Beste Boekhoudprogramma voor Schoonheidssalons

Als schoonheidsspecialist zorg je ervoor dat anderen zich goed voelen. Maar, naast het zorgen voor anderen, is het ook van belang dat je zorgt voor jezelf en jouw onderneming. Dit doe je onder andere met een goed boekhoudprogramma. Het beste boekhoudprogramma voor schoonheidssalons zorgt voor orde, meer inzicht en efficiënt werken. Zo houd jij meer tijd over om te besteden aan datgene dat je het liefste doet: je klanten er weer stralend uit laten zien.

In dit artikel vind je het drie beste boekhoudprogramma’s voor jouw schoonheidssalon, inclusief de volgende voordelen:

 • Tijd- en kostenbesparend, dankzij handige en slimme functies
 • Het voorkomen van fouten in je boekhouding, omdat al het rekenwerk voor je wordt gedaan
 • Meer inzicht in de financiële situatie van je schoonheidssalon, waardoor je ook kunt inspelen op nieuwe kansen

Kort samengevat zijn dit de beste boekhoudprogramma’s voor schoonheidssalons:

 • Exact Online – Als je schoonheidssalon meerdere werknemers heeft
 • e-Boekhouden.nl – Beste prijs – kwaliteit verhouding
 • Visma – Makkelijk en snel op te zetten

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Koppeling met kassa
 • Scan en herken service
 • Vanaf € 39 per maand
Meer informatie

visma eaccounting

 • Met kilometer- en urenregistratie
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s voor schoonheidsspecialisten

Boekhoudsoftware is voor iedere onderneming een must, maar in dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de branche van schoonheidssalons. Om er zo achter te komen welke boekhoudprogramma’s het beste passen bij jouw vak. Inclusief unieke functies die het leven van jou als zelfstandig esthéticienne een stuk eenvoudiger maken.

Exact

Exact is een van de bekendste boekhoudprogramma’s en perfect voor het MKB. Maar ook als startende schoonheidsspecialiste en ZZP’er heeft dit programma een hoop te bieden. Als jij van plan bent om jouw dromen waar te maken en je schoonheidssalon in de toekomst uit te breiden, dan biedt Exact de software om mee te groeien met jouw onderneming. Zo hoef je dus slechts eenmalig de software te leren kennen, om vervolgens jouw gehele administratie in een handomdraai overzichtelijk te houden.

Exact Online heeft een uitmuntende reputatie en bestaat al sinds 1984. Naast het pakket voor online boekhouden, dat start vanaf een prijs van €39,- per maand, kun je tal van extra modules en functies afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van jouw kassasysteem met de koppeling van het Count-IT Kassasysteem, welke je vind in het app center van Exact. Voordat je een verplichting aangaat, kun je Exact Online gratis zelf uitproberen door middel van het proefabonnement.

Pluspunten Exact

 • Marktleider met ruim 30 jaar ervaring
 • Gratis proefabonnement
 • Uitgebreide kennisbank, inclusief video tutorials en webinars
 • De mogelijkheid om een groot aantal externe apps te koppelen
 • Meegroei mogelijkheden

Minpunten Exact

 • De prijs is aan de hoge kant voor startende schoonheidssalons
 • Geen kilometer- en urenregistratie inbegrepen

e-Boekhouden

Zowel voor beginnende schoonheidsspecialisten die werken vanuit huis of ondernemers met een eigen schoonheidssalon, biedt de boekhoudsoftware van e-Boekhouden ontzettend veel voordelen. Een van de grootste pluspunten van deze onderneming is de prijs/kwaliteit verhouding. Startende ondernemers maken zelfs 15 maanden gratis gebruik van de software en betalen daarna slechts €9,95 per maand. Dit is inclusief het maken van facturen, het beheren van jouw contacten en het doen van de BTW-aangifte.

Het boekhoudprogramma van e-Boekhouden is zo gemaakt, dat het eenvoudig te begrijpen is. Zodat jij je met het behandelen van huidproblemen en het geven van gezichtsbehandelingen kunt bezighouden, in plaats van het overtypen van inkoop bonnetjes. Ook als je werkt met abonnementen, zoals bijvoorbeeld voor het uitvoeren van terugkerende behandelingen, kun je gebruik maken van de handige ledenadministratie van e-Boekhouden.

Pluspunten e-Boekhouden

 • Gratis voor startende ondernemers (15 maanden)
 • Uitgebreid aantal functies
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Compleet programma, inclusief app

Minpunten e-Boekhouden

 • Niet alle pakketten zijn inclusief facturatie

Visma

Het derde boekhoudprogramma voor schoonheidssalons is Visma, waarbij het krijgen van overzicht en het besparen van tijd centraal staat. Zo weet jij precies welke facturen van de groothandel nog open staan, hoeveel omzet je hebt gedraaid met het verkopen van schoonheidsproducten en/of -behandelingen, en wordt de BTW-aangifte automatisch voor je klaar gezet zodat je deze enkel nog maar hoeft te controleren. Visma biedt evenals bovengenoemde boekhoudprogramma’s meerdere pakketten aan. De prijs voor een compleet boekhoudpakket start vanaf €21,- per maand. Als startende schoonheidsspecialist ontvang je het eerste jaar helemaal gratis.

Visma is gevestigd in Amsterdam en inmiddels maken al meer dan 40.000 bedrijven gebruik van hun software. Je profiteert bij Visma overigens niet alleen van boekhoudsoftware, maar je hebt de mogelijkheid om andere modules te koppelen. Denk aan het beheren van je voorraad schoonheidsproducten, het bijhouden van een webshop of het maken en beheren van jouw professionele website zonder enige technische kennis.

Pluspunten Visma

 • Gratis proefabonnement
 • Gratis voor startende ondernemers
 • Geen boekhoudkennis nodig
 • Eenvoudig extra modules toevoegen

Minpunten Visma

 • Extra kosten voor bepaalde functies
 • Niet alle pakketten zijn inclusief facturatie
 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

Zonder goede boekhoudsoftware loop je geld mis

Als je zakelijke administratie niet op orde is, kunnen er tal van problemen ontstaan. Daarnaast weet je ook niet waar je aan toe bent en is het erg moeilijk om jouw schoonheidssalon te laten groeien. Met de juiste boekhoudsoftware wordt ondernemen een stuk makkelijker. Zo voorkom je fouten, bespaar je tijd en geniet je van eventuele belastingvoordelen. Je bespaart ook nog eens kosten, doordat je minder vaak beroep hoeft te doen op jouw boekhouder (of accountant). Mocht je toch iets tegenkomen dat je ingewikkeld vindt, kun je jouw boekhouder gewoon online laten meekijken. Behoud de controle over je administratie, terwijl je genoeg tijd overhoudt voor je vak als schoonheidsspecialiste.

beste boekhoudprogramma voor schoonheidssalons

Inzicht in de financiële situatie van jouw schoonheidssalon

Zorg dat je nooit meer voor verrassingen komt te staan, door het gebruiken van het juiste boekhoudprogramma. Ontdek welke schoonheidsbehandelingen het meest winstgevend zijn, zodat je deze meer kunt promoten. Koppel ook het verkopen van schoonheidsproducten aan jouw administratie, zodat je nog meer omzet kunt genereren. Zo koppel je met de meeste boekhoudprogramma’s zowel je fysieke kassasysteem aan je boekhouding, evenals je online webshop. Zie precies welke producten het meest geliefd zijn onder je klanten en speel in op deze behoefte. Verstuur zelfs nieuwsbrieven vanuit jouw boekhoudprogramma, voor het stimuleren van verkopen en het aantrekken van nieuwe klanten.

Exact voor schoonheidssalons

Exact is dé boekhoudsoftware voor het MKB, evenals groeiende ondernemingen. Je hebt de keuze uit drie verschillende standaard pakketten, waarbij het aantal verkoopfacturen, administraties en gebruikers variëren naargelang het gekozen pakket. Ook als je al werknemers in dienst hebt of als je erover denkt om een extra salon te openen, ben je bij Exact Online aan het juiste adres. Een aantal functies waar je op kunt rekenen zijn: het indienen van de BTW aangifte en opgaaf ICP, samenwerken met je accountant, het uploaden van salarismutaties, factureren, het koppelen van je zakelijke bankrekening en het beheren van relatiegegevens, inclusief een handige koppeling met de Kamer van Koophandel.

Een van de grote voordelen van Exact zijn de uitbreidmogelijkheden, denk aan debiteurenbeheer, order- en voorraadbeheer software en het optimaliseren van je urenregistratie. Naast deze modules van Exact zelf, is het ook mogelijk om externe apps te koppelen. Een handige app voor schoonheidsspecialisten met een fysieke salon, is de koppeling voor het Count-IT Kassasysteem. Perfect voor het bijhouden van klantenkaarten inclusief huidprofielen en digitale toestemmingsformulieren, klanten kunnen online een afspraak maken plus het versturen van een herinnering aan de klant, het toepassen van leuke spaaracties, en dit alles is zowel online als offline beschikbaar.

exact koppelen met kassa

e-Boekhouden voor schoonheidsspecialisten

e-Boekhouden is eenvoudig, maar dit betekent niet dat er voldoende mogelijkheden zijn voor startende en gevestigde schoonheidsspecialisten. Koppel jouw zakelijke bankrekening om handmatig invoerwerk te voorkomen, wees altijd op de hoogte van de stand van zaken via de handige e-Boekhouden app en regel zelf je BTW aangifte zonder dat je hiervoor je kennis van boekhouden moet bijspijkeren.

e-Boekhouden biedt verschillende pakketten aan, welke zijn verdeeld in twee categorieën. Het eerste pakket is een gecombineerd pakket inclusief alles van facturatie en boekhouden. Het duurdere pakket is onderverdeeld in twee losse modules, waarbij je zelf bepaalt of je er eentje of beide afneemt. Deze laatste optie is voor ondernemingen die meer dan 240 boekingen per jaar hebben. Alle opties zijn inclusief de gratis professionele klantenservice en een proefperiode van 30 dagen. Ben jij nog maar net gestart als zelfstandige schoonheidsspecialiste? Dan maak je 15 maanden gratis gebruik van de e-Boekhouden software, waarbij er wordt gerekend vanaf de datum dat je jouw schoonheidssalon hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

e-boekhoude voor schoonheidssalons

Visma voor schoonheidsspecialisten

Het mooie van Visma e-Accounting is dat je korting ontvangt als je een abonnement afsluit voor een langere periode, zoals 3 of 12 maanden. Zo houd je geld over voor het investeren in nieuwe schoonheidsproducten en -materialen. Een andere gratis optie is de gratis website, waarbij je zelf een professionele website kunt maken voor jouw schoonheidssalon. Zonder dat je ook maar iets hoeft te coderen. Het maken en beheren is gratis tot een maximum van 5 pagina’s. Maar, als je wil uitbreiden of een webshop wil koppelen, dan is dit mogelijk tegen extra kosten.

Functies waar je met het complete boekhoudpakket (boekhouden en factureren) van Visma gebruik van maakt zijn: het scannen van losse bonnetjes naar je administratie, het automatisch verwerken van betalingen, het automatisch versturen van herinneringen op basis van de door jou ingestelde betalingstermijn, het doen van de BTW aangifte met een enkele klik op de knop, en samenwerken met jouw boekhouder of accountantskantoor. Visma helpt je zelfs met het vinden van een accountant die gebruik maakt van dezelfde software, voor een zo goed mogelijke communicatie.

Top 3 Boekhoudprogramma’s voor schoonheidssalons

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Koppeling met kassa
 • Scan en herken service
 • Vanaf € 39 per maand
Meer informatie

visma eaccounting

 • Met kilometer- en urenregistratie
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Veelgestelde vragen

Heeft mijn schoonheidssalon wel een boekhoudprogramma nodig?

Als je waarde hecht aan je tijd en je geld, is een online boekhoudprogramma onmisbaar. Het bespaart je namelijk zowel tijd als geld, en het geeft je een hoop inzicht in jouw onderneming. In dit artikel benoem ik de beste boekhoudsoftware voor schoonheidsspecialisten, gebaseerd op de wensen binnen jouw vakgebied.

Klik hier voor meer informatie

Moet ik niet gewoon een boekhouder inschakelen?

Het gebruik van online boekhoudsoftware gaat prima samen met het inschakelen van een boekhouder. De voordelen van het gebruiken van online boekhoudsoftware zijn: dat je zelf de controle behoudt over je administratie, dat je geld bespaart omdat je veel taken zelf op een snelle manier kunt doen en dat je meer inzicht hebt dan wanneer je jouw gehele boekhouding uit handen geeft.

Klik hier voor meer informatie

Hoe helpt een boekhoudprogramma mij als schoonheidsspecialiste verder?

Een online boekhoudprogramma helpt jou als zelfstandige schoonheidsspecialiste op meerdere manieren. Eén ervan is dat je precies weet welke behandelingen en/of producten de meeste omzet genereren of winst opleveren. Dit is erg nuttige informatie, omdat je hierop kunt inspelen. Met een boekhoudprogramma kun je ook snel losse bonnen inboeken, de BTW aangifte doen, offertes en facturen versturen, real-time inzicht verkrijgen, en meer.

Klik hier voor meer informatie

Ik weet alles over schoonheidsbehandelingen maar niets over boekhouden, waar begin ik?

De voorbeelden in dit artikel zijn zo ontworpen, dat je ook zonder enige boekhoudkundige kennis aan de slag kunt. Mocht er toch iets niet lukken kun je terugvallen op de kennisbank, tutorials of contact opnemen met de klantenservice. Uiteraard kun je jouw boekhouder of accountant gewoon laten meekijken, indien nodig.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een boekhoudprogramma voor schoonheidssalons?