Beste Boekhoudsoftware voor Starters

e-boekhouden.nl

De beste boekhoudsoftware voor starters? Starters opgelet! Dit artikel gaat jullie niet alleen helpen met het vinden van de best mogelijke boekhoudsoftware. Het gaat er ook voor zorgen dat jullie goedkoper en makkelijker kunnen boekhouden. Ik durf je zelfs te vertellen dat dit artikel je meer dan € 150 gaat besparen!

Hoe dat mogelijk is, hou ik nog even geheim. Want er is meer dat je moet weten voordat je met online boekhouden begint. Iets wat, als het goed is, voor jou een eerste keer is. Ik wil je uitleggen hoe je online kunt boekhouden, met welke boekhoudsoftware je dit het best kunt doen en hoe je hier zoveel mogelijk uithaalt.

Dat dit belangrijk is, ga je gaandeweg dit artikel merken. Starters vinden het vaak onduidelijk hoe ze nu precies het best hun boekhouding kunnen doen. Dit is een groot probleem. Dit zorgt ervoor dat starters bepaalde administratieve werkzaamheden uitstellen, verwaarlozen of zelfs helemaal niet meer doen. Ondernemen wordt hierdoor een stuk minder leuk (en risicovoller). Dat terwijl je met de juiste start en boekhoudsoftware, helemaal geen omkijken naar je boekhouding meer hebt.

Een paar uurtjes per maand is straks alles wat jij nog nodig hebt. En daar help ik je graag bij.

Lees daarom snel verder en ontdek wat de beste boekhoudsoftware voor starters is!

Inhoudsopgave

Hoe kun je online boekhouden?

Eerst even terug naar het begin: online boekhouden. Je hebt besloten dat je jouw boekhouding onder eigen controle wilt houden. Dit kan zijn omdat je:

 1. Niet voor een dure boekhouder wilt betalen
 2. Je zelf grip op de boekhouding wilt houden
 3. Je jouw boekhouding wilt begrijpen
 4. Je meer inzicht in je bedrijf wilt krijgen

Vier uitstekende redenen die zomaar allemaal van toepassing op jouw situatie kunnen zijn. Laat ik daarom je alvast vertellen dat je de juiste keuze hebt gemaakt door op zoek te gaan naar de beste boekhoudsoftware voor starters.

Dat je dus een goede start maakt is wel zeker.

Dit is online boekhouden

Je wordt wakker en je vraagt je af wat afgelopen maand je omzet was. Wie leverde het meeste omzet op? Welke kosten staan hier tegenover? Jij hebt geen boekhouder, dus een belletje naar het boekhoudkantoor is niet nodig. De geldmachine gaat ook draaien bij de boekhouder op de seconde dat je zou hebben gebeld. Dus dat kunnen we (gelukkig) afstrepen.

Jij logt in op je online boekhoudsoftware. Hier zie je direct nadat je ingelogd bent de laatste cijfers. Door op het rapport te klikken dat jij nodig hebt, zeg maar even je winst- en verliesrekening, kun je eenvoudig selecteren wat je wilt zien. Ben je dus op zoek naar een overzicht waar in te zien is wat de laatste maand je winst was? Dan is dit een klik van je vandaan. Wil je zien welke opdrachtgevers het meeste hebben opgebracht? Dan zijn ook hier speciale overzichten voor. Alle informatie binnen handbereik. Super makkelijk dus.

Online boekhouden is makkelijk

Iedereen die je durft te vertellen dat jij als ondernemer niet je eigen boekhouding kunt doen, of het niet zou moeten doen, heeft geen ervaring met zelf online boekhouden. Ongeveer 75% van de starters doet momenteel de eigen boekhouding. Dit is het gevolg van de verbeteringen dat boekhoudsoftware heeft doorgemaakt. Het is niet meer ingewikkeld om je boekhouding zelf te doen. Het is zelfs makkelijk geworden. En ja, dat vinden boekhouders helemaal niet leuk. Want het is de omzet van boekhouders die er hierdoor ‘aan gaat’.

beste boekhoudsoftware voor starters

Jij kunt makkelijk boekhouden zonder dat je enige boekhoudervaring hebt. Natuurlijk is het belangrijk dat jij je volledig op de online boekhoudsoftware stort. Hier leer je namelijk alles in wat je moet weten. Stap voor stap neemt, indien je de beste boekhoudsoftware voor starters afneemt, hoe je zelf kunt boekhouden.

In het kort, leer je het volgende:

 • Je leert wat je moet invoeren om je boekhouding correct bij te houden
 • Je leert waar je de resultaten van je bedrijf kunt inzien
 • Je leert welke functies er zijn om je boekhouding makkelijker te maken
 • Je leert wat je moet doen om sneller te kunnen boekhouden.

Dit zijn allemaal zaken die de boekhoudsoftware aan jou, starter of niet, probeert bij te brengen. Op een hele, geruisloze manier wordt je langs de mogelijkheden geleid en krijg je een uitleg over de belangrijkste aspecten. Hierdoor weet je weken later opeens wel hoe online boekhouden werkt. Je kunt je zelfs niet meer voorstellen dat je ooit een boekhouder nodig zou hebben gehad.

Als Startende ondernemer, heb je kans op behoorlijk wat korting

Je hebt als starter een enorm voordeel wat betreft boekhoudsoftware. Misschien zelfs wel een oneerlijk voordeel. Want als je al lange tijd ondernemer bent maar nu pas met online boekhouden begint, is dit een voordeel waar je geen gebruik van kunt maken. Ben je een echte starter? Dan zitten daar startersvoordelen aan. Voordelen die alleen de beste boekhoudsoftware voor starters je kunnen bieden.

Door hier van gebruik te maken, kun je tot soms wel 15 maanden gratis boekhouden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt mogelijk. Een voordeel waar jij als ondernemer de vruchten van kunt plukken. Tenminste, als je vandaag nog actie onderneemt.

In mijn top 5 van beste boekhoudsoftware voor starters vertel ik je meer over de kortingen die je kunt krijgen. Je kunt de beste korting op boekhoudsoftware krijgen bij e-Boekhouden. Dat is er een die voor de boeken is, want je kunt maar liefst 15 maanden gratis boekhouden. Dat lees je goed, 1 jaar en 3 maanden is e-Boekhouden jouw gratis boekhoudsoftware.

Ook boekhoudprogramma’s als Rompslomp, Visma en Exact Online hebben speciale acties voor starters. Met gemiddeld 2 maanden minder lang dan E-Boekhouden. Alsnog het proberen waard!

Dit is de beste boekhoudsoftware voor starters

Je kunt als starter met boekhouden alle kanten op. Je kunt voor boekhoudsoftware kiezen waarmee je direct kunt beginnen als je al enige ervaring hebt. Ook kun je de gok nemen en een duurder pakket afnemen, waardoor je later niet meer hoeft te switchen.

Het best kan je echter boekhoudsoftware kiezen dat echt bij je past.

Dan kun je de komende jaren, op een prettige manier, je boekhouding volledig opschalen naar dat wat je nodig hebt. Hierdoor heb je op ieder moment alle grip op de boekhouding en weet je wat je moet doen om het maximale hieruit te halen. Zonder tussenkomst van een boekhouder.

Ik geef je mijn top 5 van beste boekhoudsoftware voor starters. Ik ben benieuwd of jouw nieuwe boekhoudsoftware hier ook tussenzit.

E-Boekhouden

Herinner jij je nog dat ik je vertelde dat je 15 maanden achtereenvolgend gratis boekhoudsoftware kunt gebruiken als je voor E-Boekhouden kiest? Dan is het tijd om je meer te vertellen over deze boekhoudsoftware waar iedereen over te spreken is.

Mits jij ergens in het afgelopen half jaar met ondernemen gestart bent, kun je deelnemen aan de actie waarbij je 15 maanden lang toegang tot E-Boekhouden krijgt. Tijdens deze actie, krijg je toegang tot iedere functie van de duurste E-Boekhouden pakketten. Onbeperkt facturen versturen en inboeken, slimme koppelingen gebruiken en rapportages inzien. Het kan straks allemaal!

e-boekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Rompslomp

Rompslomp is een van mijn favorieten voor starters. Wie boekhoudsoftware voor starters zoekt, weet Rompslomp naar verwachting altijd wel te vinden. Het is ondertussen een bekende naam waar je op een degelijke uitwerking kunt rekenen. Geen trucs of slecht uitgewerkte functies waar je niets aan hebt. Ieder onderdeel van Rompslomp werkt perfect. En dat krijg je op een rustig tempo te zien.

Bij Rompslomp kun je op een prettige manier de werking van het programma ontdekken. Je leert hoe je bepaalde functies uitvoert, wat je moet doen om je boekhouding sluitend te krijgen en hoe je deze boekhoudsoftware optimaal gebruikt.

rompslomp

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Klik hier voor meer informatie

Tellow

Een van de grootste concurrenten van Rompslomp is Tellow. Het is dan ook geen verrassing dat Tellow een zeer goed alternatief voor Rompslomp is. Tellow opent een wereld van gemakkelijk boekhouden dat je de kans geeft alles op orde te krijgen. Ontzettend gebruiksvriendelijk en ook nog eens mooi om naar te kijken.

tellow

Speciaal voor ZZP

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Silvasoft

Silvasoft is een ontwikkelaar van boekhoudsoftware waar je als starter op hoge kwaliteit kunt rekenen. De functies zijn misschien net wat minder makkelijk uitgewerkt als e-Boekhouden, Rompslomp en Tellow. Daarentegen zijn de functies wel ijzersterk in de uitvoering.

Je kunt je boekhouding naar een net wat hoger niveau tillen doordat je met Silvasoft alles binnen handbereik hebt. Het kost weliswaar meer tijd om het programma echt goed te ontdekken. Op termijn is dit het altijd waard.

silvasoft

Beste boekhoudprogramma voor B2B

 • Snelst groeiende boekhoudpakket
 • Inclusief urenregistratie
 • Met zeer veel boekhoudkoppelingen
Klik hier voor meer informatie

Moneybird

Ook hier weer een vermelding voor Moneybird dat voor Starters speciale pakketten heeft. Hierdoor hoef je voor een bepaalde periode niets te betalen maar kun je wel van iedere functie gebruik maken. Dit scheelt je alleen het eerste jaar al € 150!

Moneybird

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Welke boekhoudsoftware voor starters je ook kiest: de beste keuze heb je al gemaakt. Je gaat zelf  boekhouden!

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat is de beste boekhoudsoftware voor starters?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten