Goedkope Boekhoudoplossing: De Tien Goedkoopste van 2022

rompslomp

Het is verleidelijk om voor een goedkope boekhoudoplossing te gaan wanneer je zo min mogelijk aan software wilt uitgeven. Of je nu wel of niet al een boekhouder in de arm genomen hebt, besparen op je boekhouding is zelden een goed idee. Al is het alleen al dat je bij fouten zomaar de inspectie op bezoek kan krijgen. Als dat een gevolg van je te goedkope boekhoudoplossing is, kan jij jezelf wel voor je hoofd slaan.

Toch zijn er voldoende opties om goedkoop boekhoudsoftware te kunnen gebruiken zonder dat je:

 • Duurder uitkomt
 • Met een ingewikkelde boekhoudoplossing eindigt
 • Je boekhouding vol met fouten zit
 • De beveiliging van de boekhoudoplossing niet op orde is

Ik ben dus van mening dat je niet bang hoeft te zijn voor de bovenstaande zaken als jij voldoende onderzoek doet naar een goede en betrouwbare boekhoudoplossing. Je zorgt er dan namelijk voor dat jij er zeker van bent dat jij niet de bovenstaande nadelen zal ondervinden.

En dat hoeft ook niet, want de informatie die ik hieronder met je deel, is cruciaal. Ik heb de beste goedkope boekhoudoplossingen onder elkaar gezet. Dit zijn ieder boekhoudoplossingen waarvan ik je kan garanderen dat ze geen van de bovenstaande nadelen met zich meebrengen. Het zijn ieder oplossingen waar je van op aan kunt.

Laten we gewoon meteen in mijn top 10 goedkope boekhoudoplossingen springen.

Inhoudsopgave

Goedkope boekhoudoplossing #10 – Exact Online

Eigenlijk is Exact Online niet de goedkope boekhoudoplossing die ik je beloofd had. Daarom staat Exact ook niet in de top 5 maar op de tiende plek. Wat overigens nog steeds een prima notering is, aangezien het als vrij duur alternatief kennelijk veel kwaliteit te bieden heeft.

Exact Online is voor een zeer klein deel van mijn lezers het overwegen waard. Het is namelijk een zeer uitgebreid boekhoudprogramma dat voor kleine ondernemers veel te groot is. Als jij geen functies als productie of voorraadbeheer nodig hebt, kun je prima uit de voeten met een van de vele alternatieven op deze pagina.

Daarentegen is Exact Online, dat je minimaal € 40 per maand kost, uitermate geschikt als jouw bedrijf hard aan het groeien is en je een boekhouder in je goedkope boekhoudoplossing laat werken. Alleen dat goedkope, kunnen we eigenlijk bij Exact Online dus weglaten.

exact home

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #9 – DigiBTW

DigiBTW is ontzettend simpel en niet al te mooi ontworpen. Maar doet deze goedkope boekhoudoplossing wat we ervan verwachten? Ja en meer dan dat. Je kunt met DigiBTW eenvoudig je boekhouding helemaal op jezelf nemen. Dat wil zeggen dat de inzet van een boekhouder volledig verleden tijd is als jij jouw eigen administratie maar durft om te zetten naar een beheersbaar vehikel.

Dit maakt een goedkope boekhoudoplossing pas echt goedkoop, want je hoeft de kosten voor een boekhouder opeens niet meer te betalen. Dat scheelt je zomaar honderden euro’s per jaar!

DigiBTW kost je € 10 per maand.

digibtw

Meest gekozen door Freelancers

 • inclusief factureringsmodule
 • Inclusief rittenregistratie
 • Gratis boekhoudprogramma
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #8 – Gekko

Van een goedkope boekhoudoplossing mag je alsnog verwachten dat je foutloos en vlot je belastingaangiften kunt doen en indienen. Dat je dit op een manier kunt doen dat je niet achteraf bang hoeft te zijn dat iets verkeerd is gegaan. Maar vooral, dat je jouw boekhouder links kunt laten liggen en met een goedkope boekhoudoplossing een duurzame kostenbesparing realiseert. Gekko, dat eerder GetGekko genoemd werd, heeft een goedkope boekhoudoplossing waarmee je eenvoudig dit alles kunt realiseren.

Dit alles voor nog geen € 10 per maand.

boekhoudprogramma gekko

Gekko: boekhouden voor ZZP

 • Met gratis boekhoud app
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Speciaal voor ZZP en eenmanszaak
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #7 – Moneybird

Misschien is het je opgevallen dat mijn volgorde van de goedkoopste boekhoudoplossingen niet zozeer op basis van bedragen maar meer prijs-kwaliteitverhouding is. Moneybird valt daarom op plek 7, terwijl het met € 12 per maand duurder is dan plek 8 en 9. Als een van de meest gebruiksvriendelijke en complete goedkope boekhoudoplossingen rond dit prijsniveau, kun je op behoorlijk wat comfort rekenen. Je kunt moeiteloos je boekhouding op je eigen houtje verzorgen. Geen boekhouder nodig. Net als dat de invulling en uitvoering van Moneybird voor zich spreekt. Binnen enkele uren ken jij deze boekhoudoplossing van begin tot eind uit je hoofd!

Moneybird

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #6 – Silvasoft

Met € 12 per maand is Silvasoft even duur als Moneybird en op veel vlakken niet beter. Waar Silvasoft echter zich weet te onderscheiden, is het aantal functies dat het jou te bieden heeft. Van slim boekhouden tot uitgebreide rapportages en digitale btw-aangiftes. Met Silvasoft kun je jouw complete boekhouding automatiseren en daardoor sneller oppakken.

Wie een Silvasoft actief wilt gebruiken, merkt snel dat een boekhouder nu echt niet meer nodig is. Hierdoor verdient Silvasoft een hoge notering op mijn goedkope boekhoudoplossing top 10.

silvasoft

Beste boekhoudprogramma voor B2B

 • Snelst groeiende boekhoudpakket
 • Inclusief urenregistratie
 • Met zeer veel boekhoudkoppelingen
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #5 – MyFinance

MyFinance is voor zo’n € 10 per maand ook weer een prima speler in de top 10 van goedkope boekhoudoplossingen. Alleen de top 3 gaat deze boekhoudoplossing niet halen, we hebben namelijk te maken met een zogeheten daler op deze lijst.

MyFinance is een prima programma dat je bij alle boekhoudkundige werkzaamheden helpt. Of het ook je beste optie is, durf ik je niet te vertellen. Er zijn tegenwoordig genoeg sterke alternatieven, waaronder Tellow en Rompslomp, die je hoogstwaarschijnlijk meer kwaliteit bieden terwijl je ongeveer een gelijk bedrag per maand kwijt bent.

Als ik een goedkope boekhoudoplossing zou mogen kiezen, weet ik wel voor wie ik kies. En dat zijn oplossingen die lager op deze pagina te vinden zijn.

myfinance logo

Zeer veel boekhoudkoppelingen

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #4 – E-Boekhouden

E-Boekhouden is spotgoedkoop. Voor nog geen € 6 per maand kun je al van een klein aantal functies gebruik maken. Wil je meer functies, dan neemt dit maandelijkse bedrag snel toe. Hoog gaat het echter nooit worden, aangezien het duurste pakket van E-Boekhouden je zo’n € 15 per maand kost.

Toch heb ik er bewust voor gekozen e-Boekhouden niet hoger in mijn top 10 te zetten. Het boekhoudprogramma heeft de afgelopen tijd niet de stappen gemaakt die wel bij Tellow en Rompslomp zichtbaar zijn. Het is en blijft een markt waar ondernemers veel van het boekhoudprogramma vragen. Als goedkope boekhoudoplossing moet je dat dag in dag uit blijven geven. Doe je dat niet, dan zal je vanzelf door je concurrentie worden ingehaald. Iets dat bij E-Boekhouden op dit moment gaande lijkt te zijn.

e-boekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #3 – Yoursminc

Een verrassende speler op de derde plek van mijn top tien goedkope boekhoudoplossingen. Yoursminc heeft zich bewezen door van alle gemakken voorzien te zijn. Zonder dat je hier de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Ook hier een prijskaartje van iets meer dan € 10 in de maand. Een bedrag dat zeer goed te overzien is en je toegang tot een groot aantal functies oplevert.

Binnen Yoursminc is gewerkt aan een gebruiksvriendelijke navigatie. Je bent binnen no-time met de boekhoudoplossing bekend zodat je niet langer dan nodig is aan het speuren bent naar de juiste toepassingen. Wie daarnaast besluit om deze goedkope boekhoudoplossing zonder een boekhouder te gebruiken, komt niet van een koude kermis thuis. Het is namelijk een uitstekend alternatief voor de stoffige accountant of boekhouder.

Yoursminc

ZZP en eenmanszaak

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #2 – Tellow

Net weer wat goedkoper dan de nummer 1 en een groot deel van de top 10. En een stuk beter dan alles wat boven de tweede plek komt. Tellow heeft een geweldig boekhoudprogramma ontwikkeld dat je nooit in de steek gaat laten. En het ziet er nog eens prachtig uit ook.

Wie Tellow gebruikt, merkt dat boekhouden een stuk leuker geworden is sinds ontwikkelaars begrijpen dat het de freelancers en zzp-ers zijn die de doelgroep bepalen. Zonder voldoende te investeren in de look and feel van een goedkope boekhoudoplossing als Tellow, kunnen dit soort ondernemers niet worden overgehaald. En Tellow lijkt zich dat maar al te goed te beseffen.

Voor € 10 per maand krijg je toegang tot de belangrijkste functionaliteiten van de goedkope boekhoudoplossing. Je kunt met een handomdraai je boekhouding regelen, aangiftes indienen en je business laten meegroeien. Dat allemaal voor nog geen 5 bakjes koffie in de maand.

tellow

Speciaal voor ZZP

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Goedkope boekhoudoplossing #1 – Rompslomp

Als er dan een goedkope boekhoudoplossing waar je echt van op aan kunt, dan is het Rompslomp wel. Rompslomp bevat alles wat je als ondernemer nodig hebt om je boekhouding eens en voor altijd onder controle te krijgen. Niet alleen om van je boekhouder af te zijn, maar vooral om de grip op je boekhouding te herpakken. Iets wat met een groot deel van de alternatieven niet mogelijk is.

Voor jou natuurlijk de keuze om een goedkope boekhoudoplossing op te pakken waar je met zo’n € 12 per maand verder geen omkijken meer naar hebt. Tenminste, die paar uurtjes die je per maand aan deze boekhoudoplossing kwijt bent, blijven wel bestaan natuurlijk.

Voor nu wil je er vooral voor zorgen dat je alles wat je van een goede boekhoudoplossing mag verwachten, bij Rompslomp inbegrepen is. En zoals je in mijn Rompslomp review kunt lezen, is dat wel degelijk het geval.

rompslomp

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat kost een goedkoop boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De kosten voor het goedkoopste boekhoudprogramma zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand. Met een online boekhoudprogramma van € 7,95 per maand heb je al een uitgebreid boekhoudprogramma met alle belangrijke functies.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat is het beste online boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat doet een online boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten