apparaat gebruiken. Handig voor als je buiten de deur bent!

Lees ook mijn review artikel: Exact Online review

Maak vandaag nog gebruik van het beste online boekhoudprogramma!

Je hebt nu gelezen waar je op moet letten bij het kiezen van een online boekhoudprogramma. Start vandaag nog met online boekhouden.

Klik op de knop hieronder om kennis te maken met het gemak van Exact Online.

exact home

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat is het beste online boekhoudprogramma?

We hebben een vergelijking van boekhoudprogramma’s gemaakt van de top 10 boekhoudpakketten. Deze programma’s zijn uitvoerig door ons getest op functies en gebruiksgemak. Al deze boekhoudpakketten kun je gratis gebruiken voor een bepaalde periode. We raden aan om 3 programma’s te testen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Klik hier voor meer informatie

Wat kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudpakket kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudpakketten voor ZZP zijn er al vanaf
€ 9,95 per maand.

Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
1. Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
2. Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
3. Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
4. Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
5. Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Klik hier voor meer informatie

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudpakket is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Klik hier voor meer informatie

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudpakket erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken.

Klik hier voor meer informatie

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten