Welk boekhoudpakket past bij mij?

Het boekhoudpakket dat bij je past heb ik uitvoerig getest. Hierbij de top 4!

Boekhoudpakket na boekhoudpakket, de verschillende pakketten komen je oren ondertussen uit. Iedere website laat weer andere tientallen pakketten zien. Ondertussen lijkt ieder pakket hetzelfde te zijn. Toch bestaan er grote verschillen tussen de verschillende boekhoudpakketten waar ik je graag meer over vertel. Door deze boekhoudpakketten kritisch te bekijken, ontdek je de verschillen en kan je een overwogen keuze maken voor het pakket dat past bij wat jouw bedrijf nodig heeft.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste boekhoudpakketten op dit moment:

 • e-boekhouden.nl – Beste prijs/kwaliteit
 • Exact – Beste voor starters en ZZP
 • Visma – Beste voor bedrijven met meerdere werknemers

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Geen boekhoudkennis nodig
 • Inclusief BTW aangifte
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

exact home

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Boekhoud app IOS/Android
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

visma eaccounting

 • Koppeling met bankrekening
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

Naarmate we dieper op ieder boekhoudpakket ingaan ontdek je dat de verschillen onder te verdelen zijn in drie onderdelen, namelijk;

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Functies
 • Kosten

Door de bovenstaande drie onderdelen voor jezelf een prioriteit te geven, bepaal jij makkelijker welk pakket voor jou het best uit de bus komt. Ik heb op deze pagina verschillende boekhoudpakketten gepakt om met elkaar te vergelijken. Deze vergelijking gaat op basis van de drie eerder benoemde onderdelen zodat jij weet waar de boekhoudpakketten onderling van elkaar op verschillen.

 • e-Boekhouden.nl – het boekhoudpakket met de beste prijs/kwaliteit
  e-Boekhouden richt zich met een proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers duidelijk op een specifieke groep. Het biedt een volledig boekhoudpakket vanaf €9,95 per maand, inclusief de meest gangbare functies en onbeperkt gratis extra gebruikers. Positieve recensies prijzen de klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en handige app. Het is dan ook geen verrassing dat e-Boekhouden uit onze test als een goede keuze voor startende ondernemers en het klein-mkb komt vanwege de betaalbaarheid en het scala aan functies.
 • Exact Online – de beste optie voor starters en ZZP
  Veel van de boekhoudprogramma’s die de top 4 beste boekhoudsoftware hebben gehaald, zijn vooral voor kleine bedrijven geschikt. Daarna komt een boekhoudpakket als Exact Online in beeld. Ieder denkbare boekhoudkundige functie is namelijk bij Exact Online inbegrepen. Exact Online biedt naast haar boekhoudprogramma ook modules, waaronder voorraadbeheer, salarisadministratie en logistieke oplossingen, die naadloos met elkaar samenwerken. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je bedrijfsprocessen en altijd up-to-date informatie hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Exact Online is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat het zich kan aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf, vooral als je bedrijf snel groeit en geavanceerdere functies nodig heeft dan alleen basisboekhouding.
 • Visma – eenvoudig en van alle gemakken voorzien
  Na het boekhoudpakket van e-Boekhouden en Exact Online bevindt zich Visma, het ideale boekhoudpakket voor ondernemers die verwachten in de komende jaren te groeien. Visma is een van de schaarse boekhoudpakketten onder de € 20 per maand waarin je als zzp’er kunt doorgroeien naar een BV met werknemers. Bovendien biedt Visma talrijke andere functies die het tot een van de krachtigste boekhoudprogramma’s van dit moment maken, zoals iDEAL-betalingen rechtstreeks vanaf de factuur, uitmuntende klantenservice, integraties met zakelijke bankrekeningen en nuttige rapportages.

Gebruik de onderstaande uitleg voor het verfijnen van je eigen zoektocht. En vergeet nooit dat je altijd in staat bent een proefversie van de boekhoudpakketten te gebruiken. Dit is dé perfecte manier om een specifiek programma te testen!

Deze drie onderdelen helpen jou makkelijker het perfecte boekhoudpakket te vinden

Jij hebt als ondernemer niet de tijd om alle boekhoudpakketten af te gaan. Net als dat je geen tijd hebt om ieder boekhoudpakket te testen. Een gemiddelde test kost je al snel een uur en dat is de tijdsinvestering na het uitproberen van enkele programma’s niet waard.

Daarom is het belangrijk om van middelen gebruik te kunnen maken om jouw zoektocht te verfijnen. Als boekhouder weet ik precies waar een goed boekhoudpakket aan moet voldoen. Zo weet ik ook dat het programma dat voor de een geschikt is, voor de ander als onhandig kan worden ervaren.

De volgende drie onderdelen stellen je in staat het vinden van het perfecte boekhoudprogramma vele malen eenvoudiger te maken. Lees je mee?

Gebruiksvriendelijkheid van het boekhoudpakket

Gebruiksvriendelijkheid staat bij boekhoudpakketten als eBoekhouden en Moneybird centraal. Deze twee boekhoudpakketten worden doorgaans intensief gebruikt door de ondernemer die de eigen boekhouding wilt kunnen doen.

In het geval dat ondernemers gemakkelijk in staat moeten worden gesteld om hun eigen boekhouding te doen, is het van groot belang dat het programma zo gebruiksvriendelijk mogelijk is ingericht. Ondernemers hebben weinig tijd, geen zin om te zoeken en willen meteen een factuur kunnen inboeken of verwerken. Het urenlang zoeken naar mutaties of rapporten draagt nergens aan bij. Anders hadden ze het werk wel aan een boekhouder uitbesteed die meteen weet waar de verschillende rapportages te vinden zijn.

Maar hoe herken je of een boekhoudpakket gebruiksvriendelijk is?

De meest eenvoudige manier is door de verschillende recensies door te nemen. Ga op zoek naar ervaringen van gebruikers die zelf van het pakket gebruik hebben gemaakt. Onderzoek wat zij van de gebruiksvriendelijkheid hebben ervaren en of zij belemmeringen van des software hebben ondervonden.

Een wat lastigere (maar betere) manier is om het programma zelf te testen. Zoals eerder benoemd heeft vrijwel ieder boekhoudpakket een demoversie waarmee je alle functies kunt uittesten. Kijk eens hoelang het duurt voordat je een factuur hebt verwerkt of neem de bedrijfsrapportages door. Je moet in korte tijd kunnen achterhalen of een specifiek boekhoudprogramma in jouw geval gebruiksvriendelijk is of niet.

Functies van het boekhoudpakket

Er bestaat geen boekhoudpakket dat excelleert op alle drie de onderdelen. De combinatie van functies en gebruiksvriendelijkheid is voor de boekhoudpakketten misschien wel het moeilijkste onderdeel om beide voldoendes op te scoren.

Hoe meer functies namelijk in een boekhoudpakket te vinden zijn, hoe lager de gebruiksvriendelijkheid is. In veel gevallen loopt de gebruiksvriendelijkheid terug als gebruikers door de verschillende functies op zoek zijn naar de functie die ze nodig hebben. Helemaal als je meeneemt dat het overgrote deel van de ondernemers maar een klein aantal functies echt nodig heeft.

De vraag is dus vooral hoeveel functies jij nodig hebt die niet in ieder boekhoudpakket te vinden zijn. Als jij een ondernemer bent met een groot bedrijf en meer dan tien werknemers, blijven er maar enkele boekhoudpakketten nodig. Zelfstandige ondernemers hoeven echter maar van een beperkt aantal functies gebruik te maken, waardoor het ook niet nodig is om op gebruiksvriendelijkheid in te leveren om voor de zekerheid de overbodige functies beschikbaar te hebben.

Kosten van het boekhoudpakket

Hoe beter een boekhoudpakket op zowel functies als gebruiksvriendelijkheid scoort, hoe hoger de kosten doorgaans zijn. De meest complete boekhoudpakketten, zoals Exact Online, lopen al snel op tot meerdere tientallen euro’s per maand, waardoor je jaarlijks op een bedrag van boven de € 1000 kunt uitkomen. Indien jouw boekhouding van een groot aantal functies gebruik dient te maken, is dit een prima investering. Maar als het niet nodig is om meerdere gebruikers te kunnen toevoegen en diepgaande analyses overbodig zijn, kan je voor een fractie van de kosten van een dergelijk boekhoudpakket ook kiezen voor een alternatief.

Het goedkoopste boekhoudpakket op de markt is momenteel eBoekhouden met een tarief van € 9,95 per maand. Hiervoor heb je de beschikking over verschillende basisfuncties. Visma eAccounting zit met € 21,- per maand precies in het midden. Daar krijg je dan ook net wat meer functies voor terug dan het basis boekhoudpakket van eBoekhouden.

De duurdere boekhoudpakketten zijn te vinden rondom het prijspunt van € 60,- per maand, met uitschieters ver boven de honderd. Dit soort pakketten zijn echter aanzienlijk uitgebreider en ontworpen voor grote bedrijven.

Populairste boekhoudpakketten van dit moment

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Hoe we boekhoudpakketten bij Zelfboekhouden.com testen

Dit onderzoek naar de beste boekhoudpakketten is tot stand gekomen door over een periode van meerdere maanden verschillende programma’s grondig te testen vanuit diverse persona’s. Denk aan het doen van een btw-aangifte als zzp’er of het stellen van een vraag vanuit een mkb’er aan de klantenservice over mutaties. Hieronder is een overzicht te vinden van de belangrijkste punten waar tijdens dit onderzoek naar gekeken is.

 • Functionaliteiten – Door kritisch te kijken naar de beschikbare functies en deze te vergelijken met wat je als ondernemer echt nodig hebt, is het mogelijk om te beoordelen hoeveel waarde een bepaald boekhoudprogramma levert. Daarnaast wordt elke functie, van voorraadbeheer en rapportages tot facturatie, getest. Dit zorgt ervoor dat de breedte en kwaliteit van de functies gemeten worden.
 • Gebruiksvriendelijkheid – Het analyseren van de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de boekhoudsoftware voor gebruikers met uiteenlopende ervaring is cruciaal, aangezien dit invloed heeft op zowel de leercurve als de implementatietijd.
 • Integraties – Het onderzoeken van de mogelijkheid om de software te integreren met andere bedrijfssystemen, zoals CRM, webshops en kassasystemen, is belangrijk om de mogelijkheden voor een bedrijf te verkennen om één centraal boekhoudsysteem te realiseren.
 • Prijs en prijsstructuur – Door het vergelijken van de kosten van diverse boekhoudsoftware, met aandacht voor abonnementsprijzen, mogelijke verborgen kosten en beschikbare proefperiodes, kan de beste prijs-kwaliteitverhouding worden gevonden.
 • Klantenservice en ondersteuning – Het evalueren van de klantenservice, met aandacht voor beschikbaarheid, reactietijd en deskundigheid van het ondersteuningsteam, is belangrijk om problemen effectief op te lossen.
 • Beveiliging en privacy – Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van je financiële gegevens te garanderen en te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Volledige Top 4 Beste Boekhoudpaketten

 1. e-Boekhouden.nl – Beste prijs / kwaliteit
 2. Visma – Klein maar fijn en verassend betaalbaar
 3. Twinfield – Koppel eenvoudig externe software
 4. Exact Online – Van alle markten thuis

#1 e-Boekhouden.nl – Het goedkoopste boekhoudpakket dat 15 maanden lang gratis te gebruiken is

Het heeft eBoekhouden niet veel tijd gekost om een indrukwekkend aantal gebruikers te verzamelen. Doordat beginnende ondernemers namelijk vijftien maanden gratis gebruik kunnen maken van eBoekhouden, is het de aantrekkelijkste optie voor iedereen die met ondernemen begint. Deze vijftien maanden kan je onbeperkt van alle eBoekhouden functies gebruik maken. Hierdoor leer je niet alleen het programma kennen, maar leer je ook de fijne kneepjes van het boekhouden onder de knie te krijgen. Na deze 15 maanden kan je voor € 9,95 per maand van een deel van deze functies gebruik blijven maken. Als je echter het boekhoudpakket met dezelfde functies wilt blijven gebruiken, kom je op het plan van € 15,- per maand uit.

e-boekhouden boekhoudpakket

Functies e-Boekhouden.nl

 • Facturatie
 • Offertes
 • Relatiebeheer (CRM)
 • Ledenadministratie
 • Urenregistratie
 • Scan & Herken
 • iOS en Android-app
 • Koppelingen
  • Met webshops
  • Bankrekening
  • API-opties
  • CRM
  • Kassasysteem
  • Salarissoftware

Prijzen

PakketBoekhoudenFactureren
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP/Mini9,95 euro per maandInbegrepen
Standaard14,50 euro per maand9,50 euro per maand

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Speciale pakketten voor ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants
 • Gratis pakket (15 maanden) voor startende ondernemers
 • Met € 9,95 per maand een van de meest betaalbare opties
 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket
 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • De vormgeving van de software is wat gedateerd
 • In het begin kan het even zoeken zijn naar alle functies
 • Urenregistratie is alleen mogelijk met het duurdere pakket van € 14,50 per maand

Conclusie

e-Boekhouden.nl is een uitstekende keuze voor startende ondernemers, gezien de promotie van 15 maanden gratis gebruik en concurrerende prijzen na deze periode. De software biedt veel belangrijke functies en onbeperkte gebruikers. Ondanks een gedateerde vormgeving en enkele minpunten, zijn de positieve recensies over de klantenservice en intuïtieve interface bemoedigend. Hierdoor is voor zowel startende ondernemers als het klein-mkb e-Boekhouden.nl het proberen waard.

#2 Visma eAccounting – Uitgebreid pakket voor een eerlijke prijs

Een andere uitstekende optie voor beginnende ondernemers is Visma eAccounting. Het boekhoudpakket van Visma is voorzien van alle belangrijke functies en is volgens diverse ervaringen zeer gebruiksvriendelijk. Het team van Visma is dagelijks bezig met het verbeteren en ontwikkelen van functies. Je kunt er dus op rekenen dat het boekhoudpakket alleen maar beter wordt.

Het basispakket van Visma eAccounting is met € 21,- per maand iets hoger geprijsd als het volledige pakket van eBoekhouden. Mogelijk is het daarom wat lastig om de keuze tussen deze twee boekhoudpakketten te maken. Ik adviseer je daarom, als je tussen een van deze twee pakketten twijfelt, beide pakketten uit te proberen. Zowel Visma als eBoekhouden biedt ondernemers de kans om hun programma’s te testen.

visma eaccounting boekhoudpakket

Functies Visma eAccounting

 • Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen
 • Scan en herken factuurgegevens
 • Elektronisch factureren
 • Directe btw-aangifte
 • Banktransacties importeren
 • Online samenwerken met een accountant of administratiekantoor
 • Standaard betalingstermijn op debiteurniveau
 • Commentaar vanuit de app als omschrijving in het boekstuk
 • Meerdere gebruikers

Prijzen

PakketAbonnement van 12 maandenAbonnement van 3 maandenPrijs extra gebruiker
Visma eAccounting Factureren8 euro per maand11 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Standaard21 euro per maand24 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Pro29 euro per maand32 euro per maand2,50 euro per maand

Pluspunten Visma

 • Koppeling met vrijwel ieder webshopsysteem mogelijk (Shopify, WooCommerce, Bigcommerce, Magento etc.)
 • Gratis uit te proberen voor 30 dagen
 • Facturatie is vanaf € 8 per maand mogelijk, maar weliswaar beperkt

Minpunten Visma

 • Standaard-pakket is zeer beperkt voor de prijs
 • Veel extra kosten
 • Bankkoppelingen (transacties) kosten geld (€ 1,75 per maand)

Conslusie

Visma eAccounting is de afgelopen jaren regelmatig besproken op Zelfboekhouden.com. Ondanks de eerdere reviews en artikelen zijn er aanpassingen doorgevoerd in Visma eAccounting. Helaas betroffen deze aanpassingen voornamelijk de prijsstelling, die steeds hoger werd, of de manier waarop de prijs is opgebouwd, wat uiteindelijk resulteerde in hogere kosten. Qua functionaliteit is Visma eAccounting echter nog steeds een goed boekhoudprogramma.

#3 Twinfield – Snel en eenvoudig je BTW aangifte doen

Ondernemers die net wat meer functies nodig hebben, komen al snel uit bij Twinfield. De mogelijkheden van Twinfield zijn over het algemeen goed te vergelijken met Visma en eBoekhouden. Een groot verschil is dat er net wat meer lagen zijn die je op termijn als ondernemer goed kunt gebruiken. Dat je daar dan ook meteen twee keer zoveel voor moet betalen, maakt het voor velen minder interessant.

Je kunt vooral de boekhoudpakketten van Twinfield overwegen als je zaken als rittenregistratie en salarisadministratie via een enkel programma wilt kunnen regelen. Doordat je vervolgens eenvoudig met meerdere gebruikers gegevens in Twinfield kunt verwerken, is het programma ideaal voor grotere bedrijven.

Het kleinste boekhoudpakket van Twinfield start op € 49,- per maand, waar de belangrijkste functies bij zijn inbegrepen. Het bijhouden van projecten, uren, consolidatie en rekening courant is alleen inbegrepen bij het duurste boekhoudpakket dat € 103,- per maand kost.

twinfield boekhoudpakket

Functies Twinfield

 • Bankieren
 • Budgetteren
 • Belastingaangifte
 • Facturatie
 • Kostenanalyse
 • Offertes
 • Consolidatie
 • Projecten en uren
 • Rekening courant
 • Vaste activa
 • Vreemde valuta

Prijzen

PakketPrijs
Extra Boekhouden49 euro per maand
MKB Boekhouden69,50 euro per maand
Compleet Boekhouden103,50 euro per maand

Pluspunten Twinfield

 • Tot wel vijf administraties binnen één pakket
 • Bankieren, budgetten en belastingaangifte inbegrepen
 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket
 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten Twinfield

 • Facturatie zit niet in het goedkoopste pakket, waardoor je minimaal op € 70 per maand uitkomt
 • Beperkt aantal rapportages mogelijk
 • Onduidelijke pakketten die vaak in prijs veranderen

Conclusie

Hoewel Twinfield zich de afgelopen jaren meer heeft gericht op het bedienen van eenmanszaken door specifieke pakketten aan te bieden, blijkt uit de reviews dat de ervaring met Twinfield niet positief is. De klanten klagen over slechte bereikbaarheid en onbehulpzaamheid van de helpdesk en de cursussen worden als teleurstellend ervaren. Ook zijn er klachten over facturatieproblemen, prijswijzigingen en de prestaties van de software. Daarnaast komt Twinfield ook niet sterk uit deze test, mede doordat op dit prijsniveau de mogelijkheden van Twinfield zeer beperkt zijn.

#4 Exact Online – Prijzig, desondanks de vele functies

Exact was jarenlang voor ondernemend Nederland het aanbevolen programma voor het verzorgen van de boekhouding. Daar is met de komst van tientallen concurrerende boekhoudpakketten verandering in gekomen. Vooral beginnende ondernemers hebben tegenwoordig de keuze uit aanzienlijk meer programma’s.

Betekent dit dat Exact Online voor beginnende ondernemers niet meer interessant is?

Dat ligt aan wat je met dit boekhoudpakket wilt bereiken. Als we namelijk naar de Exact Online prijzen kijken zien we dat het goedkoopste pakket al € 42,- per maand kost. Dit loopt op tot € 122,- per maand naarmate je gebruik wilt maken van meer gebruikers en bankkoppelingen.

De vraag is dus in hoeverre jij echt Exact Online voor de functies nodig hebt. Het overgrote deel van de functies is namelijk ook te vinden bij goedkopere pakketten (eBoekhouden, Visma en Twinfield). Als jouw bedrijf is plannen heeft om in korte tijd hard te groeien, is het daarentegen wel een optie om voor Exact Online te kiezen.

exact online boekhoudpakket

Functies Exact Online

 •     Bankkoppelingen
 •     Facturatie
 •     Orderbeheer
 •     Relatiebeheer
 •     Voorraadbeheer
 •     Calculatie
 •     Planning
 •     Projectadministratie
 • Projectbeheer
 • Urenregistratie
 • CRM (Customer Relationship Management)
 • Fiscale aangiften
 • Rapportage tool voor jaarrekeningen, tussentijdse- en kredietrapportages
 • HR administratie
 • Salarisadministratie

Prijzen

PakketFunctiesMaandelijks abonnement
Exact voor BoekhoudenOnline boekhouden, CRM, bankkoppelingen en facturatie42 – 122 euro
Exact voor AccountancyCompleet administratiebeheer in samenwerking met klanten43 – 225 euro
Exact voor HandelOrder-, relatie- en voorraadbeheer229 – 489 euro
Exact voor ProductieCalculatie, planning en productie379 – 649 euro
Exact voor Uren & FacturenUrenregistratie, facturatie en CRM159 euro
Exact voor Project ManagementInzicht in projecten en declarabele uren verhogen289 – 389 euro
Exact voor BouwProjectadministratie, projectbeheer en boekhouding108 – 288 euro
Exact voor HRVerlofadministratie, urenregistratie, contracten en correspondentie6,50 euro

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid waardoor je nooit van boekhoudpakket hoeft te wisselen
 • Uitzonderlijk veel koppelingen mogelijk
 • Gratis webinars om meer over Exact te leren beschikbaar
 • Mogelijkheid om alle modules met elkaar te koppelen

Minpunten Exact Online

 • Klantenservice niet altijd goed bereikbaar
 • Prijzig in vergelijking met andere software
 • Complexiteit kan snel toenemen

Conclusie

Heb je een bedrijf met complexe bedrijfsactiviteiten? Is het belangrijk dat modules als voorraadbeheer, salarisadministratie en logistieke oplossingen naadloos met elkaar werken? Dan is Exact Online de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je bedrijfsprocessen en altijd up-to-date informatie hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Het is vooral handig voor bedrijven die snel groeien en geavanceerdere functies nodig hebben dan alleen basisboekhouding. Exact Online is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat het zich kan aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf.

Welke van deze vier boekhoudpakketten past het best bij wat jij zoekt?

Meest gekozen boekhoudpakketten van dit moment

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Meest gestelde vragen

Hoe weet ik welke boekhoudpakket geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welke boekhoudsoftware geschikt is voor je bedrijf of branche, kun je eerst een lijst maken van je specifieke behoeften en functies die je nodig hebt. Onderzoek vervolgens de beschikbare softwareopties, lees recensies en vergelijk hun functies, prijs en integraties.

Wat is de beste boekhoudsoftware?

De beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf hangt sterk af van de omvang van je bedrijf en de branche. Voor veel startende ondernemers is e-Boekhouden, vanwege de lage prijs en aanwezige functies, de beste optie. Als je al een wat groter bedrijf hebt, kun je het beste Exact of AFAS SB+ overwegen.

Is boekhoudsoftware eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Boekhoudsoftware is over het algemeen ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor beginners, maar de ervaring kan variëren. e-Boekhouden wordt als intuïtief en gemakkelijk in gebruik beschouwd, wat het geschikt maakt voor startende ondernemers.

Kan ik een boekhoudpakket integreren met andere systemen, zoals CRM, webshops of kassasystemen?

Ja, veel boekhoudprogramma’s, waaronder e-Boekhouden, bieden integraties met CRM, webshops, kassasystemen en andere software om een naadloze workflow te creëren.

Hebben boekhoudpakketten proefperiodes voor startende ondernemers?

Sommige boekhoudprogramma’s bieden proefperiodes of speciale aanbiedingen voor startende ondernemers. e-Boekhouden heeft bijvoorbeeld een promotie waarbij starters 15 maanden gratis gebruik kunnen maken van het programma.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Boekhoudsoftware moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van uw financiële gegevens te waarborgen. Controleer de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software voordat u een keuze maakt.

Kan de software mij helpen bij het doen van btw-aangifte en het opstellen van jaarrekeningen?

Ja, boekhoudsoftware zoals e-Boekhouden heeft ingebouwde functionaliteiten om u te helpen bij het doen van btw-aangifte en het opstellen van jaarrekeningen, waardoor het administratieve proces eenvoudiger wordt.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

Gratis Excel Template Boekhouding nodig?

Gratis boekhoudprogramma’s in Excel inclusief templates voor jouw boekhouding ✓Vergelijk & kies ✓Onafhankelijke vergelijking

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een online boekhoudprogramma?