TomTom, meer dan een consumentendienst

TomTom was ooit hét navigatiesysteem voor auto’s. Je zag de apparaatjes, of de afdrukken van de zuignappen, letterlijk op bijna elke autoruit zitten. Anno 2022 is TomTom nog steeds een grote speler op het gebied van navigatie, maar dan zonder de losse apparaten en hun zuignappen. Het bedrijf richt zich nu op embedded systemen, deals met automerken, de transport en kaarten voor assisted en automated driving.

De vier oprichters staan sinds de start in 1991 nog steeds aan het hoofd van het bedrijf en werken nog allen vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Met dertig kantoren verspreid over de hele wereld, werken hier meer dan 4500 mensen.

De Automotive-afdeling is een van drie pijlers waar TomTom op rust. Deze tak levert producten en diensten aan de autofabrikanten en aan toeleveranciers die infotainmentsystemen maken. De Consumenten-afdeling levert de bekende TomTom-toestellen, terwijl de Enterprise-afdeling navigatieoplossingen aan technologiegiganten zoals Microsoft, Uber en Apple verkoopt.

In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste ontwikkelingen binnen TomTom en hun financiële stand. Ondanks de rode cijfers van de afgelopen jaren zijn er nog veel groeiambities binnen het bedrijf. Zo ambieert TomTom vooral een grote speler te worden binnen de navigatiesystemen voor elektrisch en autonoom rijden.

© TomTom

Rode cijfers in 2021 & 2022

TomTom noteerde vorig jaar (2021) rode cijfers in de boeken. Het bedrijf had last van het feit dat er minder auto’s werden verkocht, waardoor autofabrikanten die de systemen van het bedrijf gebruiken heronderhandelden over de prijs van hun contracten.

De omzet van TomTom kwam in 2021 uit op €507 miljoen, wat lager is dan de €528 miljoen van een jaar eerder (2020). Wel wist TomTom het verlies beter binnen de perken te houden: in 2021 moest TomTom €95 miljoen wegschrijven, een jaar eerder bedroeg het verlies nog €257,6 miljoen.

In het tweede kwartaal van 2022 is wederom een verlies van €55 miljoen geconstateerd. Begin juni dit jaar kondigde TomTom al aan dat het wereldwijd 500 banen gaat schrappen, zo’n 10% van het totaal. De voorziening voor deze reorganisatie bedraagt maar liefst €31 miljoen.

Tegelijkertijd investeert TomTom naar eigen zeggen meer in zijn applicatielaag en het automatiseren van zijn platform voor het maken van kaarten, wat voor hogere uitgaven zorgde. Het bedrijf verwacht echter dat die investeringen vanaf 2023 voor lagere uitgaven zullen zorgen. TomTom geeft aan dat de lagere inkomsten te verwachten waren, omdat autofabrikanten minder voertuigen produceren vanwege de aanhoudende tekorten.

Verwachting 2023: verlenging deal met Volkswagen

De samenwerking tussen Volkswagen en TomTom is er al jaren, maar deze is nu opnieuw verlengd. De twee partijen geven de warme relatie een boost door een nieuwe navigatie-omgeving aan te kondigen. TomTom gaat daarvoor samenwerken met Cariad, het eigen softwarebedrijf van de Volkswagen Group. Gebruikers zullen dan ook niet zien welke software van TomTom afkomstig is, want de hele ‘user interface’ is van Volkswagen zelf.

Het nieuwe systeem moet in 2023 voor het eerst verschijnen en dat gebeurt in elektrische auto´s. De navigatiesoftware zal wereldwijd worden toegepast, behalve in China.

Speciaal routeprofiel voor elektrische auto’s

Navigatieoplossingen met up-to-date verkeersinformatie, meldingen over flitsers en tegenwoordig ook over laadpalen, zijn steeds belangrijker bij het elektrisch rijden. Een route speciaal voor elektrische voertuigen houdt niet alleen rekening met de afstand, maar ook met hellingen en de invloed van de buitentemperatuur, wat van invloed is op de actieradius.

“Met al die parameters gaan we aan de slag om een omvangrijk routeprofiel te maken, dat op zijn beurt wordt gecombineerd met een rijdersprofiel. De ene bestuurder rijdt veel bewuster dan de andere, maakt meer of minder gebruik van de airco en past de regels van het ecorijden al dan niet toe. Die informatie verwerken we in de af te leggen route, al dan niet in combinatie met de rijhulpsystemen van de wagen in kwestie”, aldus Antoine Saucier, Managing Director bij Tomtom. 

Autonoom rijden is de nieuwste ontwikkeling

In Noord-Amerika en Europa zijn al meer dan vijf miljoen auto’s verkocht die voor de assisted en automated driving systemen vertrouwen op de kaarten en rijhulpsystemen (ADAS) van TomTom. Daarmee heeft het bedrijf naar eigen zeggen meer dan een derde van die markt in handen.

TomTom verwacht dat zij de komende jaren een nog grotere speler zullen worden op het gebied van kaarten en navigatiesystemen voor autonoom rijden. “Het feit dat ’s werelds grootste autofabrikanten de ADAS- en HD-kaarten van TomTom kiezen om de veiligheid, het comfort en de efficiëntie van de meest geavanceerde geautomatiseerde rijfuncties van hun voertuigen te ondersteunen, is een bewijs van de kwaliteit en robuustheid van ons productportfolio voor geautomatiseerd rijden”, aldus TomTom.

Voorzichtig positief gestemd

Ondanks de flinke klappen die TomTom heeft opgevangen de laatste jaren en het feit dat ze zich nog steeds in zwaar weer bevinden, lijkt de toekomst positief. Met de kijk op innovaties voor de toekomst is het bedrijf positief gestemd. Vooral het komende jaar zal moeten blijken of dat optimisme daadwerkelijk gegrond is en of het bedrijf zich daadwerkelijk uit de rode cijfers heeft kunnen werken.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *